Tentamentips


De tentamens en deadlines komen er alweer aan en de laatste lootjes zijn begonnen. Deze laatste tentamenperiode is vaak het lastigst om erdoorheen te komen door de weinige motivatie en het verlangen naar vakantie. Maar geen stress, want de Alibi heeft tips voor je op een rij gezet!

  • Plannen, plannen en nog eens plannen. Het plannen van je tijd is een die je vaak voorbij hebt horen komen, dit is wel met een reden! Als je goed omgaat met je tijd kan je de meeste stress voorkomen, doordat je niet in tijdnood komt. Het is echter ook wel van belang om realistisch te blijven. Niet te vroeg en ook niet te laat beginnen is iets waar je zelf achter moet komen om die balans te vinden. Hierdoor is het ook nog mogelijk om af te spreken met vrienden of heerlijk te sporten. 
  • Organiseer en haal afleidingen weg. Je weet wat ze zeggen: een georganiseerde werkplek is een georganiseerd hoofd. Voordat je begint met het stappen van de concepten, ruim eerst je bureau op! Dit zorgt voor een rustige omgeving, waar je geconcentreerd aan je bureau kan werken en efficiënt kan werken. Dit is altijd welkom tijdens het studeren. Wat ook heel goed kan helpen met het geconcentreerd werken is natuurlijk afleiding verwijderen. En dan hebben wij het natuurlijk over de telefoon die heel verslavend is. Er zijn verschillende apps die ervoor kunnen zorgen dat je niet op je telefoon gaat zitten, Focus Plant is hier een voorbeeld van.

 

  • Eet gezond en neem voldoende pauzes. Dit is iets wat veel studenten vergeten te doen, maar is ook enorm belangrijk om lang geconcentreerd te blijven. Gezond eten geeft je voldoende energie om een studie sessie door te komen. Alleen een koffietje in de ochtend is ook helaas niet goed genoeg om vol te houden. Hiernaast is voldoende pauzes nemen ook goed voor de efficiëntie. Het is enorm lastig om voor een groot aantal uren volledig geconcentreerd te blijven en alles op te nemen. Een pauze zorgt voor het herladen van de energie en het is dan ook een optimale tijd om je energievoorraad aan te vullen met een gezonde snack ;). 
  • Leer samen of kijk naar youtube video’s voor extra uitleg. Er zijn altijd wel dingen die je niet helemaal begrijpt en hier volledig op gaat focussen. Maar vergeet niet dat medestudenten dit mogelijk wel begrijpen en het jou heel goed kunnen uitleggen! Na zo’n studie sessie kan je het concept helemaal door hebben en verder focussen op de andere onderwerpen. Als er niemand is die jou kan hebben, is ook youtube een geweldig hulpmiddel aangezien iemand wel een uitlegvideo heeft gemaakt over dat ene onderwerp. Als je ook even geen tekst meer kan lezen, is dit een goed alternatief om toch bezig te zijn.

Dit waren ze dan! De Alibi wenst iedereen veel succes!

Bronnen:

https://www.smartconnecting.nl/education/the-big-five-tentamentips/

https://www.cosmopolitan.com/nl/lifestyle/a155344/studenten-opgelet-met-deze-tentamenweek-tips-haal-je-je-tentamens-sowieso/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *