Advocaat Ridouan Taghi aangehouden


Inez Weski, de advocaat van Taghi, is aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich bezig houdt met internationale drugshandel en witwassen.

Ze zou haar positie als advocaat hebben misbruikt door berichten doorgespeeld te hebben aan Taghi. Er gaan berichten rond dat ze onder druk zou zijn gezet door familieleden van Taghi. Taghi zit vast in de gevangenis in Vught en Inez Weski zou als doorgeefluik fungeren tussen de buitenwereld en de zwaarbeveiligde gevangenis. Er zou onder andere informatie doorgegeven zijn tussen Taghi en een kopstuk van de Italiaanse maffia. 

De hele gebeurtenis rondom Inez Weski heeft ervoor gezorgd dat ze de verdediging van Taghi neerlegt. Hiervoor moet een vervanger gezocht worden die de verdediging op zit wil nemen. Dit is echter niet zo snel geregeld. Het proces zal hierdoor mogelijk vertraging opleveren. De laatste berichten geven aan dat Taghi zijn eigen verdediging voorlopig voert. Collega-advocaten vragen zich af of er advocaten bereid zijn om de verdediging van Taghi op zich te nemen. Volgens hen staat niemand te springen om Taghi bij te staan. Het is dus maar de vraag of er een advocaat is die zich meldt of dat iemand aangewezen moet worden. Het laatste scenario zal een behoorlijk complex proces worden. Tevens is er nog de optie dat Taghi zijn eigen verdediging blijft voeren voor de rest van het proces.

Bronnen: 

https://www.ad.nl/binnenland/inez-weski-stopt-met-verdediging-ridouan-taghi-blijft-langer-vastzitten~a37788ae

https://nos.nl/collectie/13809/artikel/2472734-hoe-nu-verder-met-het-marengoproces-en-wie-wil-nu-taghi-verdedigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *