Lustrumreis naar Bogotá


Het is alweer meer dan een maand geleden, maar van 7 tot en met 19 april hebben wij een fantastische lustrumreis naar Bogotá mogen maken. Het was een onvergetelijke ervaring vol nieuwe ontdekkingen en avonturen die we graag met jullie willen delen. In dit artikel zullen we enkele hoogtepunten van de reis bespreken en jullie meenemen op onze reis door deze bruisende stad, dus stay tuned en lees snel verder! 

Dag 1 - 7 april 

Op dag 1 begon onze reis vroeg, om 6.00 uur 's ochtends. We hadden afgesproken om op Leiden Centraal te verzamelen en daar stonden we dan; allemaal een beetje slaperig, maar boordevol energie voor wat zou komen. Met onze koffers gepakt en paspoorten in de hand gingen we richting Schiphol om onze vlucht naar Bogotá te halen. Na een 11 uur durende vlucht kwamen we dan eindelijk aan op het vliegveld van Bogotá. We waren allemaal een beetje duf van de lange vlucht, maar het enthousiasme en de opwinding om deze prachtige stad te gaan ontdekken was niet te stoppen! We werden opgehaald door onze buschauffeur en werden meteen verrast door de kleurrijke en levendige sfeer van de stad. Eenmaal aangekomen bij het prachtige Fatima Hostel, hadden we de rest van de dag aan onszelf om een beetje bij te komen van de reis en alvast de stad een beetje te verkennen.

Dag 2 - 8 april 

Dag 2 begonnen we met een bezoek aan het goudmuseum. Dit museum is echt een must-see als je in Bogotá bent! Het is gelegen in het historische centrum van de stad en heeft een ongelooflijke collectie van precolumbiaans goudwerk en andere kunstvoorwerpen uit de Andesregio. Na ons bezoek aan het goudmuseum was het tijd voor een graffititour. We werden meegenomen door de straten van Bogotá en kregen een uniek kijkje in de lokale graffiti-scene. Onze gids vertelde ons veel over de geschiedenis van de graffiti in de stad en we kregen de kans om veel prachtige werken te zien van zowel lokale als internationale artiesten.

Dag 3 - 9 april 

Op dag 3 van onze reis hebben we een fietstour door de stad gemaakt. ‘s Ochtends werden we vroeg wakker om ons voor te bereiden op onze fietstour. Het was een mooie dag en we waren klaar om op onze fietsen te stappen en de stad te verkennen. Onze tour begon in het historische centrum van de stad, waar we de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis van Bogotá hebben kunnen bewonderen. Na het historische centrum te hebben verkend, zijn we naar de omliggende wijken gegaan om meer van het lokale leven te zien. We hebben door kleurrijke straatjes gefietst en vele lokale marktjes en winkeltjes gezien. Op een lokaal marktje hebben we verschillende soorten fruit uit Bogotá mogen proeven. Ook hebben we koffie in een lokaal koffietentje gedronken, waar we ook uitleg kregen over hoe koffie daar werd gemaakt. We sloten de middag af met een potje Tejo onder het genot van een Colombiaans biertje.  

Dag 4 - 10 april 

Op dag 4 hebben we een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Interpol. We begonnen onze dag met een vroeg ontbijt en werden vervolgens door onze buschauffeur gereden naar het Interpol-gebouw. Na een korte veiligheidscontrole werden we hartelijk verwelkomd door meerdere medewerkers. Tijdens de presentatie die ze hadden voorbereid hebben we veel geleerd over de rol van Interpol bij de bestrijding van internationale misdaad, zoals terrorisme, mensenhandel en cybercriminaliteit. Het was indrukwekkend om te zien hoe goed ze zijn in het verzamelen en analyseren van informatie en hoe ze samenwerken met verschillende landen en instanties. Na ons bezoek aan Interpol hadden we nog wat tijd over om door de stad te wandelen. 

Dag  5 - 11 april

Onze vijfde dag begonnen we met een korte wandeling naar het politiemuseum. Onze gids nam ons mee door de geschiedenis van de Colombiaanse politie en liet ons zien hoe deze zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. We hebben veel geleerd over de verschillende technologieën die de politie gebruikt om misdaden op te lossen en criminelen op te sporen. In de middag hebben we de campus van de Universidad Nacional de Colombia bezocht. Onze gids nam ons mee over de campus en liet zien hoe het dagelijkse leven van studenten eruitziet.

Dag 6 - 12 april 

Op dag 6 van onze reis hebben we een prachtige natuurlijke omgeving verkend. In de ochtend werden we opgehaald door onze buschauffeur en reden we naar het park. Toen we aankwamen, werden we begroet door een prachtig uitzicht van de omgeving. We konden niet wachten om de wandeltocht door het park te beginnen! De wandeling door Parque Natural Chicaque was een geweldige ervaring. We liepen door dichte bossen, over kabbelende beekjes en langs prachtige uitzichtpunten. De echte spanning kwam toen we de mogelijkheid kregen om te gaan ziplinen. We klommen naar het startpunt en maakten ons klaar om te vliegen over het park. Het uitzicht was adembenemend en de snelheid waarmee we over de bomen ziplineden was onvergetelijk. Aan het einde van de dag waren we allemaal moe, maar zeker voldaan! 

Dag 7 - 13 april 

Op dag 7 hebben we een bezoek gebracht aan de Nederlandse ambassade in de stad. Na meerdere interessante en informatieve presentaties, waarbij we meer te weten kwamen over de relatie tussen Nederland en Colombia, was er een deel van de groep die de lucht in ging om te gaan paragliden! De rest van de groep had lekker een middagje vrij. We sloten de avond gezamenlijk af met een salsa les. Het was een geweldige manier om onze dansvaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd te genieten van de prachtige muziek en cultuur van Colombia. 

Dag 8 - 14 april 

Op dag 8 van onze lustrumreis hebben we een bezoek gebracht aan de anti-narcotica afdeling van de Colombiaanse politie. Het was een fascinerend bezoek waarbij we meer te weten kwamen over de methoden die worden gebruikt om drugs te bestrijden in Colombia. We hebben hierbij verschillende voorwerpen gezien die waren gebruikt om drugs in te verbergen. Een van de hoogtepunten van het bezoek was een demonstratie met een echte drugshond. We waren allemaal verbaasd over hoe goed de hond getraind was en hoe snel hij drugs kon opsporen. Het was ook indrukwekkend om te zien hoe de agent en hond als een team samenwerkten. Na het bezoek aan de anti-narcotica afdeling, hebben we de middag doorgebracht bij de Hoge Raad. Hier kregen we een rondleiding door het gebouw en leerden we meer over de rechtspraak in Colombia. Het was erg interessant om te zien hoe de rechtbanken hier werken en hoe de procedures verschillen van die in Nederland.

Dag 9 - 15 april 

Op dag 9 hebben we de beroemde zoutkathedraal van Zipaquira bezocht. Het was een adembenemende ervaring om te zien hoe deze prachtige kathedraal was uitgehakt in de zoutmijnen die diep onder de grond liggen. We hebben hier ook veel geleerd over de geschiedenis en de betekenis van de kathedraal, en we waren allemaal onder de indruk van de schoonheid van deze unieke locatie. Ter afsluiting van ons bezoek aan de zoutkathedraal hebben we samen met onze gids een hapje gegeten. 

Dag 10 - 16 april

Op dag 10 van onze reis hebben we de kans gehad om te schieten bij een schietvereniging. Dit was een unieke ervaring voor veel van ons, en we mochten met verschillende wapens zo goed mogelijk proberen te schieten op de doelen. Het was een echte adrenalinekick! In de avond hebben we een heel andere kant van de Colombiaanse cultuur ervaren toen we een feestje hadden in een traditionele "chiva bus". Dit is een kleurrijke bus die helemaal is versierd met lichten en muziek. Het was een fantastische manier om de sfeer van Bogotá in de nacht te ervaren! 

Dag 11 - 17 april 

Op onze laatste volle dag in Bogotá zijn we naar de indrukwekkende Monserrate berg geweest. Om daar te komen, namen we de kabelbaan omhoog, en genoten we van een spectaculair uitzicht over de stad terwijl we omhoog gingen. Eenmaal bovenaan de berg hebben we een bezoek gebracht aan het klooster. Later die avond hebben we de allerlaatste avond van onze reis afgesloten met een gezamenlijk diner. Dit was een mooie gelegenheid om terug te kijken op de fantastische ervaringen die we tijdens onze lustrumreis hebben opgedaan, en om afscheid te nemen van elkaar voordat we weer naar huis zouden gaan.

Dag 12 en 13 - 18 en 19 april  

Op dag 12 was het tijd om afscheid te nemen van Bogotá en terug te vliegen naar huis. We vlogen vanaf Bogotá en maakten een korte tussenstop in Cartagena. Na een lange vlucht kwamen we op 19 april weer aan op Schiphol, waar we vermoeid maar voldaan werden opgewacht door vrienden en familie.

Al met al was deze lustrumreis naar Bogotá een fantastische ervaring die ons nog lang bij zal blijven. We hebben nieuwe vriendschappen gesloten en onvergetelijke herinneringen gemaakt. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van deze reis. Het was een once-in-a-lifetime avontuur die we nooit zullen vergeten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *