Het bestuursleven van Lanka en Yvonne


Het is alweer tijd voor het laatste bestuursinterview! Dit keer vertellen Lanka en Yvonne over hun ervaringen binnen het bestuursleven.

Even voorstellen:

Lanka is 22 jaar, komt uit Schiedam en zit in het derde jaar van haar bachelor. Ze is commissaris onderwijs en carrière en woont nu iets meer dan een jaar in Leiden met 4 gezellige huisgenootjes en een kat. Yvonne is 21 jaar, studeert nu 3 jaar in Leiden waar zij bijna 2 jaar woont en komt uit Rijnsburg. Ze zit bij een dispuut van Quintus en haar hobby is voetbal. 

Wat houden jullie functies in?

Lanka is als commissaris onderwijs en carrière verantwoordelijk voor (zoals de naam al zegt) alle carrière- en onderwijsaspecten van de Vereniging, zoals vakevalutaties, werkbezoeken en het symposium. Verder behoudt ze veel contact met de docenten van de universiteit en op het gebied van activiteiten heeft ze 5(!) commissies. Yvonne is verantwoordelijk voor de activiteiten die de Vereniging organiseert: zowel formeel als informeel. Waaronder de A-team, BoeF, sportactiviteiten en natuurlijk de lustrumreis. Verder onderhoudt ze contact met externe instanties om hiermee activiteiten te organiseren.

Wat vinden jullie het leukst aan jullie functies?

Lanka noemt dat je als commissaris veel commissies onder je hebt waardoor je veel leden leert kennen en met veel verschillende dingen bezig kunt zijn. Ook doet ze dingen samen met de verenigingen van Amsterdam en Rotterdam, wat ze erg leuk vindt omdat ze die verenigingen dan ook weer leert kennen. Yvonne sluit zich hierbij aan: ze vindt het als commissaris leuk om het zusjesfeest met Amsterdam en Rotterdam te organiseren. Ook dat ze met andere verenigingen contact heeft om feesten te organiseren en veel nieuwe mensen leert kennen en, zoals Lanka al zei, veel leden leert kennen omdat ze veel commissies onder zich heeft.

Wat doen jullie naast je bestuurszaken?

Lanka probeert veel tijd door te brengen met anderen, ontspannen, (af en toe) sporten, werken (maar op dit moment op zoek naar een nieuw baantje) en PROBEERT (wegens tijdgebrek) te Netflixen. Yvonne is veel samen met haar huis en dispuut, laat graag haar hondje uit, kijkt films met vriendinnen, brengt een bezoekje aan Feyenoord, voetbalt en reist graag.

Waar keken jullie tegenop aan het begin van het bestuursjaar?

Lanka keek voornamelijk op tegen het heel erg druk zijn en weinig vrije tijd overhouden. Nu valt het best mee geeft ze aan: ze heeft wel veel dingen te doen maar dit zijn allemaal leuke dingen dus daar kijkt ze niet echt tegenop. Yvonne keek in eerste instantie op tegen de botsing van haar dispuut met het bestuur: soms moet ze de ene leuke activiteit afzeggen voor een andere. Maar na goede afspraken te hebben gemaakt is dat nu wel goed gekomen en wordt er rekening mee gehouden.

Wat hebben jullie tot nu toe geleerd van je bestuursjaar?

Lanka noemt het omgaan met andere mensen. Bij haar commissies zitten heel veel verschillende mensen waarmee ze te maken krijgt. Ze vindt het dan erg leuk om mensen te leren kennen die haar dan bijvoorbeeld aanspreken bij een borrel, die ze normaal niet zo snel zou leren kennen. Yvonne sluit zich hierbij aan: elke commissie is anders met andere taken en hier denkt ze veel aan te hebben voor later. Ook het professioneel contact onderhouden met mensen kon ze vroeger best wel spannend vinden: durven te onderhandelen en bellen heeft ze dan ook wel geleerd.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

Lanka kijkt uit naar alle reizen. Dit jaar is er dan geen skireis omdat dit niet paste in de planning, maar ze heeft wel heel veel zin in de lustrumreis. Sofia vond ze al erg leuk en ze heeft heel veel zin om naar Colombia te gaan. Yvonne kijkt hier ook erg naar uit en noemt daarnaast nog de nieuwe vriendengroep die ze hebben opgebouwd.

Wat is de leukste CoDe-activiteit die jullie hebben meegemaakt en waarna kijken jullie het meest uit?

Lanka kijkt wederom uit naar de reizen maar vindt de feesten ook altijd erg leuk. Yvonne sluit zich daarbij aan en vond vooral het openingsfeest te gek. Daarnaast kijkt Lanka uit naar de cantus. Yvonne kijkt hier ook wel naar uit, maar aangezien het haar activiteit is dient ze enigszins ‘capabel’ te blijven en kijkt ze er dus vooral naar uit om andere mensen te zien genieten 😉  En natuurlijk de lustrumreis!

Hoe zou je elkaar in 3 woorden omschrijven?

Lanka over Yvonne: enthousiast, (half) georganiseerd: het lijkt alsof je georganiseerd bent maar dat is niet altijd zo en behulpzaam. Yvonne over Lanka: behulpzaam: staat altijd klaar voor al haar commissies en bestuur om te helpen, energiek en grappig.

Wat is jullie guilty pleasure:

Yvonne: “Is Harry Styles een guilty pleasure? One-direction dan?” Lanka voelt zich niet echt guilty over haar pleausures… Yvonne noemt dat ze goed gaat op programma’s als Ex On The Beach, Temptation Island en Echte Meisjes In De Jungle: “Ik ben dan echt de meest oordelende persoon ever”. Lanka vindt het vooral leuk om shows te kijken over mensen met autisme die gaan daten of shows zoals Lang Leve de Liefde.

Who’s most likely to:

  • ... een Grammy Award winnen?

Hierbij verschijnen geen handen. Lanka: “Voor muziek hebben we waarschijnlijk allebei even weinig kans, als het film was geweest hadden we allebei even veel kans gehad ;)”. 

  • … de meeste tattoos nemen?

Yvonne steekt haar hand op: zij heeft er al 4 en zou er nog meer willen. Lanka zou er ook wel een willen maar dan liever een grotere, zoals een leuke plant of zo. Nou, mochten leden nog leuke tattoo ideeën hebben: let them know!

  • … een ochtendpersoon zijn?

Lanka steekt haar hand op: ze is best een ochtendpersoon zegt ze, heeft snel veel energie, zin om iets te doen en is vroeg wakker. 

  • … de meeste huisdieren nemen?

Yvonne steekt haar hand op: ze wil veel honden, terwijl Lanka misschien 2 katten zou willen hebben.

  • …in het buitenland gaan wonen?

Hierbij gaan allebei hun handen omhoog. Lanka: “Niet dat het hier slecht is hoor, maar ik kan me best voorstellen een tijdje in het buitenland te wonen”. Yvonne is wel uitgekeken op Nederland en wil graag de wereld zien: “Ik zie mezelf wel zo’n digital nomad worden: thuiswerken vanuit verschillende plekken”. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *