The ins en outs van het bestuursleven van Luís en Muriel


Om Luís en Muriel van het bestuur van CoDe beter te leren kennen, hebben we hen interessante vragen en moeilijke dilemma’s voorgelegd. In dit artikel lees je er alles over!

Luís

Luís is 21 jaar en komt uit Utrecht. Hij zit in zijn derde jaar van zijn studie en is dit jaar de penningmeester van de Vereniging. Vorig jaar was hij de penningmeester van de Maffia en het jaar daarvoor die van de DOUANE, dus zoals hij het zegt, heeft hij alle drie de reiscommissies gehad. Hij woont nu al negen maanden in Leiden met acht huisgenoten, waar hij het erg naar zijn zin heeft. Ook vindt hij het leuk om te koken; ook omdat hij half-Italiaans is. Verder als sport squasht en skiet hij graag. Hij is ook een groot fan van reizen en heeft vorig jaar ook alle CoDe reizen die er waren meegepakt. Hij is zelf ook veel weggeweest en zijn favoriete vakantiebestemming is Canada. Als penningmeester is Luís verantwoordelijk voor alle financiën van de Vereniging, dus alles wat met geld te maken heeft; daar gaat Luís over. Een penningmeester heeft altijd twee commissies, dit zijn de Acquisitie en de SPIOn, omdat het binnen deze commissies om veel geld gaat. Aan het begin van het jaar heeft hij ook de begroting voor de Vereniging opgesteld; de verwachting van wat er allemaal binnen gaat komen en wat er uitgegeven gaat worden door de Vereniging. 

Wat Luís het leukste vindt aan zijn functie is dat hij overal bij betrokken is, zowel intern als extern. Intern in de zin dat hij betaalverzoeken moet maken voor de activiteiten die worden georganiseerd en extern dat hij met alle partners veel contact heeft. Echter zijn er wel een paar puntjes die minder leuk zijn. Als penningmeester maak je misschien wel de meeste uurtjes op de bk. Ook ervaart Luís dat de penningmeester functie het meest losstaat van de andere vijf functies, waardoor hij ook minder snel vragen kan stellen aan de anderen.

Aan het begin van het jaar keek Luís vooral op tegen de vroege uurtjes die hij moest maken, omdat hij helemaal geen ochtendmens is. "Maar dit wordt je wel", zegt hij tijdens het interview. Hij heeft een regelmatig schema, maar maakt soms wel onregelmatige tijden, zoals tijdens borrels. Maar verder had hij geen dingen waar hij tegenop zag. Luís keek wel uit naar het ontmoeten van veel mensen en het samenwerken en vormen van een hechte groep met zijn andere bestuursleden.

Tot nu toe vindt Luís de bindingsactiviteit de leukste activiteit die hij heeft georganiseerd samen met Willemijn. Ook kijkt hij erg uit naar de reis die hij gaat organiseren met de SPIOn.

Als Luís Muriel in drie woorden moet omschrijven zijn dat: hilarisch, met Muriel kan Luís altijd lachen en ze brengt een goede sfeer mee op de bk. Aanpakker, Muriel heeft een lange to-do lijst, maar als je aan haar vraagt om iets te promoten dan heeft ze binnen een halve dag een prachtige Insta story klaar. En als laatste enthousiast. Luís vindt dat Muriel overal zin in heeft en alles aanpakt. Ze is ook erg betrokken met iedereen om haar heen.

Muriel

Muriel is 21 jaar oud, komt uit Emmen en zit in haar derde jaar van haar studie, net zoals Luís. Vorig jaar zat ze in de SPIOn als promotor en ook in de Alibi. Het jaar daarvoor was ze onderdeel van de DOUANE als voorzitter. Ze woont nu al bijna tweeënhalf jaar in Leiden met negen huisgenoten. Naast het bestuur is Muriel ook lid bij Quintus. Wat ze leuk vindt om te doen is winkelen, drankjes doen, Netflix kijken, gezellig met vrienden zijn en op vakantie gaan. Als commissaris media is Muriel verantwoordelijk voor alles wat vormgegeven moet worden, waaronder de social media en de website. Hiernaast heeft Muriel vijf commissies, drie die bij haar functie horen: de Alibi, de Almaniak en de ME. Ze heeft dit jaar ook twee zwevende commissies en dat zijn de HALT en de Illegala.

Wat Muriel het leukst vindt aan haar functie is dat ze zoveel commissies heeft en dus veel in contact staat met andere leden. Zo staat ze voor haar gevoel midden in de Vereniging. Hiernaast vindt ze het ook leuk om creatief bezig te zijn en dingen te ontwerpen. Via deze functie kan ze dit goed uiten. Muriel heeft ook een paar dingen die ze wat minder vindt aan haar functie, al kostte het moeite om dit te bedenken. In het begin moest ze al veel beslissingen maken. "Aan het begin van het jaar stel je je huisstijl vast; dit is de stijl waarin je alles gaat vormgeven wat met CoDe te maken heeft". Dit vond ze wel spannend om te beslissen, aangezien dit is waar je het hele verdere jaar op gaat voortbouwen.

Toen Muriel was aangenomen voor het bestuur, was ze er nog niet erg mee bezig met wat het ging inhouden. Maar ze geeft aan dat ze dit ook wel fijn vond, want je weet immers niet wat je allemaal gaat meemaken in een bestuursjaar. Je weet wel dat je korte nachten gaat maken, dus daar kan je al op anticiperen. Ze merkte wel dat dit betekende dat ze niet meer tot drie uur ‘s nachts op kon blijven, omdat ze verplichtingen had voor het bestuur. Dit vond ze dan wel jammer, want ze is wel een echt avondmens. Ze keek ernaar uit om een hele hechte groep te vormen met haar bestuursleden. Dit jaar is ook het lustrumjaar van CoDe, waardoor het allemaal net wat groter gemaakt mag worden.

Tot nu toe vindt Muriel het kerstdiner de leukste activiteit die zij heeft georganiseerd, haar pareltje zoals ze het zelf noemt. Het schaatsen vond ze ook heel leuk, al had ze hier niet heel veel van verwacht, aangezien ze niet kan schaatsen. Waar ze het meeste naar uit kijkt zijn het Lustrumgala en de Lustrumweek.

Muriel heeft Luís ook in drie woorden omschreven. Zij kwam op: nauwkeurig, Luís is heel secuur en precies met wat hij moet doen voor zijn penningmeesterschap. Ook overlegt hij alles super goed. Als tweede is Luís gedreven. In alles wat Luís doet is hij heel gedreven en hij zorgt ervoor dat alles goed is. Als laatste verantwoordelijk. Als Luís iets moet doen, dan doet hij het ook. Volgens Muriel heeft hij overal een lijstje voor en als je iets aan hem vraagt, dan weet je dat het goed komt.

Who’s Most Likely to…?

Als laatste hebben we Luís en Muriel een aantal dilemma's voorgelegd. Waarbij ze elkaar niet konden zien en met een hand konden aangeven of de stelling op zichzelf van toepassing is.

Who is most likely to…

  • Te laat komen op jouw eigen trouwerij?

Muriel steekt als enige haar hand op, want zij komt altijd te laat en Luís is systematisch te vroeg.

  • Een wereldrecord breken?

Alleen Luís steekt zijn hand op, volgens Muriel omdat ze hem aanziet als iemand met een ‘hidden talent’.

  • Een bot breken tijdens huishoudelijke klusjes?

Muriel steekt haar hand op, omdat ze heel onhandig is. Volgens haarzelf is haar coördinatie net niet goed genoeg om een bot breken te voorkomen.

  • Als eerste dood gaan in een horrorfilm?

Hierbij steken Luís en Muriel allebei hun hand op. Luís kan niet tegen horrorfilms. Hij zou dan in paniek raken of zijn survival instinct zou juist ingaan. Muriel kijkt wel horror, maar dan met het geluid uit, omdat het anders te eng is. Zij zou waarschijnlijk niet meer logisch kunnen nadenken en domme acties verrichten. Uiteindelijke conclusie is Muriel.

  • Vergeten om terug te appen?

Muriel steekt haar hand op. Luís zou zelden vergeten iemand te appen en Muriel zit in veel groepsapps, waardoor ze vaker het overzicht niet meer bijhoudt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *