Inkijkje in het bestuursleven van Noa en Willemijn


Om Noa en Willemijn van het bestuur van CoDe beter te leren kennen, hebben we hen interessante vragen en moeilijke dilemma’s voorgelegd. Wat vinden ze tot nu toe van hun bestuursjaar en wie zou de verjaardag van een beste vriendin het makkelijkst vergeten. In dit artikel lees je alle ins en outs over Noa en Willemijn!

Noa

Noa is 20 jaar en komt uit Hengelo. Ze woont al een tijdje in Leiden en is sinds het begin van haar eerste studiejaar al actief bij CoDe. Dit jaar is ze de voorzitter van het bestuur. Dit vindt ze enorm leuk om te doen. Als voorzitter heeft Noa enorm veel verschillende taken. Ze zit de vergaderingen voor, ze is overal bij betrokken en ze heeft contact met externe partijen zoals de universiteit. Dit is nog maar een selectie van alles wat Noa als voorzitter te doen heeft. Noa coördineert daarnaast nog bij twee commissies; de HALT en de acquisitie. Dit vindt ze ook heel leuk om te doen.

Het leukst aan haar functie vindt ze het feit dat ze als voorzitter overal bij betrokken is. Ze is als voorzitter overal van op de hoogte en is enorm betrokken bij alle bestuursleden. Naast haar voorzitterschap is Noa regelmatig bij haar ouders in Hengelo te vinden waar ook veel vrienden van haar wonen. Ze vindt het leuk om hard te lopen en met vrienden af te spreken. Het is fijn om af en toe buiten de CoDe bubbel te stappen, geeft Noa aan.

Aan het begin van het bestuursjaar keek Noa wel op tegen het spreken voor groepen. De eerste ALV maakte haar dan ook wel een beetje zenuwachtig. Daarnaast was ze bang dat ze het heel druk zou krijgen maar dat vindt ze juist ook wel het leuke aan een bestuursjaar. Er zijn ook veel dingen waar Noa juist naar uit keek aan het begin van het bestuursjaar. Ze keek uit naar de gezelligheid, de leuke activiteiten en het leren kennen van nieuwe mensen. Ze heeft ook veel geleerd van de tijd in het bestuur. Noa noemt zichzelf best wel een stresskip maar door het bestuur is dit wat minder geworden: ‘Het loopt zoals het loopt’. Daarnaast ben je als bestuur bezig met het strijden voor een doel en daarbij is goede communicatie enorm belangrijk. Hier leert ze veel van.

Tot nu toe vindt Noa de commissie bindingsactiviteit de leukste activiteit. Ze kijkt daarnaast enorm uit naar de lustrumweek (haar eigen commissie organiseert dit) en naar de reizen.

We vroegen Willemijn hoe ze Noa in drie woorden zou omschrijven. Willemijn omschrijft Noa als  heel betrokken. Noa heeft een goed gevoel voor wat er bij iedereen speelt. Hierna was het even stil. Noa: ‘Even een goed woord zoeken, niet de clichés.’ Na even denken zegt Willemijn ‘Misschien heel, je bent heel, misschien heel, uhm, zachtaardig is het goede woord? Je bent heel lief, ook als er iets niet helemaal goed gaat, begrijp je ook heel goed waarom dingen gebeuren. Zacht, maar niet te zacht, je spreekt mensen wel aan. Als mensen iets niet trekken, dan is dat ook goed.’ Aldus Willemijn. Daarnaast is Noa ook heel precies met tijd en haar taken.

Noa weet niet zo goed wat haar guilty pleasure is. Ze heeft wel recentelijk nog de hele serie huis Anubis gekeken.

Willemijn

Het tweede bestuurslid die wij onder de loep hebben genomen, is Willemijn. Ze is 21 jaar en heeft haar bachelor criminologie al afgerond en doet nu rechten. Ze komt uit Lelystad en is daar nog elk weekend te vinden voor haar werk.

Willemijn is de secretaris van CoDe. Ze notuleert de bestuursvergaderingen, doet de mail, de ledenadministratie en nog vele andere taken. Ze zit daarnaast nog bij de NCIS en DOUANE. Vooral de bestuursactiviteiten vindt Willemijn heel leuk om te doen, hierbij werkt ze met iedereen wat erg leuk is. De functie als secretaris is een hele leuke mix van veel verschillende kleinere taken. Naast haar bestuurstaken is Willemijn elk weekend thuis te vinden aan het werk in de Jumbo in Lelystad. Ze gaat regelmatig naar dansen bij het USC en ze treedt ook op. Dit vindt ze super leuk om te doen. Haar studentenhuis is daarnaast ook een actief huis waar ze veel samen doen.

Voor Willemijn haar bestuursjaar had ze het al behoorlijk druk dus ze keek wel op tegen het vinden van een goede balans tussen alle activiteiten die ze doet. ‘Zonder dat je het weet zit je week ineens vol.’ Het bestuursleven is wel veel drukker dan wanneer je ‘gewoon’ studeert maar het valt ook allemaal wel weer op z’n plek. Aan het begin van het bestuursjaar had Willemijn vooral zin in iets minder studeren. ‘Vanaf het tweede jaar van rechten heb je super veel vakken en ben je constant bezig met studeren.’ Ze is wel even toe aan iets heel anders. Door een bestuursjaar leer je een hechte groep mensen kennen waarmee je samen een hele vereniging bestuurt. Dit leek haar heel leuk. Tot nu toe heeft Willemijn ook al veel van het bestuursjaar geleerd. Ze heeft leren samenwerken en daarbij merkt ze dat het samenwerken aan een doel enorm motiverend is.

De commissie bindingsactiviteit is ook bij Willemijn de favoriete activiteit tot nu toe. Deze had ze samen met Luís georganiseerd. De aanmeldingen liepen eerst niet zo goed maar uiteindelijk was de activiteit ontzettend geslaagd. Dat is een enorme boost. De lustrumreis is iets waar ze enorm naar uit kijkt.

We hebben Noa ook gevraagd om Willemijn in drie woorden te omschrijven. Noa kwam met lief, (on)georganiseerd en hardwerkend. ‘Willemijn kan soms heel georganiseerd zijn maar op sommige momenten ook helemaal niet. Daarnaast heeft ze een habitat van te laat komen’.

Willemijn vindt Adele liedjes zingen in de auto echt een vibe. Als ze alleen in de auto zit als het donker is, anders zien anderen haar, is het showtime. Dit noemt ze haar guilty pleasure. 

Who is most likely to…?

Als laatste hebben we Noa en Willemijn een aantal dilemma's voorgelegd. Waarbij ze elkaar niet konden zien en met een hand konden aangeven of de stelling op zichzelf van toepassing is.

Who is most likely to…

  • De verjaardag van haar beste vriend of vriendin vergeten?

Willemijn steekt als enige haar hand op. Ze kan verjaardagen gewoon niet onthouden.

  • Meedoen aan Love Island?

Hierbij steekt alleen Noa haar hand op simpelweg omdat Willemijn al een vriend heeft.

  • Een misdrijf plegen?

Het blijft stil… Noa zegt tegen Willemijn dat Willemijn daar te bang voor is. Willemijn denkt dat ze zichzelf zou verraden. 

  • Een bestseller schrijven?

Willemijn steekt haar hand op. ‘De secretaris die typt!’ Vroeger was Willemijn fanatiek verhalen aan het schrijven. Ze zou daarnaast ook een flink boek kunnen schrijven over al haar Jumbo ervaringen in Lelystad.

  • Huilen tijdens een zielige film?

Willemijn: ‘Ik ben zo erg. Ik had het dus nooit; echt sinds twee jaar huil ik echt snel. Als ik met andere mensen ben kan ik me wel inhouden, maar moet ik wel vaak slikken. Het is echt erg. Ik kan ook huilen als er iemand in een show naar huis moet.'

Noa: 'Ik moet huilen als een Nederlander bijvoorbeeld het schaatsen wint.'

  • De meeste kinderen hebben?

Geen van beide steekt een hand op. Willemijn weet niet of ze veel kinderen zou kunnen handelen, ze vindt dat gewoon te veel. Noa zou, als ze kinderen mag krijgen, minstens twee willen. Willemijn weet niet of ze wel meer dan twee aan zou kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *