Interview met YoungCapital NEXT


Naar aanleiding van een samenwerking met YoungCapital NEXT hebben wij als Alibi een werknemer van hen mogen interviewen. In het volgende stuk zullen wij dit interview met jullie delen. YoungCapital NEXT is waardevol voor criminologen met het oog op een toekomstige baan, dus blijf zeker lezen!

Wij interviewden Jasmin Mustedanagic. Hij is 30 jaar oud en wonend in Leeuwarden. Jasmin volgt een traineeship bij YoungCapital NEXT en werkt namens hen bij de Rabobank als CDD analist. Hij heeft inmiddels 5 maanden van zijn training doorlopen. Daarvoor heeft hij de studie Bedrijfskunde afgerond. Het is een vrij algemene opleiding, maar dit is tegelijkertijd een voordeel aangezien je zelf kan gaan kiezen waar je wilt gaan werken en waar je je in wil gaan specificeren. Daarna is hij gaan werken voor verschillende bedrijven om zo werkervaring op te doen, waaronder al een tijdje als CDD analist.

YoungCapital NEXT biedt een traject aan van twee jaar. Gedurende het traject ben je aan het werk en ga je aan de slag met het verder ontwikkelen van je soft skills, denk hierbij aan skills die handig zijn voor het werk, maar niet perse werk gerelateerd zijn. Daarnaast volg je de CDD training om zo echt CDD analist te worden. De training is opgebouwd in vier fasen. Elk half jaar begint een nieuwe fase en elk half jaar wordt er ook een cursus aangeboden die men kan volgen om zo verder aan de soft skills te werken. Het traineeship biedt dus een combinatie van het bezig zijn met dossiers als CDD analist, maar tegelijkertijd ook het verbeteren van de soft skills.

Voor zijn huidige functie is Jasmin voornamelijk bezig met het screenen van zakelijke klanten. Hiervoor wordt er gekeken naar transactieoverzichten; met wie worden er zaken gedaan, op welke manier gebeurt dit en is dit ook logisch. Op deze manier wordt er gecontroleerd op eventuele witwaspraktijken of andere soort tegenstrijdige zaken. Zijn dag begint dan ook met het kijken hoe het ervoor staat met de werkvoorraad en met welke dossiers hij die dag bezig wil gaan. Er wordt aangeraden om minimaal 12 dossiers in de werkbak te hebben waar je een analyse voor doet, zodat je altijd aan de slag kunt en niet hoeft te wachten. Sommige dossiers kan je vrij snel afronden en met anderen ben je langer bezig. Met welke dossiers je gaat beginnen en op welk moment je hiermee aan de slag gaat is een vrije keuze, wel wordt er verwacht dat je als A-analist één dossier per week afrond. Je kan uiteindelijk doorgroeien tot D-analist, hierbij heb je verstand van alles betreft dit vakgebied en zullen de verwachtingen uiteraard hoger worden. Jasmin wil zich de komende jaren verder blijven ontwikkelen als analist. Zo dat hij verder kan groeien en er steeds meer verstand van krijgt.

De doelen van YoungCapital NEXT zijn met name het vinden van steeds meer nieuwe werknemers die zich bij hen aan willen sluiten. Hierbij willen ze de werknemers zo veel mogelijk ondersteunen en hen dat kleine beetje extra te bieden. Het volgen van de cursussen is niet verplicht, maar het wordt zeker aangeraden met het oog op verdere ontwikkeling.

Voor criminologen die interesse hebben in het worden van CDD analist of KYC analist is het zeker aan te raden om een training te volgen bij YoungCapital NEXT. Je gaat namelijk daadwerkelijk bezig met die activiteiten en daarnaast ga je ook direct werken aan je soft skills om zo een betere professional te worden. Om bij YoungCapital NEXT te kunnen gaan werken zullen er meerdere gesprekken volgen, waarbij er wordt gekeken naar werkervaring en de opleiding die je hebt gevolgd. De opleiding Criminologie is hiervoor zeker handig en een tip voor de geïnteresseerden is vooral: lees veel artikelen, probeer alvast zoveel mogelijk connecties op te bouwen en vraag mensen in je omgeving die met dit bedrijf te maken hebben naar hun ervaringen.

Het is een leuke baan voor mensen die van vrijheid houden en tegelijkertijd hun doelen willen behalen. Je gaat doelgericht te werk, maar je kan wel zelf invullen hoe je dit gaat bereiken. Je deelt zelf je uren in en bepaalt zelf of je thuis of op kantoor werkt, wel is het kantoor altijd een optie!

Indien je geïnteresseerd bent kun je een kijkje nemen op de site: https://next.youngcapital.nl/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *