Afscheid van de Alibi 2021-2022


Afgelopen jaar hebben wij met de Alibi met veel plezier artikelen voor jullie geschreven. Deze artikelen varieerden van informele artikelen tot formele artikelen. Zo hebben we een paaseitjes review geschreven en is laatst het artikel over Tanja Groen online geplaatst. Na een jaar vol plezier is het dan toch echt tijd om het stokje over te dragen aan de Alibi van 2022-2023. Voor ons allerlaatste artikel blikken we terug op hoe wij het afgelopen jaar hebben beleefd en wat onze plannen voor de aankomende jaren zijn.

Britte
Ik heb een super leuke tijd gehad het afgelopen jaar met de andere meiden van de Alibi. Het was een erg gezellige commissie en iedereen stond altijd voor elkaar klaar, waardoor problemen vaak snel uit de weg werden geholpen.

Dit collegejaar zal ik actief zijn binnen de Acquisitie van CoDe en wil ik graag mijn bachelor Criminologie afronden. Daarbij hoop ik nog wat extra studiepunten voor Rechten binnen te slepen! Last but not least: mijn favoriete artikel is denk ik het bloederige cadeautips artikel, omdat ik daar zelf ook inspiratie uit kon halen, haha.

Dara
Ik kijk met erg veel plezier terug op het afgelopen jaar bij de Alibi. Ik vond de commissie eigenlijk direct al erg leuk klinken. Ik houd nou namelijk van schrijven, alleen vond ik dat ik het te weinig deed. Vandaar dat ik me graag wilde aansluiten bij deze commissie. Ik heb me dan ook met veel plezier verdiept in de onderwerpen en hier artikelen over mogen schrijven. Het hielp enorm dat we zelf de onderwerpen mochten uitkiezen en het dus eigenlijk altijd iets was wat je interessant vond. Daarnaast hielp het ook dat de commissie zelf erg gezellig was. Het bestond uit zeven leuke, sociale leden. We hielden uiteraard geregeld vergaderingen en hadden af en toe commissie uitjes. Ik heb hierdoor steeds meer mensen binnen CoDe leren kennen, waar ik erg blij mee ben!

Aankomend jaar hoop ik nog een commissie te mogen gaan doen en verder te genieten van m’n studie en het gezellige leven wat daarbij komt kijken!

Isa
Van alle vaste commissies die onder de Commissaris Media vallen, was de Alibi de enige commissie die ik nog niet had gedaan. Gelukkig was deze commissie net zo leuk als de Almaniak en de ME! De commissie heeft zich dit jaar hard ingezet om elke twee weken twee interessante en actuele artikelen te schrijven en ik ben dan ook erg trots op het werk dat zij hebben geleverd! Van formele artikelen over interessante zaken en actuele kwesties, tot informele artikelen zoals quizes, tips, reviews en natuurlijk de bestuursinterviews: er is voor ieder wat wils. Iedereen kwam telkens weer met leuke en creatieve ideeën en ik vind het dan ook erg lastig om één artikel als favoriet te kiezen. Ik vond de artikelen over zaken zoals die van Tanja Groen, Junko Furuta, Gypsy Rose Blanchard en de Olympische Winterspelen van 1972 super interessant en zijn misschien dan wel mijn favoriete formele artikelen. Maar ook de artikelen met tips en de proeverijen vond ik erg leuk! De proeverijen waren vooral leuk om uit te voeren ;).

Dit collegejaar ga ik weer hard studeren en veel werken. Nu mijn bestuursjaar erop zit heb ik daar ook zeker tijd voor, haha. Ik zal nog wel actief blijven bij CoDe en ik zit sinds september in de Raad van Advies.

Ik ben erg trots op alle meiden van de Alibi en kijk uit naar de artikelen van de Alibi van 2022-2023!

Liz
Ik heb altijd al een interesse gehad in misdaadjournalistiek door de grote figuren zoals Peter R. de Vries en John van den Heuvel. Daarom dacht ik dat de Alibi een kans was om ook een klein beetje in hun schoenen te staan voor onze eigen Vereniging. En wat was het een jaar zeg! Een jaar vol enthousiasme van de commissieleden, vol verschillende formele artikelen zoals interviews en een artikel over Gypsy Rose Blanchard, maar ook vol informele artikelen zoals verschillende proeverijen en quizes.

Als voorzitter ben ik heel trots op de commissie. Al vrij snel hadden we de hele planning al ingevuld. Iedereen kwam snel met veel interessante en actuele onderwerpen waar zij of anderen over konden schrijven. De vergaderingen bestonden dan al snel meer uit kletsen dan uit onderwerpen bedenken, want dat hadden we toch al geregeld. Onze commissie bestond namelijk ook uit echte leuke, lieve en gezellige meiden die altijd voor elkaar klaarstonden. Wanneer iemand hulp nodig had of iemand niet kon notuleren bij een bestuursinterview was er altijd iemand die klaar stond om die taak over te nemen.

Mijn meest favoriete artikel om zelf te schrijven was denk ik toch wel het Halloween artikel. Dit was mijn eerste artikel om te schrijven en dit artikel wakkerde echt de onderzoeker in mij aan. Wanneer je aan het schrijven bent, wil je ook echt alles weten over de zaak en ga je dieper onderzoek doen dan wat je normaal zou doen.

Dit jaar zal ik de minor Kindermishandeling en Verwaarlozing afronden en loop ik tegelijkertijd dit jaar stage bij het DRIO van de politie. Helaas heb ik daarom geen tijd voor een nieuwe commissie bij CoDe, maar ik zal zeker bij de geplande activiteiten aanwezig zijn en de artikelen van de nieuwe Alibi lezen!

Maud
Bij de commissiegesprekken van vorig jaar kreeg ik, net als de rest van de commissie, de vraag of ik eventueel een tweede commissie zou willen doen. Ik merkte aan mezelf dat ik in de studie wat creativiteit miste, dus vond ik dit een leuke uitdaging om erbij te nemen! Uiteindelijk ben ik blij dat ik dit ook heb gedaan. Sowieso was het met de rest van de meiden heel gezellig. De vergaderingen duurden vaak heel wat langer omdat de helft van de vergadering soms bestond uit gewoon kletsen. Maar ook het stukje creativiteit heeft mij goed gedaan. We kregen echt de mogelijkheid om onderwerpen uit te kiezen die we zelf interessant vonden, waardoor we, als ik voor de rest mag spreken, ook over veel onderwerpen heb geleerd die in de studie niet echt besproken worden. Van de informele artikelen die ik heb mogen schrijven, vond ik de bestuursinterviews het leukste! Het was heel leuk om de bestuursleden op een andere manier te leren kennen. Van de formele artikelen zou ik voor de zaak over Gabby Petito kiezen. Op het moment dat ik dat schreef, zaten we eigenlijk nog midden in de zaak – Brian Laundrie was op dat moment nog vermist. Het liefst zou ik daar nu nog een update over schrijven, maar helaas is het tijd om het stokje door te geven aan de Alibi van 2022-2023. Ik wil hen dan ook veel plezier wensen!

Komend jaar zal voor mij vooral de focus liggen op de studie, maar ik heb me ook weer aangemeld voor een nieuwe commissie, dus ik blijf nog zeker actief bij CoDe!

Muriel
Toen ik begon aan de Alibi wist ik eigenlijk niet echt wat ik moest verwachten. Ik had al wel eens gehoord van de weblog, maar wat deze verder inhield, daar had ik weinig idee van. De commissie heeft mij dan ook blij verrast. Met zeven meiden zaten we in de commissie en hadden we eens in de twee weken super gezellige vergaderingen. Wat ik leuk vond aan de commissie is dat we veel vrijheid hadden voor de invulling van de artikelen. Zo kregen we de kans om hele actuele onderwerpen, zoals de dood van Peter R. de Vries en het Taghi-proces, uit te diepen. Een van mijn eigen favoriete artikelen was het artikel over de zaak van Gypsy Rose Blanchard. Deze zaak had ik al eerder langs horen komen bij een podcast. Normaal gesproken zou ik nooit dieper in deze zaak zijn gedoken, maar door het artikel kreeg ik de kans om dit juist wel te doen. Met veel plezier heb ik dan ook aan dit artikel gewerkt. Door de Alibi heb ik ook wel echt mijn liefde voor schrijven herontdekt. Van kinds af aan vond ik het al leuk om veel te lezen en te schrijven, maar door de jaren heen waren deze hobby’s een beetje naar de achtergrond geschoven. Wat natuurlijk ook heel erg meehielp is dat we een hele gezellige commissie hadden. Veel van ons deden nog een tweede commissie naast de Alibi, dus het was erg leuk om elkaar bij activiteiten weer te zien.

Aankomend jaar ga ik een bestuursjaar tegemoet bij CoDe en mag ik de Alibi gaan coördineren. Ik hoop dat het net zo’n geslaagd jaar gaat worden als afgelopen jaar!

Sharona
Hoewel de Alibi niet mijn nummer 1 keuze was om als commissie te gaan doen, heb ik het afgelopen jaar met veel plezier deel uitgemaakt van deze commissie. Ik heb heel wat artikelen mogen schrijven in onze fantastische roze joggingbroek en ben ook erg trots op de artikelen die wij dit jaar voor jullie hebben geschreven. Van hele informele proeverijen tot hele formele interviews, ik heb van alles mogen doen bij de Alibi het afgelopen jaar en kijk hier dan ook met een lach op mijn gezicht aan terug. Naast alle leuke artikelen die ik heb mogen schrijven heb ik ook zeker genoten van alle lieve en leuke meiden die ik heb leren kennen door deze commissie.

Mijn meest favoriete artikel dat ik heb mogen schrijven is de Hengelose kerstmoord. Dit was mijn eerste artikel voor de Alibi en hoewel het me eerst heel moeilijk leek, vond ik een artikel schrijven juist heel leuk. Ik vond het super interessant om in een zaak te duiken en vanuit meerdere uitgangspunten hiernaar te kijken. De Alibi heeft echt mijn liefde voor misdaadjournalistiek weer aangewakkerd!

Hoewel mijn tijd bij de Alibi er nu helaas op zit, verwacht ik voor komend jaar weer een leuke tijd te gaan beleven bij een andere commissie bij CoDe. Aankomend jaar rond ik ook mijn bachelor Criminologie af. Ik hoef alleen nog maar mijn keuzevakruimte op te vullen en dit ga ik doen door de minor Kindermishandeling en verwaarlozing te volgen en naast deze minor loop ik nu stage bij LUMC Curium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *