Chipsproeverij met de AlibiJe kent het vast wel: je staat voor het chips-schap in de supermarkt en er zijn super veel verschillende smaken om uit te kiezen. Na tien minuten voor het schap te hebben gestaan pak je toch altijd de zakken die je standaard kiest, zodat je zeker weet dat je iets lekkers hebt. Wij hebben daarom voor jullie allemaal gekke en/of nieuwe smaken geproefd en deze voor jullie gereviewed om erachter te komen welke chips smaken het proberen waard zijn.

Sharona
Ik ben over het algemeen echt een zoetekauw en ik eet veel liever iets met chocolate chips dan een zak chips, maar voor deze Alibi chipsproeverij ben ik toch even langs het chips-schap in de supermarkt gelopen en heb ik twee voor mij nieuwe/gekke smaken uitgezocht. Als eerste heb ik Croky honey custard BBQ flavour geprobeerd. Ik vond deze chips echt heel lekker. Ik vind de chips vooral naar honingmosterdsaus smaken en ik kan de BBQ smaak er niet heel erg in vinden. Ik geef de chips een 7/10.

De tweede smaak die ik voor deze proeverij heb geprobeerd is Pom-Bär oven mini naturel. Bij het openen van de zak vond ik een ding al gelijk tegenvallen en dat is de vorm van de chips. De originele Pom-Bär is natuurlijk in de vorm van een schattig beertje en bij deze chips is ook geprobeerd om het op een beertje te laten lijken, maar ik vind het er persoonlijk een beetje zielig uitzien. Ik vond de chips op zich wel lekker, maar ik vond de chips wel duidelijk veel minder smaak hebben dan de gewone Pom-Bär chips. Ik geef de chips een 5,5/10.

Britte
De eerste zak die ik probeerde was Subway Teriyaki van Lays Iconic Restaurant Flavours. Deze chips geef ik een 7,5. Ik had echt geen flauw idee wat ik van deze smaak had moeten verwachten, maar ik vind ze, tegen verwachting in, best wel lekker. De smaak doet mij een beetje denken aan de BBQ Ham chips van Lays. Ik vind de chips goed op smaak. Ze hebben gelukkig geen extreem overdreven smaak of geur. De chipjes krijgen wat mij betreft bonuspunten voor het hebben van ribbels! Ik vind deze smaak zeker geslaagd 🙂

De tweede smaak die ik heb geprobeerd is Black truffle & sea salt van Tyrrells slow-cooked crisps. Deze chips geef ik een 8! De verpakking van deze chips vind ik erg mooi, het heeft een soort luxere uitstraling. Als je de zak openmaakt dan komt er wel een erg sterke truffel geur op je af. Ondanks dat vind ik de chips zeer goed op smaak en overheerst de truffel niet te erg. Een pluspunt van deze chips is dat ze erg krokant zijn. Ik vind het zeker een aanrader vergeleken met andere truffelchips waarbij de truffelsmaak, naar mijn mening, veel te sterk was.

Dara
De eerste zak ik die ik heb geproefd is Honey Braai Honingsmaak chips van Soka la Afrika. De chips smaken ondanks de smaak niet erg naar honing. Dit was enigszins teleurstellend. Ook voor chips was de smaak niet erg zout. Ik als zout liefhebber werd hierdoor wederom een beetje teleurgesteld. Desondanks had het wel een sterke rooksmaak, zoals ook op de zak staat. Wat dat moet inhouden, mag men zelf invullen! Al met al zou ik het een 4/10 geven.

Voor mijn tweede zak heb ik geen chips geprobeerd, maar een bijzondere zak kroepoek namelijk: Zeewierkroepoek. Deze was naar mijn mening niet fantastisch. Nou had ik geen idee wat ik me erbij moest voorstellen, maar wat me wel opviel was dat het erg droog was. Ondanks dat de chips droog waren, deed de smaak de naam wel eer aan. De chips smaakten echt naar vis! Al met al geef ik het een 5/10. Voortaan hou ik het toch bij normale kroepoek.

Liz
De eerste zak chips die ik probeerde was Dorito’s pizza peperoni. Ik geef deze chips een 4/10. Ik was echt heel hyped om deze te proberen alleen het was echt een teleurstelling. De smaak was te sterk en het bestond niet eens uit de smaak van pizza peperoni maar uit de smaak van veel te sterk smakende paprika met een pepertje. Dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn maar ik had zeker hogere verwachtingen.

De tweede zak chips die ik probeerde was Croky’s paprika chips. Ik geef deze chips een 8.5/10. Dit was echt verrassend lekkerder dan de Lays paprika chips. Deze van de Croky’s zijn een beetje zoeter en veel knapperiger en steviger dan die dunne chippies van de Lays. De smaak was verrassend lekker en deze zou ik zeker aanraden als je van paprika chippies houdt!

Muriel
Als eerste heb ik Lays Chili & Lime flavour geproefd. De Nederlandse beschrijving van deze chips luidt als volgt: geribbelde aardappelchips met chili- en limoensmaak. Nou, de chili die proef je zeker! En dat terwijl hij maar 1 vlam scoort van de 3 op pittigheid. De limoen als toevoeging vind ik wel heel lekker! Dit maakt de chips een stukje frisser. De combinatie van chili en limoen vind ik opvallend, maar op de één of andere manier gaat het wel goed samen. Concluderend vind ik deze chips lekker, maar wel een tikkeltje aan de pittige kant! Ik geef de chips een 7.

Voor mijn tweede smaak heb ik AH Jalapeño sweet chili chips geprobeerd. De chips proeven gelijk heel zoet! Ondanks het feit dat er jalapeño in zit, vind ik de chips niet heel pittig, maar dat vind ik zelf wel chill. De chips zijn verder niet heel sterk van smaak, maar wel erg lekker. Zeker een zak chips die voordat je het door hebt leeg is! De chips krijgen daarom een 8,5.

Isa
Als eerste heb ik Lays Double crunch spareribs flavour geprobeerd. Als je de zak openmaakt ruik je gelijk een hele sterke spareribs geur. De chips heeft een goede crunch. Op de voorkant van de zak staat ook dubbel crunch en dat is zeker waar. Op zich is de chips wel te eten en het smaakt ook wel naar spareribs, maar ik heb liever gewone spareribs dan chips die er naar smaakt. Met deze chips heb je wel de smaak, maar niet echt de ervaring. Ik zou hem denk ik niet aanraden. Ik geef de chips een 6/10.

Als tweede heb ik Frietje Satésaus smaak geprobeerd van Lays iconic local flavours. Deze chips ruikt echt enorm naar satésaus. Deze chips smaken echt hetzelfde als de Croky satésaus chips, dus ze krijgen wel minpunten voor het na-apen. Op de zak staat iconic, maar ik vind de smaak niet echt iconisch. De chips doet verder z’n naam wel eer aan, want hij smaakt wel echt heel erg naar satésaus. Ik geef de chips een 7,5 voor de smaak. Het zijn hele lekkere chips, maar het is wel een beetje jammer dat ze doen alsof het origineel is terwijl Croky deze smaak al eerder had, dus daarom krijgen de chips een eindscore van 6,5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *