Ontmoet het 20e f.t. Bestuur!


Het 19e Bestuur maakt in september plaats voor het 20e Bestuur. Het nieuwe Bestuur wordt op dit moment ingewerkt en voorbereid op wat allemaal komen gaat in het Groningse Meeden. Om alvast kennis te maken met het 20e f.t. Bestuur, heeft de Alibi een interview gehouden. 

Zouden jullie elkaar kunnen voorstellen en iets vertellen over wat die persoon typeert?
Noa introduceert Luís (Penningmeester): We noemen hem Luis, want niemand kan zijn naam normaal uitspreken. Hij komt uit Utrecht en wat Luís typeert is dat hij de allerliefste jongen is die Noa ooit heeft ontmoet. 

Luís introduceert Yvonne (Commissaris Activiteiten): Het meest typerende aan Yvonne is dat dat ze op nul uur slaap een week lang door kan praten en dat het bij haar altijd complete chaos is. 

Yvonne introduceert Willemijn (Secretaris): Ze zitten samen gezellig in het A-team en Willemijn is het meest ‘cool, calm, collective’ van het hele Bestuur. Ze heeft haar leven goed op orde. 

Willemijn introduceert Lanka (Commissaris Onderwijs & Carrière): Lanka komt uit Schiedam en wat haar typeert is dat ze op elk moment van de dag croissantjes kan eten. 

Lanka introduceert Muriel (Commissaris Media): Muriel komt uit Emmen en heeft altijd al haar zaakjes op orde, behalve als naar de rotzooi op haar kamer wordt gekeken. 

Muriel introduceert Noa (Voorzitter): Noa komt uit Hengelo en wist niet zo goed of het voorzitterschap bij haar paste, maar ze is de afgelopen paar maanden al goed ingewerkt en Noa zal het super goed doen! Daarnaast hebben ze allemaal nieuwe kroegen en woordjes van haar geleerd, zoals ‘naar de getver gaan’. 

 

Hebben jullie al bijnamen voor elkaar en zo ja, wat is de betekenis van die bijnaam?
De bijnamen zijn eigenlijk vooral afkortingen van de echte namen. Zo wordt Muriel ‘Momo’ genoemd en Willemijn ‘Wil’. Noa noemt Lanka altijd ‘Lankiepankie’ en iedereen spreekt Luís uit zoals het insect, de luis. Yvonne heeft echter wel een dronken alter ego genaamd ‘Laetitia’. De enige echte bijnaam is voor Noa, namelijk ‘VZN’. Dit staat voor ‘Voorzitter Noa’. 

 

Hadden jullie jezelf liever of eerder in een andere functie gezien of was dit bij jullie de eerste keuze?
Toen iedereen elkaar voor het eerst ontmoette in deze kring wist iedereen al vrij snel wie welke functie zou krijgen. Zo was voor iedereen direct duidelijk dat Muriel Commissaris Media zou worden. Alleen Muriel en Yvonne hebben de functie gekregen die bij hen op nummer één stond. Noa was in het begin niet heel blij met haar functie, maar dat is nu wel bijgedraaid. Ze meent dat deze functie heel leerzaam voor haar zal zijn. Iedereen was het er wel over eens dat de functie die iedereen nu heeft gekregen ook de juiste is. Ook geven ze aan dat zij zichzelf ook nu niet meer in een andere functie zouden zien. Het 19e Bestuur heeft volgens hen de juiste samenstelling gevonden.

 

Hebben jullie al een bepaalde activiteit in het hoofd waar jullie de meeste zin in hebben om die te organiseren. Zo ja, welke is deze en waarom?
Deze vraag werd eensgezind beantwoord. Zo vertelde Luís dat er vanwege het lustrumjaar meer budget en meer vrijheid is, waardoor meer mogelijk is. Het enthousiasme is het hoogst bij iedereen voor de lustrumreis en vooral voor de lustrumweek. Ook het eerste moment om alle nieuwe leden te ontmoeten en om als bestuur naar buiten te treden is erg bijzonder. Hier kijkt iedereen naar uit. Natuurlijk mogen de feesten niet vergeten worden, samen met de cantus. 

 

Kijken jullie ergens tegenop komend bestuursjaar?
“Slaaptekort en ik denk dat we heel hecht samen worden, maar dat ik op sommige momenten ook kan denken dat ik sommigen in het gezicht wil slaan. Ook de drukte die erbij komt kijken is wel een beetje spannend, maar dat maakt het ook juist leuk.”

 

Voelen jullie je er al een beetje klaar voor om het nieuwe Bestuur te zijn van CoDe?
Gelukkig hebben ze tijdens de inwerkweek de tijd om zichzelf klaar te maken voor wat zal komen en iedereen heeft ook wel het gevoel dat je er een beetje in groeit. Zo kan niet alles in één keer goed gaan en dat is ook meer dan logisch. Ook geeft het iedereen een fijn gevoel dat ze veel steun en hulp krijgen van elkaar en van oud-besturen die hen te hulp kunnen staan wanneer ze er zelf niet uitkomen. Tenslotte wordt gezegd dat ze al vanaf maart hiermee bezig zijn en dat je niet in één keer in het diepe wordt gegooid. 

 

Zouden jullie bepaalde dingen anders aanpakken dan het vorige Bestuur en zo ja, wat is dit?
Vorig jaar waren er in het begin meer beperkingen door corona, waardoor een aantal activiteiten online moesten plaatsvinden. Door deze omstandigheden kon het 19e Bestuur hier ook niks aan doen. Nu hoopt iedereen dat komend jaar niks online hoeft plaats te vinden. Zo is iedereen van plan om de leden te stimuleren om vergaderingen en activiteiten zoveel mogelijk fysiek te laten plannen. 

 

Wat denken jullie te leren uit deze ervaring om het Bestuur te zijn van CoDe?
Yvonne geeft aan dat er zoveel verschillende vlakken zijn waarop ze zich gaan ontwikkelen en groeien. Zo zullen hun samenwerkingsvaardigheden verbeterd worden en zullen ze leren omgaan met stress. Lanka geeft aan dat leidinggeven ook een punt is waar ze veel van zullen leren en Muriel geeft aan dat doordat je in het Bestuur zit, je ook snel leert hoe je prioriteiten moet stellen. Ook ontwikkel je je op sociaal vlak door de communicatie met de Universiteit en commissies en de borrels.

 

Who is most likely…

…Om het hoofd koel te houden qua het combineren van studie met het bestuursleven?
In koor wordt geroepen dat Willemijn het best haar hoofd zo koel zou kunnen houden. Dit komt ten eerste doordat ze al een jaartje verder is in de studie en zelfs cum laude haar bachelor Criminologie heeft gehaald. Zij heeft haar zaakjes dus wel op orde. 

 

…Om wel eens een commissie/ bestuursvergadering te vergeten?
Yvonne. Zo geeft Yvonne zelfs al aan dat wanneer iets niet in haar agenda staat, het dan ook niet bestaat. Noa vult hierop aan dat zelfs wanneer het wel in haar agenda staat, het nog steeds niet bestaat.

 

…Om met één of meerdere CoDe-leden te regelen?
Er zijn twee hele goede kandidaten, namelijk Lanka en Yvonne. Ze kunnen geen winnaar kiezen en laten het antwoord graag in het midden bij deze kandidaten. 

 

…Om een avondje zuipen te laten escaleren?
In eerste instantie wordt Muriel gekozen. Echter geeft ze zelf aan dat ze haar grens kent en uiteindelijk wel stopt met drinken. Lanka en Yvonne kunnen ook wel heel snel escaleren. Luís zegt zelfs dat hij Lanka een keer al om 18:00 dronken is tegengekomen. Bij Noa hangt het heel erg af van de dag en het feestje. Een echt duidelijk antwoord op deze vraag is er dus niet.  

 

…Om zijn of haar functie het moeilijkst te vinden?
Yvonne geeft aan dat zij Noa denkt. Zij moest namelijk wel echt even wennen aan haar functie, aangezien ze er eerst niet heel blij mee was. Luís geeft aan zijn eigen functie het moeilijkst te vinden aangezien het in zijn hoofd nog allemaal een theorie is en hij pas in september écht in zijn functie kan komen. Ook Willemijn geeft aan dat volgens haar penningmeester de moeilijkste functie is om zo in te rollen. 

 

…Om naast de kroeg ook het meest in de sportschool te vinden te zijn?
Yvonne is laatste tijd veel aan het sporten een zou dus erg goed passen bij deze vraag. Willemijn traint daarnaast ook veel, maar niet zozeer in de sportschool. 

 

Hebben jullie tot slot nog een leuk berichtje richting onze lezers voor het gezellige aankomende jaar?
‘’We hopen iedereen zoveel mogelijk te zien! We willen mensen verwelkomen op de bestuurskamer, dus kom daar lekker chillen. Het wordt een heel leuk en gezellig jaar met leuke activiteiten en leuke mensen. Wij hebben er alvast heel veel zin in!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *