Een terugblik met het 19e Bestuur


Na een spetterend jaar is het alweer bijna tijd om afscheid te nemen van het 19e Bestuur. De Alibi stelt het 19e nog een paar prangende vragen en legt hen nog een paar lastige dilemma’s voor. 

Jullie kennen elkaar, na een heel bestuursjaar samen, hoogstwaarschijnlijk door en door. Hoe zouden jullie elkaar nu omschrijven?
Charlotte over Marije: ‘Marije is heel lief. Als je ergens mee zit, dan kun je altijd bij haar terecht. Ze is ook altijd in voor ijskoffie. We gaan vaak samen ijskoffie drinken. Ook met Lau erbij, goede tijden! Voor de rest kan je altijd lachen met Marije, vooral om haar lompe acties en grappige quotes. Dat is zeker niet veranderd in het afgelopen jaar!’ 

Laura over Isa: ‘Isa is 21 jaar oud en daarmee een beetje de oma van de groep. Niet als het gaat om feestjes, want ze is namelijk altijd van de partij, maar soms wel iets té. Ze heeft er wel een handje van om te escaleren, maar dat hoort erbij. Verder is Isa heel creatief en heeft ze dit jaar leipe dingen neergezet’. Guido voegt nog dat Isa de enige van het Bestuur is die het voor elkaar heeft gekregen om een relatie over te houden aan het bestuursjaar. 

Marije over Robbin: ‘Robbin is heel lief. Hij is altijd bij voor random dingen, bijvoorbeeld een cantus of feestje. Robbin is echt een ochtendmens en hij was altijd om stipt 10:00 op de bestuurskamer.’ De rest voegt nog toe dat Robbin het altijd érg gezellig heeft op feestjes. Ze beschrijven hem als een zeer sociale jongen. 

Isa over Charlotte: ‘Charlotte wordt bijna 21, aankomende vrijdag al. Dat gaan we uiteraard goed vieren. Ze is afgelopen jaar onze Voorzitter geweest en dit was zeker de juiste keuze. Ze heeft onze Vereniging heel netjes geleid en ik had het haar echt niet na kunnen doen. Ze is ook super zorgzaam, je kan alles bij haar kwijt en het is altijd leuk om met haar te chillen.’

Guido over Laura: ‘Laura houdt het CoDe-geld bij. We krijgen bijna nooit extra geld van haar, ondanks dat we dat graag willen. Maar als alles in de soep dreigt te lopen wel. Ze is heel erg lief daarin. Laura is ook iemand waarbij je even je shit kan uiten wanneer je even te veel stress hebt of iets anders aan de hand is. Laura zou dit jaar veel gaan daten, maar ze date nooit. Er zijn wel hoopvolle verwachtingen voor volgend jaar.’ 

Robbin over Guido: ‘Guido is inmiddels 20 en hij heeft echt heel veel leuke feesten weten neer te zetten dit jaar. Allemaal ontzettend gezellig! Guido houdt van escaleren, maar vindt het ook fijn om af en toe een rustmomentje te pakken en lekker in bed te gaan liggen.’ 

 

Waar zijn jullie het meest trots op, kijkend naar het afgelopen jaar?
Charlotte: ‘Ik denk dat mensen ons als Bestuur wel echt konden vinden, daar ben ik heel erg blij mee, want dat betekent dat ik mijn taak wel goed heb uitgevoerd. Dat mensen het dus ook echt leuk vonden om met ons om te gaan en wij ook met hen. Ik ben ook wel trots op het organiseren van dingen en het behouden van overzicht, want je merkte in het begin dat dat wel lastig was, maar dit is gelukkig ook allemaal goed gegaan.’ 

Marije: ‘Ik ben heel erg trots op mijn Bestuur. We hebben allemaal mooie dingen georganiseerd, zelfs de nieuwjaarsborrel, haha!’ 

Laura: ‘Ik ben gewoon echt trots op het totale plaatje wat we hebben neergezet het afgelopen jaar. Maar ik ben ook heel erg trots op de SPIOn-reis die ik samen met Guido heb neergezet en op de contracten die ik samen met Charlotte en de Acquisitie heb binnengesleept. Er was echt zoveel te doen, maar uiteindelijk is alles goed gegaan.’ 

Isa: ‘Ook al was het soms super druk en gaf het heel veel stress, wanneer je dan al die leuke reacties van iedereen krijgt, maakt dat heel veel goed. Daar haal je echt energie uit. Ik ben ook heel erg trots op hoe mijn commissies het hebben gedaan dit jaar. De DOUANE heeft een hele toffe reis neergezet, de MAFFIA heeft mooie alternatieve activiteiten georganiseerd ter vervanging van de skireis, de Alibi heeft leuke artikelen geschreven en er zijn door de ME talloze mooie foto’s gemaakt. Ook kijk ik heel erg uit naar de almanak die er in september aan komt, daar ben ik super trots op!’

Robbin: ‘Ik denk dat we met z’n allen wel trots kunnen zijn op dat veel leden het wel echt leuk vonden bij de meeste activiteiten en dat we kunnen terugkijken op een leuk jaar. Ik wil een speciale shoutout geven aan de CEL, want normaal zijn zij met tien man, maar nu met vijf en alsnog hebben ze er heel veel tijd ingestopt en goed werk geleverd!’ 

Guido: ‘Af en toe hadden we echt een super drukke week en gaf het echt mega veel stress, maar met elkaar hadden we wel veel energie en keken we er altijd goed op terug. Ik ben ook heel erg trots op het gala. Daar hebben we bizar veel tegenslagen bij gehad, maar uiteindelijk hebben we wel een heel mooi gala neergezet.’

 

Stonden er nog activiteiten op de planning die jullie niet hebben kunnen realiseren?
Charlotte: ‘We hebben sommige activiteiten wel moeten verplaatsen naar een andere datum. Het kerstdiner werd bijvoorbeeld een valentijnsdiner, maar dit was ook ontzettend leuk.’ 

Isa: ‘Vanwege de nieuwe coronagolf hebben we de skireis moeten annuleren, want er was te veel onzekerheid. Dat was heel zuur. Maar we hebben wel echt heel veel leuke dingen gedaan, dus écht iets hebben gemist, denk ik eigenlijk niet.’ 

Laura: ‘Ik vind het jammer dat we niet meer konden gaan schieten bij de schietvereniging.’ 

Guido: ‘Sowieso de skireis, dat vond iedereen echt jammer.’ 

Robbin: ‘Het CoDe-mannenuitje is helaas niet doorgegaan, dat is wel jammer. Misschien kan Luís het uitje volgend jaar doorzetten. Elk mannelijk lid die dit leest moet zich aanmelden!’ 

 

Wat vonden jullie het leukste aan jullie bestuursjaar?
Guido: ‘Als Bestuur hadden we heel veel dingen op de planning staan, we hebben daardoor zoveel nieuwe dingen meegemaakt. Zeker als ik het navertel, kan ik daar heel erg van genieten’. 

Charlotte: ‘Je leert heel veel nieuwe mensen kennen. Binnen het Bestuur kenden we elkaar ook niet allemaal even goed, maar je leert elkaar heel snel kennen. Ook ben je veel in contact met andere besturen en oud-besturen, dus dat was super leuk!’

Laura: ‘Ik denk het sociale aspect. Je bent veel bezig met elkaar en met anderen. Je hebt echt ontzettend veel feestjes en borrels. Heel erg leuk, maar ook wel vermoeiend, haha’. 

Isa: ‘Ik vond het super gezellig dat we heel veel nieuwe mensen hebben leren kennen. Met name op CoBo’s, daar leer je weer mensen buiten CoDe kennen.’ 

 

Wat vonden jullie tegenvallen dit bestuursjaar?
Charlotte: ‘Qua drukte en stress was het soms wel intens. Er komen heel veel dingen kijken bij een activiteit. Het is niet alleen deelnemen aan de activiteit, maar je moet ook echt veel voorbereiden en vergaderen.’ 

Laura: ‘Je gaat er wel vanuit dat het een druk jaar wordt, maar soms was het wel wat te veel tegelijkertijd. Gelukkig kreeg je er wel heel veel voor terug!’ 

Marije: ‘Ik vond soms ook de sociale kant van het bestuursjaar even te veel worden, haha.’

Isa: ‘Ik moet bekennen dat ik het financieel gezien ook wel vond tegenvallen. Ik kon uiteraard minder werken dan normaal en dan gaat je spaarpot toch een keer leeg, haha.’

 

Wat zijn jullie plannen voor aankomend jaar?
Robbin: ‘Ik ga proberen mijn bachelor af te ronden. Daarnaast ga ik werken bij de Marechaussee en ga ik trainen voor een marathon, dus daar heb ik heel veel zin in!’ 

Isa: ‘Volgend jaar wil ik in ieder geval gaan studeren. Ik kan helaas nog niet m’n bachelor afronden, maar ik ga gewoon lekker veel punten halen. Ik hoop ook vaker weer op de Njord-borrel te staan met m’n ploeg, want dat heb ik erg gemist. Ik wil ook vaker bij huisavonden zijn. Bij CoDe zal ik volgend jaar plaatsnemen in de Raad van Advies.’

Charlotte: ‘Ik wil volgend jaar mijn bachelor halen en ik word tutor, dus dat is leuk!’ 

Laura: ‘Ik hoop ook mijn bachelor af te ronden en ik word tutor, net als Char. Daarnaast ga ik een minor doen in Rotterdam en nog een beetje werken. Ik ga denk ik ook nog wel een commissie bij CoDe doen, dus ik ben benieuwd!’ 

Guido: ‘Ik ga ook mijn bachelor afronden en ik ga eindelijk een baantje zoeken in Leiden, nadat ik heel lang in Tiel heb gewerkt. Misschien ga ik ook nog wel een commissie bij CoDe doen en meer tijd met mijn huis besteden.’ 

Marije: ‘Ik hoop ook mijn bachelor af te ronden. Misschien ga ik ook nog wel een minor volgen. Waarschijnlijk ga ik geen commissie doen bij CoDe, maar ik blijf wel gewoon naar activiteiten gaan.’ 

 

Dilemma’s:

Liever geen cantus meer of geen korte studiereis meer?
Charlotte: ‘Dit kan je ons niet aandoen, haha. Ik ga denk ik toch voor geen korte reis meer, want je hebt wel nog andere reizen.’ 

Guido: ‘Ik heb liever geen korte reis meer. Ik ben al ouderejaars, dus ik hoef daar toch niet meer heen, haha. De cantus vind ik gewoon zo leip, dat is een van de mooiste avonden!’ 

Laura: ‘Ik ben het met Guido eens. Ik ga dus ook voor geen korte studiereis meer.’

Marije: ‘Als het gaat om de komende jaren zou ik ook zeggen geen korte reis meer, want dat maakt voor ons toch niet uit.’ 

Isa: ‘Wat je dan bijvoorbeeld wel zou kunnen doen, is dat je de korte reis dus weglaat en dat je een leipe grote reis maakt voor alle jaarlagen. Dat je daar dus een beetje op inspeelt.’ 

Robbin: ‘Ik zou ook gaan voor geen korte studiereis meer, want er zijn nog andere reizen.’ 

 

Liever een eigen sociëteit krijgen voor CoDe of een vier keer zo hoog budget om te besteden per jaar?
Guido: ‘Sociëteit!’ 

Laura: ‘Sowieso een eigen sociëteit. Je bespaart echt super veel geld daardoor.’ 

Charlotte: ‘Een eigen sociëteit! Bij geneeskunde hebben ze een eigen bar en een hele feestzaal. Dat is echt heel leip.’

Isa: ‘Sociëteit! Het lijkt me echt leuk om een eigen sociëteit te hebben of gewoon een bar of zoiets.’ 

Marije: ‘Vier keer zoveel geld. Ik vraag me af of je echt veel geld bespaart met een eigen sociëteit.’ 

Robbin: ‘Vier keer zoveel geld is wel echt veel. Dan kun je gewoon veel goedkoper op reis en artiesten uitnodigen voor feestjes enzo.’ 

 

Wie van de zes? 

Wie heeft er met een CoDe-lid geregeld?
‘Char en Lau hebben met elkaar geregeld. Buiten het Bestuur om hebben Robbin, Guido en Isa met de meeste andere leden geregeld. Alle drie hebben ze met vier leden geregeld. Als binnen het Bestuur ook meetelt, dan is Guido de winnaar.’ 

 

Wie maakt er eerder een tentamen met een kater?
Laura en Marije geven toe dat zij dit hebben gedaan. Charlotte denkt dat Guido zich gewoon zou afmelden en niet zou gaan. Isa denkt ook Guido, omdat hij wel graag zijn bachelor wil afronden, maar geen ruggengraat heeft.

 

Wie is tijdens het bestuursjaar iets belangrijks van CoDe kwijtgeraakt of iets vergeten te doen?
Laura vergat te betalen de allereerste keer dat ze als Penningmeester moest betalen. Isa is wel eens de camera vergeten mee te nemen naar activiteiten en Marije heeft mensen gemaild met een uitnodiging voor de ALV die allang uitgeschreven waren. Eigenlijk is iedereen wel kleine dingen vergeten, maar gelukkig is niemand echt extreme dingen vergeten of kwijtgeraakt. 

 

Wie heeft zich het meest als een diva gedragen?
‘100% Guido. Guido is de grootste diva.’ 

 

Wie was altijd te laat op de bestuursvergaderingen?
Guido komt altijd te laat. Guido zelf zegt hierover: ‘Ik kom best wel vaak prima op tijd. Marije kwam vaak veel later dan ik, totdat ik het opgaf. Toen kwam ik wel heel vaak te laat. We hebben sinds kort dat we met anytimers werken, dus als je tien minuten te laat komt, dan krijgt de rest tien anytimers op jou.’ De rest benoemt ook dat ze laatst maar liefst tien any’s op Guido hebben verdiend, omdat hij veel te laat kwam opdagen.

 

Guilty pleasures 

Zouden jullie nog iets kwijt kunnen over elkaars guilty pleasures?
Robbin over Marije: ‘Marije heeft een soort knakworst fetisj.’

Robbin over Guido: ‘Guido’s guilty pleasure is gifjes en memes van anderen maken.’

Marije over Robbin: ‘Zijn guilty pleasure is Suzan & Freek, vooral het liedje ‘Als Het Avond Is’.’

Guido over Isa: ‘Isa vlogt heel graag op Snapchat.’ Isa reageert hierop met: ‘Dan heb ik gewoon geen zin om te typen en doe ik het in een vlog, haha.’ 

Laura over Isa: ‘Isa haar guilty pleasure is ‘s nachts allemaal shit in haar airfryer gooien en opeten. Én stickers maken van anderen voor WhatsApp.’ 

Charlotte over zichzelf: ‘Ik deel alles met mijn moeder’. Het schijnt zelfs dat meerdere bestuursleden met haar moeder hebben gefacetimed voor onder andere liefdesadvies. 

 

Hebben jullie nog een gezamenlijke guilty pleasure?
‘Voor de vrouwen is het sowieso ijskoffie drinken en K3 muziek luisteren. Daarnaast houden Laura en Robbin heel erg van brie en de jongens houden ervan om vuige grappen te maken.’ Guido voegt toe dat het met name gaat om ‘donkere humor’. 

 

Hebben jullie nog iets toe te voegen aan het interview?
‘Het 18e en 20e moeten een bak trekken! We wensen vooral het 20e heel veel plezier tijdens hun bestuursjaar. Daarnaast willen we alle commissieleden en actieve leden bedanken voor het afgelopen jaar. We hebben het met hun ontzettend leuk gehad en fantastische activiteiten neergezet!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *