Dé zomertips van de Alibi op een rijtje


De allerlaatste hertentamens zijn in zicht en dit betekent dat het einde van dit collegejaar al heel snel nadert. Even een tijdelijke zomerstop van al dat leren en studeren klinkt heerlijk, maar wat ga je nu doen met de zeeën van tijd die je opeens over hebt? De Alibi zet de 9 leukste gratis en lowbudget (want we blijven studenten ondanks deze tamelijk lange studie-vrije periode) zomertips voor jou op een rijtje.

1. TonTon Club Westergas
Op deze toffe plek net buiten het centrum van Amsterdam kun je terecht om ouderwets gezellig bordspelletjes te spelen met vrienden op het terras. Uiteraard onder het genot van een lekker (alcoholisch) drankje en Japanse snacks. TonTon Club biedt ook een uitkomst voor dagen met slecht zomerweer; binnen vind je namelijk een heuse arcadehal voor volwassenen met allemaal oude arcade spellen uit de jaren ’80 en ’90.
https://tontonclub.nl

2. Wildplukken
Heb je zin om op een warme zomeravond nog een leuke wandeling te gaan maken? Ga dan meteen wildplukken! Met wildplukken verzamel je op de meest doorsnee plekken eetbare planten en paddestoelen in de vrije natuur. Via de ‘Wildplukwijzer’ kun je een locatie bij jou in de buurt vinden. In Leiden alleen al kun je bramen, vlierbessen en appels plukken.
http://wildplukwijzer.nl

3. Kanoën of suppen door de Biesbosch
In Dordrecht is het mogelijk om te kanoën of suppen door het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Je vindt er heel veel wilgenvloedbossen en kreken. Door de hoog opgaande wilgenbossen zou je haast vergeten dat je aan het dobberen bent in ons eigen kikkerlandje. Als je goed oplet spot je misschien nog wel de meest beroemde Biesboschbewoner: de bever!
https://drijfdordrecht.nl/kano-huren-biesbosch/

4. Yoga op het strand in ’s-Gravenzande
In de zomer kun je iedere week op woensdag, vrijdag en zondag een unieke yogales op het strand volgen. Yogadocente Iris past ook nog eens een actievere vorm van yoga toe: Vinyasa. Hierbij wordt de ademhaling gebruikt als leidraad om van de ene pose naar de andere pose te bewegen.
Wil je genieten van de zon op je bol, je haar door de wind laten wapperen en tot rust komen door het ruisen van de zee? Neem dan snel een kijkje op de site van ‘Elements’.

Tip: Er is ook een hottub dus na een actieve yogales en een duik in de zee kun je nog even ontspannen in een warm bad.
https://elementsbeach.nl/yoga/

5. Wandelen met alpaca’s
In Brielle is het mogelijk om een wandeling te maken met alpaca’s. Een alpaca behoort tot de familie van de kameelachtigen en komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Samen met iemand anders begeleid je een alpaca op een route langs bijzondere plekken. Zo gaat de route langs de poort die op 1 april 1572 is veroverd door de Watergeuzen om Brielle te bevrijden van de Spanjaarden. Onderweg wordt er uitgebreid verteld over de alpaca’s en is er genoeg tijd om selfies samen met deze wollige beestjes te maken.
https://alpaca-world-brielle.nl/wandelingen/

6. Bezoek de Zaanse Schans
Waan je terug in de tijd bij de Zaanse Schans in Zaanstad. Je kunt hier bijvoorbeeld ouderwets snoep kopen bij de allereerste Albert Heijn, molens bezoeken en zien hoe klompen gemaakt worden. Daarnaast zijn er diverse musea te bezoeken; je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen in in een Jisperhuisje om te ervaren hoe het huishouden rond 1850 eruitzag. Ook is het mogelijk om een rondvaart te doen door het pittoreske dorpje.
https://www.dezaanseschans.nl

7. Zwemmen en picknicken bij het Valkenburgse Meer
Op een hete zomerdag zoek je natuurlijk het liefste zoveel mogelijk verkoeling door bijvoorbeeld te zwemmen of een koud biertje te drinken. Een leuk en tevens budgetproof uitje is lekker gaan zwemmen en zonnen bij het Valkenburgerse Meer, gelegen naast Leiden. Neem vooral een picknickmand met (zelfgemaakte) snacks én een koelbox met koude drankjes mee.

8. Ga een hapje eten in de Markthal van Rotterdam
De keuze is hierbij reuze in Rotterdam, gezien zich in de Markthal zo’n 100 versunits, ongeveer 15 foodshops en diverse restaurants bevinden. Zo zijn er kraampjes met smoothies, tapas, hotdogs, dumplings, churros, ijsjes en nog veel meer aanwezig. Op deze manier kun je een heus drie gangen menu samenstellen en bij elk kraampje iets anders lekkers halen.

Tip: neem een kleedje mee, rondom de Markthal is er heel veel gras waar mensen graag picknicken.
https://www.markthal.nl

Bronnen

Op bezoek bij de Ton Ton Club in Westergasfabriek


https://www.dehippevegetarier.nl/gezondheid/wat-is-wildplukken/\

Dieren

De Alpaca

42 gratis en low budget uitjes voor het hele gezin! Groot overzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *