De moord op Junko Furuta


Op 25 november 1988 werd de zestienjarige Japanse studente Junko Furuta ontvoerd door vier tienerjongens die lid waren van de Yakuza; een machtige en gewelddadige criminele organisatie in Japan die erom bekend stond vrouwen te beroven en te verkrachten. Op deze ontvoering volgde 44 dagen waarin Junko op monsterachtige wijzen werd vernederd, verkracht, gemarteld en uiteindelijk ook werd vermoord. De moord op Junko Furuta staat daarom ook bekend als een van de meest gruwelijke moordzaken in Japan en misschien zelfs ter wereld.

De ontvoering
Junko was een studente aan de Yashio-Minami High School in Misato. Ze stond bekend als een knap meisje dat zich goed gedroeg. Eén van de vier tienerjongens die zich schuldig heeft gemaakt aan haar moord is Hiroshi Miyano. Hij ging naar dezelfde school als Junko en was daarnaast lid van Yakuza. Hiroshi vroeg Junko op een dag mee uit. Dit weigerde Junko en Hiroshi besloot daarom wraak te nemen op haar. Toen Junko op een dag naar huis fietste van haar bijbaantje werd zij van haar fiets getrapt door Nobuhary Minato, een vriend van Hiroshi Miyano en medelid van de Yakuza. Hiroshi deed zich voor als toevallige getuige van het voorval en bood Junko aan om haar veilig thuis te brengen. In werkelijkheid bracht hij Junko naar een pakhuis waar hij zijn Yakuza connecties aan haar onthulde en Junko meermaals verkrachtte. Hierna bracht hij haar naar een hotelkamer. Hier belde Hiroshi zijn vrienden Nobuhary Minato, Jō Ogura en Yasushi Watanab op en schepte hij tegen hen op over de verkrachtingen. Aan Hiroshi werd gevraagd Junko daar te houden zodat ook zijn vrienden haar konden verkrachten.

De 44-dagen
De ouders van Junko Furuta maakten zich zorgen om haar en namen op 27 november contact op met de politie. Junko’s ontvoerders waren hier niet blij mee en forceerde Junko daarom haar moeder te bellen en te zeggen dat zij was weggelopen en momenteel bij een vriendin verbleef. Daarnaast moest Junko zeggen dat ze veilig was en moest zij haar moeder vragen om het politieonderzoek dat liep naar aanleiding van haar verdwijning, te staken. In werkelijkheid bevond Junko zich in een huis dat eigendom was van de ouders van Nobuhary Minato. In dit huis is Junko in de eerste zeven dagen na haar ontvoering ruim honderd keer verkracht door de vier jongens. Junko werd uitgehongerd en moest de gehele tijd naakt rondlopen. Junko moest zelfs op de koudste winterdagen naakt op het balkon slapen van de vier jongens. De mishandelingen en vernederingen die op Junko gericht waren, werden alsmaar erger. De vier jongens hebben ook andere leden van de Yakuza uitgenodigd in het huis om te komen helpen Junko seksueel te misbruiken.

Negen dagen na haar ontvoering deed Junko een ontsnappingspoging. Ze bereikte een telefoon en probeerde alarm te slaan. Voordat zij iets kon zeggen, betrapte Hiroshi haar en hij beëindigde het gesprek. Junko werd zwaar gestraft voor haar ontsnappingspoging: haar ontvoerders hadden haar benen in brand gestoken zodat zij niet nog eens weg kon rennen.

In de dagen na haar ontsnappingspoging volgden nog meer zware mishandelingen. Zo is Junko met haar handen en voeten aan het plafond vastgebonden en werd zij gebruikt als menselijke boksbal totdat het bloed uit haar mond stroomde. Ook werd Junko gedwongen kakkerlakken te eten en haar eigen urine te drinken.

Door de ernst van de mishandelingen die Junko dag in dag uit moest ondergaan verloor Junko de controle over haar blaas en darmen. Ook was zij niet meer in staat water te drinken en voedsel te consumeren. Bij iedere poging die zij deed om iets te eten of te drinken moest ze overgeven. Dit leidde ertoe dat Junko de tapijten vies maakte, wat tot grote irritatie leidde bij de vier jongens. Hierdoor gingen ze haar nog meer straffen.

Junko werd dagelijks hevig mishandeld. Ze werd volledig in elkaar geslagen en de jongens stopten vreemde voorwerpen in haar vagina en anus. Deze voorwerpen bedroegen onder andere een fles, een schaar, brandende sigaretten, een ijzeren staaf en een brandende gloeilamp. De jongens hebben daarnaast vuurwerk afgestoken in haar mond, oren en vagina.

In de 44 dagen voorafgaand aan haar dood hebben de jongens Junko ook ernstig verminkt. Zo hebben zij haar tepel eraf getrokken met een tang en ze hebben haar borsten doorboord met naalden. De jongens hebben daarnaast haar handen verpletterd met gewichten en zij hebben hete was over haar gezicht laten lopen waardoor brandwonden ontstonden. Ook hebben ze haar oogleden verbrand met een aansteker.

De moord
Gedurende de 44 dagen heeft Junko haar ontvoerders herhaaldelijk gevraagd haar te vermoorden om haar uit haar lijden te verlossen. Dit wilden de jongens niet voor haar doen. Junko is uiteindelijk vermoord na afloop van een spelletje Mahjong dat zij met één van de jongens moest spelen. Zij won dit waardoor de jongens zo boos werden dat zij Junko weer gingen mishandelen. De jongens sloegen haar met stokken, lieten meermaals een ijzeren halter op haar buik vallen en smeerden haar in met een vloeistof om haar daarna in brand te steken. Deze mishandeling duurde maar liefst twee uur en werd Junko uiteindelijk fataal.

De jongens waren bang om bestraft te worden voor moord en probeerden daarom om van Junko’s lichaam af te komen. Dit deden zij door haar in te wikkelen in dekens en haar vervolgens in een reistas te stoppen. Deze reistas werd in een vat gestopt wat de jongens opvulden met nat beton. Dit vat lieten de jongens achter op een stuk drooggelegd land in Kōtō, Tokio.

Het lichaam van Junko Furuta is een jaar later gevonden en de vier jongens zijn berecht voor hun daden.

Bronnen

44 Days Of Hell – The murder story of Junko Furuta


https://mysteriesrunsolved.com/nl/2020/05/junko-furuta.html
https://allthatsinteresting.com/junko-furuta
https://www.ranker.com/list/junko-furuta-facts/stefanie-hammond

De moord op Junko Furuta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *