Leuke stedentripjes voor studenten!


Studenten bevinden zich in de bloei van hun leven. Velen hebben de ambitie om verre reizen te maken en bijzondere plekken op de wereld te bezoeken, maar welke plekken bieden hiervoor eigenlijk de mogelijkheid? De prijzen stijgen de laatste jaren enorm en vele tripjes worden onbetaalbaar. Daarom zetten wij een aantal indrukwekkende steden voor een betaalbare prijs op een rijtje, zodat jullie alsnog de leukste tripjes kunnen beleven!

Krakau – Polen
We trappen af met één van de grootste en bekendste steden van Polen, namelijk: Krakau. Voor dagen lang lekker aan het strand liggen is Krakau niet de meest geschikte plek, maar als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, kastelen of paleizen is dit de plek voor jou! Als één van de oudste steden van Polen is een indrukwekkende geschiedenis hetgeen dat de stad het meest rijk is. Er zijn verschillende musea te vinden over de geschiedenis van Polen, met bijvoorbeeld onderwerpen zoals de holocaust. Een veel bezocht uitstapje die bezoekers van Krakau dan ook maken is: Auschwitz. Het is gemakkelijk te bereiken met de trein en zeker het bezoeken waard. Daarnaast zijn er in Krakau zelf vele interessante wijken, waar het lopen of eten zelf al voor een hele beleving zal zorgen. Bezoek bijvoorbeeld de Joodse wijk Kazimierz of het historisch centrum van Krakau. De buurten ademen herinneringen.

Athene – Griekenland
Athene is de hoofdstad van Griekenland. Een stad met een zeer rijke geschiedenis, die zeker in de oudheid spraakmakend was. Dit is wellicht de reden dat het hedendaags nog steeds de moeite waard is om deze stad te bezoeken. Vanuit de oudheid zijn er vele mooie en indrukwekkende gebouwen overgebleven. De meesten hiervan staan op de Akropolis van Athene; een 156 meter hoge tafelberg. Twee van de bekendste overgebleven gebouwen zijn het Parthenon en de Erechtheion. Het Parthenon is een tempel en diende voor de Griekse beschermgodin van de stad Athene: Athena Parthenos. De Erechtheion, vernoemd naar de koning Erechtheus, wordt gezien als één van de voornaamste heiligdommen van de Akropolis. Het bezoeken van de Akropolis is een indrukwekkende beleving. Naast het bezoeken van de Akropolis is de stad zelf ook de moeite waard en zijn er nog vele andere historische gebouwen zoals eeuwen oude theaters en gezellige wijken die bezocht kunnen worden. Kortom: als het gaat om cultureel erfgoed, zit je met Athene in de juiste richting.

Lissabon – Portugal
Lissabon is de derde stad die we bespreken. Deze schattige stad is de hoofdstad van Portugal. Lissabon is de enige stad van Europa die grenst aan de Atlantische oceaan en heeft een prachtige kustlijn. Gecombineerd met het vaak heerlijke weer is het bezoeken van een strand dus één ding wat in ieder geval de moeite waard is. Vanuit Lissabon zijn andere stranden, die bekend staan om de prachtige golven, ook makkelijk te bereiken. Er is genoeg te doen als het gaat om de zee, maar ook de stad zelf mag je niet missen. Door de gehele stad bevinden zich gezellige smalle straatjes. Een wandeling door de stad is dus een lust voor het oog, maar ook het oor wordt zeker niet teleurgesteld. De wijk Alfama springt er wat dat betreft uit. Deze oude volkswijk staat bekend om zijn fado muziek, die in vele cafés binnen deze wijk te horen is. Mocht je Lissabon bezoeken, vergeet dan geen ritje te maken in de historische tram 28 die een kijkje door de kronkelige straatjes van de binnenstad geeft.

Boedapest – Hongarije
De vierde en tevens laatste stad die aan bod komt, is Boedapest. Het is de hoofdstad van Hongarije en ook verreweg de grootste stad van het land. De stad staat met name bekend om zijn prachtige architectuur. Door de gehele stad zijn bijzondere gebouwen en monumenten te vinden. Met name het vissersbastion en het parlementsgebouw, grenzend aan de Donau, zijn prachtig om te bezichtigen en zeer populair. Naast de spectaculaire architectuur van deze stad zijn er ook vele badhuizen. Het bezoeken hiervan is niet enkel leuk voor de ervaring, maar de badhuizen zien er ook nog eens prachtig uit. Het is dus ook zeker de moeite waard om hier eens naar toe te gaan. Het uitgaansleven en de vele cafés kunnen niet vergeten worden. De stad is bruisend en er is altijd wat te doen. Een bezoek aan Boedapest zal zeker niet tot spijt leiden.

Een stedentrip naar één van deze vier steden is zeker geschikt voor studenten, maar ook voor mensen die de studentenperiode al achter zich hebben gelaten! Schroom dus niet om er een paar daagjes tussen uit te gaan en lekker te gaan genieten van één van deze prachtige plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *