SPIOn-reis 2022: Portugal


Het is alweer even geleden, maar half april vond de SPIOn-reis naar Portugal plaats. Met 23 CoDe-leden en drie docenten reisden we af naar het zonnige Portugal. Ben je benieuwd naar wat we deze tien dagen gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Op woensdag 13 april verzamelden we met zijn allen vol gezonde spanning op Leiden Centraal. De reis kon eindelijk beginnen! Vanaf Leiden Centraal reisden we met de trein naar Schiphol Airport en vanaf daar vlogen we naar het vliegveld van Lissabon. Na wat voelde als een eeuwigheid, kwamen eindelijk onze koffers aan op de bagageband en konden we op weg naar ons hostel. Eenmaal daar aangekomen kon iedereen een beetje bijkomen van de reis, totdat we naar de Time Out Market gingen om avond te eten. Hier werden ook de eerste sangria’s gedronken en proostten we op een mooie reis!

Lissabon
In Lissabon zijn we op de eerste dag naar Belém gegaan, waar we de Torre de Belém hebben bezocht. Ook hebben we in Belém de beroemde pastéis de nata geproefd en is een groep naar de LX Factory gegaan. Onze tweede dag in Lissabon begon met een tuktuktour inclusief gids die ons tijdens de rit vertelde over de highlights van Lissabon. In de middag zijn we naar het Museu do Aljube gegaan, waar wij een rondleiding hebben kregen door het gevangenismuseum. In de avond zijn we met zijn allen naar het casino gegaan om ons geluk te testen. Helaas keerden we die avond met lege handen terug naar het hostel. Op de derde dag in Lissabon vertrokken we vroeg in de morgen naar Sintra. Daar klommen we naar boven om het Palácio da Pena te bezichtigen en hadden we de rest van de dag de tijd voor onszelf om het mooie Sintra verder te ontdekken en talloze foto’s te maken van de omgeving.

Coimbra
Op Eerste Paasdag in de ochtend vertrokken we richting de Flixbus die ons naar Coimbra zou rijden. Hier kwamen we in de middag aan, waarna we wat tijd hadden om alvast de stad te verkennen. In de avond hebben we op kosten van CoDe in een heerlijk Italiaans restaurant gegeten. Onze tweede dag in Coimbra luidden we in met een overheerlijke paasbrunch die we in een parkje hebben opgegeten. Daarna bezochten we de rechtbank, waar we een rondleiding en presentatie kregen over het Portugese rechtssysteem door twee Portugeze rechters. In de middag verzamelden we bij de Palace of Schools, waar we wederom een rondleiding door het mooie universiteitsgebouw kregen. We sloten de middag af met een bezoek aan de botanische tuinen. Op de tweede en tevens laatste ochtend in Coimbra hadden we een interessante lezing op de universiteit, waarna de laatste uren in Coimbra aanbraken en iedereen tijd had om nog even in de stad te lunchen. In de middag vertrokken we met de Flixbus naar Porto.

Porto
Onze eerste avond in Porto begonnen we met een wandeltocht door de stad, waarbij we een tussenstop hielden bij een overheerlijke ijssalon. Op woensdagochtend hadden we een lezing op de universiteit over hoe criminologie in Porto eruitzag. Na de lunch hadden we een beetje vrije tijd, waarna we in de namiddag een porttour hadden. Hierbij mochten we drie verschillende soorten port proeven. In de avond hadden we een pub crawl, waarbij we in verschillende kroegen shotjes hebben gedronken. De brakke ochtend erna begon met een fietstour langs het strand. In de middag hadden we een rondleiding in het courthouse, waarna we voor het laatst vrije tijd hadden om Porto in te gaan. Onze laatste avond werd gevierd door een chique diner op kosten van CoDe, waarna we voor het allerlaatst de Portugese clubs onveilig hebben gemaakt.

Op vrijdagochtend was het dan toch echt tijd om richting het vliegveld van Porto te vertrekken en naar huis te vliegen. Na wat vertraging landden we iets voor acht uur ‘s avonds op Schiphol Airport. De reis was toen toch echt afgelopen, maar wat hebben we genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *