De Serial Killer quiz: Welke seriemoordenaar zou jij zijn?


Over de hele wereld zijn verschillende seriemoordenaars beroemd geworden om hun modus operandi, persoonlijkheid, keuze van slachtoffers en hun doorzettingsvermogen. Elke seriemoordenaar heeft iets unieks wat hem/haar onderscheidt van anderen. Denk bijvoorbeeld aan Ed Gein die lichaamsdelen van zijn slachtoffers gebruikte om meubilair van te maken. Maar welke seriemoordenaar zou jij zijn? Om deze vraag te beantwoorden heeft de Alibi een Serial Killer quiz opgesteld.

Vraag 1
Hoe zouden jouw vrienden jou beschrijven?
A. Lief
B. Mysterieus
C. Charmant
D. Staat altijd klaar voor anderen

Vraag 2
Wat is je zwakte?
A. Impulsiviteit
B. Het altijd willen uitdagen van mensen
C. Passie
D. Vastberadenheid

Vraag 3
Wat doe je liever?
A. Kinderen vermaken
B. Spelletjes spelen
C. Waarom zou ik iets moeten kiezen? Ik ben toch de baas?
D. Kleding wassen

Vraag 4
Als je iemand zou moeten vermoorden, met welk motief zou je dit dan doen?
A. Jaloezie
B. Waarom een motief hebben als je het ook een mysterie kunt laten zijn?
C. Haat
D. Financieel

Vraag 5
Wat is jouw kracht?
A. Humor
B. Raadselachtigheid
C. Sluwheid
D. Behulpzaamheid

Vraag 6
Als je voor één dag alles mocht doen wat je wilde, wat zou dit zijn?
A. Een buurtfeest organiseren
B. Raadsels oplossen
C. Een gewelddadig boek lezen
D. Geld uitgeven

 

Resultaten

Meeste A?
John Wayne Gacy
John Wayne Gacy was een beroemde seriemoordenaar uit de Verenigde Staten in de jaren 70. Hij werd ook wel de ‘Killer Clown’ genoemd, gezien het feit dat hij buurtfeesten organiseerde en de buren hierbij uitnodigde om bij zijn thuis gezellig te barbecueën. Hij vermaakte de kinderen terwijl hij zich verkleed had als een clown met de naam ‘Pogo the Clown’. Zijn moordlust was vooral gericht op jonge mannen met het idee dat hij jaloers op hen was. Hij verborg zijn slachtoffers in de kruipruimtes van zijn huis. Hij stond bekend als een aardig en liefhebbend persoon.

Meeste B?
The Zodiac Killer
The Zodiac Killer is een van de meest mysterieuze seriemoordenaars in Amerika. Zijn ware identiteit is nooit ontrafeld, maar hij noemde zichzelf ‘Zodiac’ in de brieven die hij naar verschillende kranten stuurde. Deze brieven begonnen vaak met “This is the Zodiac speaking” en onderaan de brief stond een cirkel met een kruis er doorheen. Dit zou het Zodiac-teken zijn. Daarachter werd het aantal slachtoffers genoemd. De Zodiac maakte er duidelijk een raadsel voor de politie van om hem te pakken. De moordenaar had het vooral gemunt op koppels die afzondering gezocht hadden. Hij zou 37 mensen vermoord hebben, echter zijn maar vijf slachtoffers met duidelijkheid aan hem toegeschreven.

Meeste C?
Ted Bundy
Ted Bundy was een sluw persoon die zijn slachtoffers in het openbaar om hulp vroeg en bij zijn auto bewusteloos sloeg. Hij nam zijn slachtoffers mee naar een afgelegen plek waarna hij hen op brute wijze vermoordde. De slachtoffers waren voornamelijk vrouwelijke studentes. Hij was seksueel gefrustreerd en gaf vrouwen de schuld voor deze frustratie. De vrouwen die hij vermoordde leken ook erg veel op zijn ex-vriendin, die hem dumpte net voordat hij begon met moorden. Ondanks zijn haat voor vrouwen was hij erg charmant en zo kreeg hij het voor elkaar om zijn slachtoffers bij hem te krijgen. Hij heeft meer dan dertig moorden op zijn naam staan.

Meeste D?
Maria Catharina Swanenburg
Maria Cathariana Swanenburg, ook wel bekend als ‘Goeie Mie’ of de ‘Leidse Gifmengster’, is een seriemoordenares uit Nederland. Ze trouwde in 1868 met een fabrieksarbeider en verdiende zelf geld door het wassen van kleding van andere mensen. Daarnaast werkte ze als kinderoppas of als ziekenverzorgster. Doordat ze altijd zo behulpzaam was en voor haar buren klaar stond, werd ze ‘Goeie Mie’ genoemd. Ondanks dat ze zo behulpzaam leek voor de ouderen en zieken, sloot ze vaak achter hun rug om begrafenisfondsen en verzekeringen af op hun levens. Wanneer deze verzekeringen afgesloten waren, begon zij met het vergiftigen. Eerst was het alleen gericht op individuele buurtbewoners, maar later vergiftigde ze hele gezinnen om zo de erfenissen te kunnen bezitten. Als gif maakte ze gebruik van arsenicumpoeder.

Bronnen:
https://nl.yestherapyhelps.com/john-wayne-gacy-the-murderous-case-of-the-murderous-clown-11030
https://nos.nl/artikel/2184116-na-40-jaar-is-het-duidelijk-ook-jimmie-16-werd-vermoord-door-killer-clown
https://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/73047-seriemoordenaars-ted-bundy.html#:~:text=Ted%20Bundy%20was%20een%20knappe,seriemoordenaar%20in%20de%20jaren%2070.

‘Goeie Mie’ (1839-1915) – Gifmengster uit Leiden

Mysterie: Dit is het echte verhaal van Goeie Mie


https://www.britannica.com/biography/Zodiac-killer

Homepage


https://www.parool.nl/columns-opinie/ted-bundy-is-een-vrouwenhater-niets-meer~b11ef948/
https://www.erfgoedleiden.nl/component/lei_verhalen/verhaal/id/596
https://allthatsinteresting.com/ed-gein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *