De chille en gezellige Robbin Talens


Zou je jezelf kunnen voorstellen?
‘Ik ben Robbin, ik ben 20 jaar oud, ik zit in mijn derde jaar criminologie en dit is ook mijn derde jaar op kamers in Leiden. Ik ben dit jaar Commissaris Onderwijs & Carrière bij CoDe.’

Wat houdt jouw functie precies in?
‘Ik ben dus Commissaris Onderwijs & Carrière en heb dus vooral commissies onder me. Dat zijn vooral mijn dagelijkse bezigheden. Ik heb drie vaste commissies: de BUIT, de CEL en de KMaR. Het gaat hierbij vooral om het organiseren van formele activiteiten. Dat zijn de werkbezoeken en trainingen, activiteiten voor masterstudenten en de evaluaties. Ik heb ook nog twee zwevende commissies: de DOUANE en de DNA. Deze zijn juist wat meer informeel.’

Wat doe je naast je bestuurstaken?
‘Vooral de afgelopen maand ben ik heel veel met CoDe bezig geweest. Daarvoor kon ik nog redelijk veel tijd maken voor andere dingen zoals sporten en dingen met mijn huis. Vooral de week voordat we op vakantie gingen heb ik gemiddeld vijf uur slaap gehad door activiteiten en andere dingen. Ik heb dus niet heel veel tijd gehad voor andere dingen en ik denk dat dit ook niet snel zal veranderen. Het is nog even drie maanden volhouden en dan kan ik weer meer sporten, dingen met het huis doen en met vrienden afspreken. Dat heb ik gelukkig wel meer kunnen doen van september tot januari.’

Wat vind je het leukste aan je functie?
‘Ik denk wel vooral de afwisseling tussen het formele en het informele, want mijn functie klinkt natuurlijk heel formeel. Dat vind ik aan de ene kant heel leuk om te doen, maar ik heb met de DOUANE en de DNA ook twee informele commissies. Qua commissies heb ik veel afwisseling, maar ik heb ook overdag veel afwisseling. Zo ben ik bijvoorbeeld ’s middags bezig met een werkbezoek en ‘s avonds heb ik bijvoorbeeld een CoBo of een ander feestje. Als je kijkt naar Guido is dat heel anders. Die is overdag bijvoorbeeld bezig met het organiseren van feesten en hij gaat ’s avonds ook naar een feest. Ik vind het wel leuk dat de afwisseling er bij mij is.’

Waar zag je het meeste tegenop aan het begin van je bestuursjaar?
‘Uuh… Ik denk misschien wel het slaaptekort? Misschien een beetje een standaard antwoord. Van mezelf merk ik wel dat ik redelijk veel slaap nodig heb om goed te kunnen functioneren. Zo’n week als vorige week met vier tot vijf uur slaap per nacht is voor mij niet ideaal. Ik denk dat ik daar wel het meest tegenop zag. Ik heb wel voor mezelf gezorgd dat ik af en toe dingen heb overgeslagen om wel aan die slaap te komen. Ik denk dat ik daar wel goed mee om ben gegaan de afgelopen tijd.’

Wat was voor jou de reden om een bestuursjaar te gaan doen?
‘Ik heb in mijn eerste jaar geen commissie gedaan. In mijn tweede jaar ben ik de SPIOn gaan doen. Vanaf het begin dat ik dat ben gaan doen vond ik het hartstikke leuk. Er zat wel veel tijd in, maar dat vond ik ook helemaal niet erg. Met de commissie hebben we niet het gelukkigste jaar uitgekozen, maar we hebben toch een leuk resultaat weten neer te zetten met de drie dagen die we konden organiseren. Gedurende mijn commissiejaar dacht ik in februari al: ik vind het zo leuk! Ik wil wel soort van de volgende stap zetten. Toen dacht ik: misschien is een bestuursjaar wel iets voor mij. Toen ben ik gaan solliciteren. Ik wilde voordat ik überhaupt met mijn studie begon sowieso een jaar iets anders doen. Ik wist alleen niet wat. Of het nou een jaar naar het buitenland, een stage of zoiets was, maar ik wist wel dat ik niet in drie jaar mijn bachelor en in één jaar mijn master wilde halen. Ik vond het niet erg om studietijd te verlengen.’

Welke activiteit die op de agenda staat, kijk je het meest naar uit?
‘Uuh… Ik denk dat dat het rellen tegen de ME is. Daar kijk ik heel erg naar uit! Dat gaat waarschijnlijk ergens in juni zijn. Ik kom zelf al twaalf jaar in een voetbalstadion en ik sta altijd naast de fanatieke supporters. Ik heb zelf nog nooit gereld, maar ik heb het wel af en toe gezien. Het lijkt me heel vet om dat een keer te doen. Ik ben ook benieuwd hoe hard ze nou echt slaan. Het lijkt me leuk om mee te maken hoe hard ze nou ingrijpen. Normaal zie ik één keer in de twee week de ME van dichtbij, al gebeurt er eigenlijk nooit wat in het stadion, en om dan nu zelf te rellen en de ME wél in actie te zien komen vind ik heel leuk.’

Hoe was de bestuursvakantie?
‘Ik heb echt heel erg genoten. We vlogen vrijdag om zeven uur ’s ochtends waardoor we om vijf uur op Schiphol moesten zijn, dus het was een moeizame start. De rest van de dag hebben we een beetje op bed gelegen en gechilld. Vrijdagavond zijn we gelijk uitgegaan. Dat was een bijzondere club met bijzondere mensen, maar we hebben wel genoten. We hadden duo’s gemaakt en die moesten allemaal een dag voorbereiden met een middag- en een avondactiviteit en dit zonder dat de rest ervan af wist. Zo was het een beetje een verassing wat we gingen doen. De activiteit van Marije en Isa was hakbijlgooien, die van Laura en mij een middag bij een trampolinepark en Guido en Charlotte hadden een hele ‘Wie is de mol?’-activiteit opgezet. In de avond was het vooral veel drinken, of het nou in het huisje was of ergens anders. We zijn ook nog in een gare Sloveense kroeg geweest, waar we ‘Kali’ nog hebben opgezet. Dat was ook echt top! Het was wel een drukke week. Of we nou echt uitgerust zijn weet ik niet, maar het was echt top.’

Welke drie dingen zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
‘Sowieso denk ik wel iets van kleding? Het lijkt me sowieso wel handig om iets van zwemkleding mee te nemen. Dan misschien ook wel pannetjes of gereedschap om eten mee te regelen en klaar te maken. Ik denk ook nog een telefoon en oortjes. Zijn dat twee dingen? Ik wil in ieder geval muziek. Ik weet niet of je daar alleen bent, maar zo ja, dan is het wel fijn om een beetje muziek op te kunnen zetten.’

Heb je een droombaan?
‘Nee, denk ik? Toen ik aan deze studie begon had ik al zoiets van: de studie zelf lijkt me heel vet, maar ik weet niet helemaal wat ik daarna wil gaan doen. Ik dacht: daar kom ik vanzelf achter. Maar dat is nog niet gebeurd. Ik moet mijn derde jaar ook nog afmaken en daarna wil ik ook nog een master gaan doen. Dus ik heb minimaal nog twee en een half jaar. Misschien dat ik er de komende tijd nog achter ga komen, maar ik heb nog niet echt een droombaan.’

Als je iets tegen jezelf van 5 jaar geleden zou kunnen zeggen, wat zou dat dan zijn?
‘Zo, zo… Ik merk dit jaar met alle reizen enzo die wij hebben gemaakt, dat het hard gaat qua geld. Ik was vroeger nog wel eens van: dan moet ik geld van mijn spaarrekening halen om dit te betalen en ik weet niet of ik dat wel wil, want misschien heb ik dat geld voor later nog nodig. Maar de reizen die ik de afgelopen paar jaar heb gemaakt waren zo vet en daar komen zo veel mooie herinneringen uit. Ik zou zeggen: ga lekker op reis en ga zo veel mogelijk dingen zien. Dat is zo veel meer waard dan een paar honderd euro meer op je spaarrekening.’

DILEMMAS
Zou je liever honderd jaar naar het verleden of honderd jaar naar de toekomst reizen?
‘Ik denk wel honderd jaar naar de toekomst. Ik ben wel heel benieuwd. Met de kennis van nu weten we al wat er in het verleden is gebeurd, maar de toekomst weten we nog niet. Ik heb liever iets wat ik niet weet, dan iets waarvan ik al weet wat er is gebeurd.’

Zou je liever vastzitten in een gewone lift of in een skilift?
‘Nou, ik heb dus al eens vastgezeten in een skilift. Ik moet zeggen dat ik het niet eens zo erg vond. Het was wel een lekker weertje en ik heb ook geen hoogtevrees. Het was wel even kut dat ik vast zat, maar we hadden gewoon eten en drinken bij ons, dus dat was nog wel prima. Er is dan nog soort van buitenlucht om je heen. Dan zou ik liever daarin vastzitten dan in een gewone lift, want die zijn meestal echt één bij één meter en dan zit je zonder frisse lucht.’

Zou je liever de oceaan of de ruimte verder ontdekken?
‘Dan denk ik wel de ruimte. Ik weet niet precies waarom. De oceaan is alleen water… Ja, de ruimte is alleen lucht… Nee ik weet het niet, ik denk dat ik het wel mooier vind om dingen van bovenaf te zien. In de zee zie je denk ik niet zo veel meer. In de ruimte heb je veel mooier overzicht denk ik, dus dan zou ik daar voor gaan.’

Zou je liever twintig jaar de gevangenis in gaan en uiteindelijk toch vrijgesproken worden, of vier jaar de gevangenis in gaan maar daarna denkt iedereen dat je schuldig bent terwijl je dat niet bent? In beide gevallen ben je onschuldig.
‘Pfoeh... Ja, dat is een goeie vraag. Ik denk dat ik toch liever twintig jaar zou willen. Als je na vier jaar vrij komt en iedereen denkt dat je het gedaan hebt, dan kun je denk ik niet meer een normaal leven opbouwen. Tenzij je emigreert, maar daar heb ik ook niet persé behoefte aan. Dan zit er een heel stigma om je heen en krijg je misschien nooit meer werk. Een partner zoeken wordt misschien ook wel lastig. Als je na twintig jaar vrij komt, dan mag iedereen je wel denk ik. Of dat niet persé, maar dan wordt je denk ik beter opgevangen dan andersom. Dan zou ik denk ik toch dat doen.’

Zou je liever in een actiefilm leven of in een romcom?
‘Ik denk dan toch een romcom. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo. Ik kijk überhaupt nooit films, dat is het eerste ding. Ik ben van mezelf helemaal niet van het vechten of schieten. Ik heb daar niet persé iets mee. Aangezien ik toch nog single ben ga ik dan maar voor een romcom. Misschien dat er dan toch iets moois uitkomt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *