De creatieve en energieke Isa Westenberg


Zou je jezelf even kunnen voorstellen?
‘Ik ben Isa. Ik ben 21 jaar, derdejaars criminologiestudent en dit jaar Commissaris Media van het Negentiende Bestuur van CoDe. Ik ben ook nog lid bij Njord, al doe ik niet er niet meer heel veel mee, maar ik ben nog altijd wel actief aan het borrelen met mijn ploeg. Ik vind het leuk om te sporten: roeien, hockeyen en ik heb een sportschool abonnement die ik iets te weinig gebruik, maar daar werk ik aan! Ik vind het ook leuk om creatief bezig te zijn! Het maakt me niet op wat voor manier. Van schilderen tot digitaal ontwerpen: ik vind alles leuk.’

Wat houdt je functie precies in?
‘Ik ben dus Commissaris Media, wat betekent dat alle media gerelateerde dingen langs mij gaan. Ik ontwerp hier en daar wat banners, al doen de meeste promotors dat nu gewoon zelf. Ik ga ook over al het promotiemateriaal: de flyers voor de EL CID, powerpoints, etc. Ik ontwerp ook nog de merchandise. Daarnaast coördineer ik ook vijf commissies. Drie vaste: de Alibi, de ME en de Almaniak. Ik coördineer ook nog twee reiscommissies: de MAFFIA en de DOUANE. Echt ontzettend leuk! Of het nou zo’n goed idee is dat ik de MAFFIA coördineer weet ik niet… Ik heb namelijk nul ski-ervaring, haha. Ik ben heel blij met al mijn commissies. Het zijn allemaal super leuke mensen. Ohja! Als laatste beheer ik ook nog de social media van CoDe. Best wel een belangrijk onderdeel van mijn functie, haha’

Wat vind je het leukst van je functie?
‘Ik denk toch wel het creatief bezig zijn. Je bent nog wel enigszins verbonden aan de studie natuurlijk, maar bij mijn werkzaamheden kan ik echt al mijn creativiteit kwijt en dat vind ik zo ontzettend leuk! Daar had ik ook heel veel zin in toen ik net begon aan mijn bestuursjaar. Ik heb eigenlijk alle vrijheid bij het vormgeven en dat vind ik super leuk! Ik had mijn voorganger, Lisa, geappt aan het begin van het bestuursjaar over hoeveel vrijheid ik eigenlijk had qua vormgeving en zij zei: alle. Toen dacht ik al: oeh dit is leuk!’

Wat doe je naast je bestuurstaken?
‘Ik volg dit jaar nog twee vakken. Ik heb afgelopen semester Theoretische criminologie gevolgd en ik ga volgend semester Materieel strafrecht volgen. Dat was wel mijn doel voor dit jaar: twee tienpuntsvakken halen. Ik probeer ook regelmatig te sporten, al lukt dat niet altijd, maar ik probeer het wel echt te doen. Daarnaast doe ik veel met mijn huisgenoten, want sinds mijn bestuursjaar krijg ik vaak te horen: “goh, wat ben je weinig thuis”. Dus ik zit vaak lekker met hen op de bank films te kijken. Als ik verder nog tijd over heb ben ik vaak aan het borrelen met mijn ploegje of met mijn bestuursgenoten. Als ik er tijd voor heb spreek ik graag af met mensen.’

Waar keek je het meest tegenop aan het begin van het bestuursjaar?
‘Hmm… dat weet ik eigenlijk niet! Ik ging er heel open en blind in eigenlijk. Ik had de oproep van het Achttiende gelezen en toen dacht ik: ja leuk, gaan we doen! Toen had ik heel snel bedacht dat ik Commissaris Media wilde worden, dat was het helemaal! Toen begonnen we en dacht ik wel: oeh, dit neemt wel veel tijd in beslag. Dus misschien dat ik daar een beetje tegen op ging zien.’

Wat heb je tot nu toe al geleerd van je bestuursjaar?
‘Ik denk toch wel op een soort ‘hoger niveau’ samenwerken, want je hebt toch een bepaalde functie als bestuur. Dat is soms wel spannend, want jij bent degene die de Vereniging bestuurt, dus je moet toch wel een goed voorbeeld geven. Je moet elkaar ook heel goed kunnen aanvoelen. Gelukkig loopt dat heel goed in ons Bestuur. We kunnen het overal over hebben met elkaar en als we ergens mee zitten gooien we het gewoon op tafel. Zo open en eerlijk zijn naar elkaar vond ik in het begin wel een beetje lastig, maar ik denk dat ik dat inmiddels wel echt geleerd heb.’

Waar keek je het meest naar uit aan het begin van dit bestuursjaar?
‘Ik denk de creatieve vrijheid die ik kreeg, dat ik echt aan de slag mocht gaan met alles van CoDe. Er kwam een nieuwe website aan. Daar zijn onze voorgangers mee bezig geweest en wij mochten het ‘afmaken’. Ik heb de site zelf niet ontworpen, maar ik ben er wel trots op dat wij dat samen hebben afgerond. Ook de sociale media: daar had ik al hele plannen voor. Het creatieve aspect en dat ik echt aan de slag mocht gaan als Commissaris Media, daar keek ik echt naar uit!’

Met welk bestuurslid zou je de ‘perfect crime’ kunnen plegen en wat is de daad?
‘Oh jee, dat vind ik echt een lastige vraag! Ik weet dat Charlotte dit ook al geeft gezegd, maar ik denk toch echt Guido. Guido en ik zijn best wel een destructief duo. Je moet ons bijvoorbeeld niet samen in de keuken zetten, want dan krijg je een gerecht dat we 15 minuten van te voren hebben verzonnen in de Appie haha (echt gebeurd). We zijn een heel chaotisch en destructief duo, maar als het erop aankomt krijgen we wel dingen gedaan! Wat zouden wij doen? Hmm... Dit klinkt heel grimmig, maar ik denk een ontvoering! Guido en ik zouden denk ik heel goed een ontvoering kunnen plegen en een beetje grimmig kunnen doen. Die ambities hebben we overigens niet hoor!’

Als je jezelf in drie woorden zou moeten omschrijven, welke woorden zouden dit zijn en waarom?
‘Dit vind ik zo’n rotvraag altijd, echt zo’n sollicitatievraag, haha. Ik denk creatief, enthousiast/stuiterbal en… Euhm… Oh jee, dit is lastig! Misschien gewoon die drie: creatief, enthousiast en stuiterbal!’

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Oeeeh.. Nou, nu hebben wij dus met de meiden van het bestuur een kleine traditie. Als we heel gestrest zijn pakken we de box en dan zetten we K3 op en dansen we alle stress eruit. K3 is dus wel een beetje een guilty pleasure. Of een euroknaller hamburger van de Mac. Daar mag je me stiekem wel voor wakker maken.’

Welke serie of film kun je ons echt aanraden?
‘Qua serie denk ik Mindhunter. Die heb ik, denk ik, binnen een paar dagen helemaal uitgekeken. Die serie vond ik echt verschrikkelijk goed! Ook qua casting; de acteurs lijken allemaal zo erg op de personen die ze naspelen! Voor een film… Hmm…. Het is misschien ook een beetje een guilty pleasure, maar mijn favoriete film is: The Bourne Identity. Heel veel mensen zullen hem hartstikke slecht vinden, maar ik vind hem echt fantastisch! Ik heb hem ook al echt vijftien keer gezien, dus deze kan ik zeker aanraden!’

Dilemma’s

Altijd al je keuzes door iemand anders laten maken OF je moet altijd voor iemand anders al zijn/haar keuzes maken?
‘Ik ben stiekem echt een gigantische control freak. Als ik dingen uit handen moet laten gaan, dan vind ik dat echt verschrikkelijk. Ik zou dan liever voor iemand anders de keuzes maken, maar dat vind ik ook wel een ding. Je mag toch wel een beetje overleggen met die ander? Dan maak ik ze toch liever voor iemand anders denk ik… Ik kan de touwtjes niet uit handen laten gaan.’

Zou je liever deelnemen aan een datingshow of aan een survivalprogramma?
‘Een survivalprogramma. Ik ben veel te ongemakkelijk voor een datingshow, haha. Dan weet je direct dat ik op Dumpert ga verschijnen. Met een survivalshow doe je ook nog wel dingen die je normaal nooit zou doen en dat lijkt me juist wel heel erg leuk!’

Wonen in een huis helemaal gemaakt van glas OF wonen in een huis zonder ramen?
‘Pfoee… Gelukkig bestaat er zoiets als gordijnen, dus daar zou ik zeker gebruik van maken! Ik kan het me niet voorstellen dat het leuk is om te wonen in een soort betonnen blok zonder ramen. Dan liever in een huis van glas, maar dan hier en daar wel wat gordijnen.’

Altijd flink aangeschoten zijn tijdens je tentamens of nooit meer mogen drinken?
‘Hmm… Niet meer drinken… Dan krijg je wel hele saaie borrels. Als ik al kijk hoeveel ik in een rustige maand heb gedronken, zie ik het gewoon niet heel snel gebeuren. Dan maar altijd aangeschoten bij de tentamens, misschien komen er wel heel veel creatieve antwoorden uit!’

Een crush hebben op je schoonvader of schoonmoeder of dat je schoonvader of schoonmoeder een crush op jouw heeft?
‘Beide zijn niet ideaal! Wat ongemakkelijk! Oh jee… Het lijkt mij dat je je schoonouders niet wekelijks ziet, maar dan nog lijkt het me super ongemakkelijk. Als zij een crush op jou hebben voelt het ongemakkelijk en als jij een crush op een van hen zou hebben is dat misschien niet helemaal fair naar je partner. Oh wat erg! Ik denk dat ik dan toch eerder ga voor dat zij een crush op mij zouden hebben. Misschien vinden m’n schoonouders me dan wel extra leuk, haha!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *