De tentamens zijn voorbij! Wat nu?


De tentamens en hertentamens zitten er eindelijk weer op. De meesten van jullie hebben nu een weekje vakantie en dat moet natuurlijk gevierd worden! Dit is het moment om allerlei leuke dingen te doen waar je nee tegen hebt moeten zeggen door alle drukte van de studie. De Alibi heeft voor jullie een aantal leuke activiteiten op een rij gezet om komende week te gaan doen.

1. Organiseer een gezellige cocktailavond met je huisgenoten
Laat iedereen zijn of haar favoriete cocktail maken en delen met de rest. Het kan ook leuk zijn om te proberen elkaar te verrassen met een nieuwe cocktail. Natuurlijk mogen de lekkere hapjes ook niet ontbreken! Een aantal favorieten van de Alibi zijn: pornstar martini’s, cape codders mojito’s en harvey wallbagers.

2. Ga sporten
Je hebt nu eindelijk weer tijd voor een uitgebreide work-out. Even lekker sporten kan goed zijn om alle tentamenstress helemaal achter je te laten. Het is bovendien ook nog eens goed voor je hersenen en geheugen en het geeft je meer energie. Zo ben je gelijk weer klaargestoomd voor het nieuwe blok!

3. Spreek af met je VVV’tjes
Aangezien je je VVV’tjes wat minder ziet, is het misschien leuk om weer met hen af te spreken. Nu je het wat rustiger hebt, kun je op bezoek gaan naar je oude stad of dorp en daar afspreken met je vrienden van vroeger die je alweer veel te lang niet hebt gezien. Jullie hebben elkaar vast heel veel te vertellen!

4. Ga uitgebreid koken
Dit is het moment om eindelijk eens dat super lekkere recept te proberen, maar wat je altijd liet liggen omdat het zo lang duurt om te maken. Wie weet maak je je vrienden, ouders of huisgenoten er ook nog eens super blij mee!

5. Ga bingewatchen
Bekijk een avond/dag/week lang alles op Netflix, Videoland of welk videoplatform dan ook. Even helemaal niks doen. Dat heb je wel verdiend na deze stressvolle periode. Check ook de site van de Alibi voor een aantal criminologische klassiekers. Misschien staat er wel wat voor je tussen!

6. Doe een echte winteractiviteit
Hoewel de winter in Nederland heel erg meevalt dit jaar, zijn er nog genoeg mogelijkheden om alsnog aan leuke winteractiviteiten mee te doen. Ga bijvoorbeeld een middagje schaatsen of skiën met je vrienden. Het maakt niet uit of je hier wel of niet goed in bent. Dit is je moment om het te gaan leren! Ook grote kans dat je vrienden het ook nog niet super goed kunnen.

7. Bezoek een nieuwe stad
Geniet van je studenten-ov en wees een dagje toerist in eigen land. Bezoek een stad waar je nog nooit eerder bent geweest, maar waar je toch wel heel benieuwd naar bent. Je kan iets leren over de geschiedenis van de stad of natuurlijk gewoon een middagje gaan shoppen.

8. Lees een goed boek
Blijf een beetje bezig met je studie door een spannend misdaad boek te lezen of neem juist even helemaal pauze van je studie en lees iets totaal anders. Ga lekker liggen op je bank of bed en geniet van je boek. Een beetje tijd voor jezelf is precies wat je nu nodig hebt.

9. Ga op een rondvaart
Nodig je vrienden of huisgenoten uit voor een rondvaart in jouw favoriete stad. Het is super gezellig en een hele makkelijke en leuke manier om de stad beter te leren kennen.

10. Heb een selfcare dagje
Leg jezelf even lekker in de watten. Na alle tentamenstress ben je hier vast en zeker wel aan toe. Breng een maskertje aan, neem een lekker (voeten)bad of ga een middagje online shoppen. Dit heb je wel verdiend na al je harde werk.

11. Bezoek een museum
Als student zijnde kan je goed gaan genieten van alle kortingen die je kan krijgen. Veel musea hebben flinke kortingen of zijn zelfs geheel gratis voor studenten. Bezoek een museum zoals de Gevangenpoort om je criminologische kennis te vergroten of ga juist even totaal iets anders doen dan de studie en bezoek een museum als Naturalis of het museum van Volkenkunde.

12. Probeer een nieuw restaurant uit
De horeca is eindelijk weer open! Precies op tijd om jouw vakantie te kunnen vieren. Ga eens naar dat restaurant wat je al een tijdje uit wil proberen, maar waar je door de lockdown niet heen hebt kunnen gaan. Verwen jezelf weer eens met een heerlijke lunch of diner. Dit is je kans!

13. Doe iets creatiefs
Ga schilderen, tekenen of knutselen. Het is vast veel te lang geleden dat je dit hebt gedaan. Al die creativiteit mag er weer eens uitkomen! Je hebt vast genoeg leuke ideeën dus ga hier weer eens mee aan de slag!

14. Ga wandelen
Geniet even lekker van de natuur of van de stad en ga naar buiten voor een wandeling. Door al die tentamens heb je veel te lang binnen gezeten, dus een beetje vitamine D zal je goed doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *