De grappige en eerlijke Laura Hilhorst


Zou je jezelf even kunnen voorstellen?
‘Ik ben Laura Hilhorst, 20 jaar oud en ik woon nu inmiddels alweer bijna een jaar in Leiden samen met drie lieve huisgenootjes. Ik ben de Penningmeester van het Bestuur van CoDe en verder doe ik niet zo veel haha’.

Wat houdt jouw functie precies in?
‘Dat is best lastig om uit te leggen. Het is eigenlijk alles omtrent geldzaken. Niet alleen het geld uitgeven, maar ik coördineer ook samen met Charlotte de Acquisitie en die haalt ook weer geld binnen. Ik vond dat in het begin best ongemakkelijk, om geld te vragen, maar dat is gelukkig nu wel een stuk minder, want ik ben erachter gekomen dat je elkaar als partijen ook echt iets kan bieden. Ik regel ook dingen zoals de contributies en declaraties en ik verstuur de facturen.
Samen met Guido coördineer ik ook nog de SPIOn. Dat is best wel spannend, omdat er de afgelopen twee (!!) jaar geen studiereis meer is geweest’.

Wat vind je het leukste aan je functie?
‘Ik denk het moment dat wanneer een bedrijf je laat weten dat ze akkoord gaan met een bepaald contract, wanneer je daar dan heel veel moeite voor hebt gedaan. Je hebt ze dan benaderd en een gesprek gehad en dan gaan ze er vaak over nadenken en alles intern bespreken en wanneer ze dan bij je terugkomen en zeggen ‘we vinden het goed, we willen graag een contract aangaan’, dan geeft dat écht een heel goed gevoel. Je hebt er namelijk heel veel tijd en moeite ingestoken en dan is het gewoon heel erg leuk, dat je daar ook iets uit terug krijgt.
We hebben laatst ook een taart besteld met de Acquisitie met daarop alle logo’s van de bedrijven waarmee we een contract hebben gesloten dit jaar. Het was echt heel leuk om te vieren wat we tot dusver allemaal hebben bereikt. Het is misschien niet heel erg ‘Penningmeester-gerelateerd’, maar commissies horen er ook bij natuurlijk.
Daarnaast vind ik stiekem de exclusiviteit van de functie ook tof. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar ik ben de enige in het Bestuur die zich bezighoudt met geldzaken. Als iemand anders dan hierover iets niet weet, komen ze naar mij toe om het erover te hebben. Ik vind het soms wel een beetje lastig dat ik de enige ben, naast de Kascontrolecommissie, die zich met de financiën bezighoudt. Je kan niet echt aan iemand advies vragen’.

Wat vind je het minst leuke aan je bestuurstaken?
Ik denk dat ik aan het begin het meeste tegen het contact met de bedrijven, en dan om geld vragen aan hen, op zag. Ik vond het best wel eng en het voelde ook wel als een soort van verkeerd. Ik ben er nu wel achter gekomen dat het niet echt bedelen is, maar dat je echt iets voor elkaar kunt betekenen. Je kunt een tegenprestatie aan elkaar bieden en dan is het heel anders, want dan doe je iets voor elkaar. Wat ik ook wel lastig vond is dat ik dacht dat ik weinig tijd zou hebben voor dingen naast het Bestuur en dus ook minder tijd voor familie en vrienden zou hebben, maar gelukkig valt dat me erg mee. Ik zie mijn vriendinnen nog best wel vaak en dan is het altijd gezellig. We zien elkaar misschien wel wat minder dan eerst, maar dat is ook niet heel erg. De dingen waar ik tegen op zag, vallen dus uiteindelijk best wel mee’.

Vind je het lastig om het bestuursjaar te combineren met je studie?
‘Ik volg nu twee vakken. Dat was niet helemaal mijn plan, maar door de stress op 15 juli van het inschrijven met dat lotingssysteem en het feit dat ik niet helemaal wist wat ik wilde volgen, heb ik me toen ingeschreven voor twee vakken. Ik ben dan ook wel zo’n persoon dat wanneer ik een vak volg, ik er wel echt tijd en aandacht in wil steken, maar dat is lastig. Hoorcolleges heb ik niet echt gevolgd, maar wel allemaal teruggekeken. Het volgen van werkgroepen heb ik wel geprobeerd, maar dat is ook best moeilijk als je niet echt voorbereid bent. Nu heb ik gelukkig wel veel tijd om te leren, dus ik hoop dat ik alle tentamens haal. Het komende half jaar ga ik maar één vak per periode volgen en deze vakken hebben alleen maar hoorcolleges. Ik vind het persoonlijk wel lastig te combineren, omdat het vaak overdag is en dan ben ik ook regelmatig met andere dingen bezig.’

Wat was voor jou de reden om voor een bestuursjaar te gaan? En heb je ook op deze functie gesolliciteerd?
‘Ik had deze functie wel op één gezet, ja. Ik vond het heel erg moeilijk om te beslissen wat mij het leukste leek, maar er waren wel een aantal functies waarvan ik wist: dit is niks voor mij. Commissaris Media bijvoorbeeld. Isa doet dat echt heel erg goed, maar ik ben echt de meest acreatieve persoon op aarde. Dus als ik de social media had moeten verzorgen, dan was dat echt niks geworden. Penningmeester was wel echt mijn nummer één, omdat ik dacht dat dit mij het meeste lag. Niet per se dat ik heel veel verstand heb van economische dingen, maar ik vond het een functie met hele leuke taken.
Een bestuursjaar leek me vooral heel leuk en leerzaam. Het zijn veel verschillende dingen en het is een erge sociale bezigheid. Dat is soms wel vermoeiend, maar het is wel leuk dat je zo ontzettend veel verschillende mensen leert kennen. Je leven is ineens heel erg druk, maar ook super divers. Gewoon heel anders, zeker na zo’n ‘corona-jaar’, waarin je niet echt veel dingen hebt gedaan. Daarnaast is het leerzaam. Zeker met de Acquisitie en het organiseren van de reizen. Je leert veel nieuwe vaardigheden en dat leek me heel leuk!
Ik vond het in het begin wel spannend, zo met zijn zessen, want je leert iedereen ineens echt goed kennen. Ik kende Marije al van de NCIS. Ik ging al met Guido en Robbin om, maar Isa en Charlotte had ik echt nog nooit gezien, dus dat was heel gek. Het was wel even van: gaan we allemaal klikken met elkaar? Dat zat gelukkig helemaal goed. In het begin was het wel raar, want Marije zat in quarantaine nadat we elkaar leerden kennen, dus het was een rare situatie. Maar het is wel heel leuk. Soms zie ik iemand van het Bestuur zeven dagen per week, dat is wel heftig, maar wel écht leuk.’

Wat doe je naast je bestuurstaken?
‘De laatste tijd eigenlijk niet zo veel. Marije en ik hebben aan het begin van het jaar een jaarabonnement op het USC genomen. Dit is nog niet echt goed tot zijn recht gekomen, maar vóór deze lockdown zijn we wel een aantal keer geweest. Ik heb geconcludeerd dat sporten gewoon best wel veel tijd kost. Je moet er heen fietsen, dan een uur sporen, dan moet je weer helemaal terugfietsen en daarna nog douchen. Je bent snel twee uur van je dag kwijt en dat is gewoon veel, maar we doen ons best. Charlotte gaat ook vaak mee, dus dan heb je vaak goede motivatie om ook echt iets te gaan doen. Dus soms sport ik en verder werk ik ook nog zo nu en dan.’

Wat is de leukste activiteit die je hebt bijgewoond van CoDe?
‘Jeetje, even denken… Ik vond het eerstejaarsweekend heel erg leuk, maar dat heb ik ook zelf mogen organiseren met de NCIS, dus ik weet niet of dat telt. Ik was namelijk commissielid én bestuurslid, dus ik had beetje een gekke, dubbele rol. Maar het was wel écht leuk daardoor. Verder vond ik het Oktoberfest van de SPIOn heel erg leuk. Het was echt chaos, maar ik vond het vooral leuk omdat iedereen helemaal in outfit en thema was. Het was weer eens wat anders dan normaal. En ik kijk heel erg uit naar een reis, want ik ben nog nooit op een CoDe-reis geweest. De skireis is helaas geannuleerd, maar hopelijk gaan de reizen van de SPIOn en de DOUANE gewoon door!’

Welke (criminologische) serie of film kun je ons echt aanraden voor deze koude dagen in lockdown?
‘Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk niet zo veel criminologie-gerelateerde films of series kijk. Ik heb de ‘Ted Bundy Tapes’ gekeken. Dat vond ik persoonlijk wel heel erg interessant. Ik heb ook die miniserie over de verdwijning van Madeleine McCann gekeken. Het is wel een beetje gruwelijk wat daar allemaal is gebeurd, vooral bij de zaak van Ted Bundy. Maar alsnog zou ik deze twee series wel echt aanraden.’

Kun je ons alvast een spoiler geven van een activiteit die dit jaar wellicht op de planning zal staan?
‘Wat een lastige vraag! Ik moet natuurlijk ook even kijken wat ik wel en niet kan verklappen. Halverwege maart hebben we een samenwerking tussen de Acquisitie en de CSI op de planning staan. We gaan een soort militaire bootcamp organiseren met een aansluitende borrel. Daar ben ik heel benieuwd naar! Niet dat ik heel veel zin heb om als een militair te bootcampen, maar ik ben er wel heel benieuwd naar!’


Dillema’s

Zou je liever mee willen doen aan ‘Lang Leve de Liefde’ of aan ‘Expeditie Robinson’?
‘Geen van beiden. Ik vind ‘Lang Leve de Liefde’ echt een bizar ongemakkelijk programma. Ik zie namelijk wel eens fragmentjes voorbijkomen op Instagram en TikTok en daar word ik héél naar van. Ik was vroeger wel fan van ‘Expeditie Robinson’, maar als ik denk aan zo’n eetproef… bah. Als ik een oog zou zien liggen, zou ik echt omvallen denk ik. Ik houd best wel van eten en ik kan echt niet zó lang op een eiland zitten zonder eten. Ik ga denk ik toch maar voor ‘Lang Leve de Liefde’. Dat vind ik echt erg om te zeggen eigenlijk, maar ik denk dat ik nog slechter ben in ‘Expeditie Robinson’, want ik heb echt niet de kracht voor al die proeven.’

Altijd flink aangeschoten zijn tijdens je tentamens of nooit meer mogen drinken?
‘Ik denk liever flink aangeschoten zijn tijdens mijn tentamens. Ik weet niet of je tentamens er beter op worden, maar misschien komen er dan wel hele creatieve antwoorden uit, waar je normaal niet aan zou denken. Nooit meer drinken vind ik wel heftig, want het studentenleven bestaat grotendeels uit best wel veel drinken.’

Alleen nog maar pizza mogen eten of alleen nog maar shotjes jenever mogen drinken?
‘Dan denk ik alleen nog maar pizza mogen eten. Niet dat ik jenever vies vind, maar als je alleen nog maar jenever mag drinken ben je dus gewoon continu dronken. Met pizza’s kan je nog best veel variëren.’

Nooit meer Netflix mogen kijken of nooit meer social media mogen gebruiken?
‘Dit vind ik echt geen leuke vraag, haha. Ik doe beiden namelijk best wel veel, dus dat is een beetje het probleem. Ik denk dan maar nooit meer Netflix, want anders wordt het best moeilijk om mensen te spreken. Netflix is wel echt een goede tijdsbesteding. Ik ben nu begonnen aan ‘Chicago MED’ en ik ben veel aan het kijken, terwijl ik eigenlijk moet leren, oeps.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *