Nieuw jaar, nieuwe voornemens


Vanavond is het dan zo ver: oudejaarsavond. De avond om helemaal los te gaan, herinneringen van 2021 op te halen en de oude voornemens te verbranden om nieuwe in te luiden. Het is best lastig voor iedereen om zich na een paar weken nog aan de voornemens te houden. Vaak laat iedereen deze 1 februari alweer gaan. Ondanks dat het elk jaar hetzelfde liedje is, blijven we toch aan het einde van het jaar weer denken aan wat we willen veranderen in het nieuwe jaar. De Alibi heeft hier al goed over nagedacht en heeft ze hier allemaal onder elkaar gezet. Misschien kan je hier nog inspiratie uit halen…

Britte
Mijn goede voornemen voor 2022 is dat ik wil proberen meer te gaan koken. Ik vind het eigenlijk super leuk om lekkere gerechtjes te maken om er daarna met vrienden van te genieten. Het is altijd echt geweldig om te horen dat mensen je gerecht erg lekker vinden. Dat geeft echt een goed gevoel. Het mindere aan koken vind ik het opruimen en schoonmaken achteraf. Ik denk dat dat de reden is waarom ik er meestal niet zo veel zin in heb, oeps.

Dara
Mijn goede voornemen voor 2022 is dat ik beter en gestructureerder met mijn studie aan de slag ga. Dit ga ik proberen door beter te plannen en mijn discipline wat meer aan te scherpen! Daarnaast is mijn goede voornemen ook gezonder eten, maar deze komt eigenlijk ieder jaar wel weer terug, haha.

Isa
Mijn goede voornemen voor 2022 is om meer tijd met vrienden en familie door te brengen. Ik heb gemerkt dat ik de afgelopen periode weinig tijd heb gehad voor mijn vrienden en familie en daar baal ik best wel van. Volgend jaar wil ik dus meer tijd vrij maken voor hun. Ik hoop dat het me gaat lukken, haha.

Muriel
Mijn goede voornemen voor 2022 is om meer in het moment te leven. Ik merk bij mezelf dat ik vaak heel erg bezig ben met dingen die nog moeten gebeuren. Zo denk ik bijvoorbeeld aan die deadline die nog af moet, op welke dagen ik moet werken of aan welke afspraken ik die week ook alweer heb staan. Ik heb het idee dat dit me weerhoudt om echt stil te staan bij het hier en nu en echt van mooie momenten te kunnen genieten. Ik hoop dat ik hier in 2022 aan kan werken.

Maud
Mijn voornemen voor 2022 is om weer iets socialer te zijn. Doordat we met corona heel weinig konden doen, ben ik met best wat mensen contact kwijtgeraakt en dat is natuurlijk heel jammer. Omdat 2021 voor mij ook nogal een chaotisch jaar is geweest, heb ik dit vooral aan mezelf te danken omdat ik ook zelf weinig gesprekken ben gestart. Mijn voornemen is dus om vaker uit mezelf berichtjes te sturen, te vragen hoe het met anderen gaat en initiatief nemen om iets gezelligs te doen met oude vrienden.

Sharona
Mijn goede voornemen voor 2022 is om fitter te worden. Ik wil weer veel gaan sporten. Hier ben ik eind dit jaar al goed mee begonnen, maar ik merk dat het toch wel lastig is met de sluiting van de sportscholen om mezelf ertoe te blijven zetten en thuis aan de slag te gaan. Mijn plan is daarom om een sportrooster voor mezelf te gaan maken waarin ik thuis minimaal twee keer per week een online workout moet gaan doen.

Liz
Mijn goede voornemen voor 2022 is om soms minder dingen strak te plannen. Zo weet ik nu al welke stappen ik moet belopen om tot mijn droomberoep te komen, terwijl ik ook nog maar een student ben en dingen wil meemaken. Daarnaast zou ik ook graag sommige touwtjes uit handen willen geven en dingen gewoon laten gaan. Als momenten op een bepaalde manier gebeuren, dan moet ik het daar maar gewoon mee doen in plaats van alles zelf anders te gaan organiseren. Dit is nogal een struikelpunt van mij, dus ik denk dat dit een lastige gaat worden, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *