De doordachte en lieve Marije de Vries


Zou je jezelf kort kunnen voorstellen?
‘Ik ben Marije, ik ben derdejaars criminologie student, 20 jaar. Ik woon in Leiden, al twee jaar, maar kom oorspronkelijk uit een klein dorp in Friesland. Ik ben Secretaris van het CoDe bestuur.’

Wat houd jouw functie precies in?
‘Als Secretaris doe je onder andere de mail en de algemene mails, daarbij zorg ik dat de mails bij de juiste personen terecht komen. Ik maak ook elke 2 weken de nieuwsbrief, notuleer tijdens vergaderingen en organiseer daarnaast de bestuursactiviteiten samen met een ander bestuurslid, zoals de bindingsactiviteiten of de ouderavond.’

Wat doe je in je vrije tijd, naast je bestuursfunctie?
‘Ik ben vaak thuis met mijn huisgenoten aan het chillen en ik ga vaak in het weekend naar mijn ouders en naar m’n zusjes. Verder doe ik niet zo heel veel denk ik, behalve met andere vrienden afspreken. Daarnaast volg ik nog wel een vak, namelijk strafprocesrecht.’

Waar zag je het meeste tegenop aan het begin van je bestuursjaar?
‘Ik denk toch corona en hoe dat terug zou kunnen komen. Met name de onzekerheid die daarbij komt kijken.’

Is dat uiteindelijk meegevallen? Of is dat nog steeds moeilijk?
‘In het begin viel het mee en hebben we echt feesten kunnen organiseren, maar nu is het wel wat minder. Maar ik heb nog wel hoop! Het valt op zich mee, het is alleen nu een beetje jammer.’

Waar keek je het meeste naar uit aan het begin van je bestuursjaar?
‘Ik denk dat het een combinatie was van de samenstelling van het bestuur en het samenwerken daar binnen, aangezien we een hele leuke groep hebben. Ook de skireis keek ik heel erg naar uit, omdat ik heel erg houd van skiën en op reis gaan.’

Wat is nu je favoriete onderdeel van de bestuursjaar?
‘Ik vind denk ik de bestuursactiviteiten organiseren het leukst, omdat je het iedere keer met een ander bestuurslid organiseert en het is heel leuk om steeds met anderen samen te werken.’

Wat is de leukste activiteit die je tot nu toe met CoDe hebt mee gemaakt?
‘Zo, ik ben echt bij heel veel activiteiten geweest… Ik denk dat je vaak de activiteiten die je zelf organiseert wel extra leuk vindt, omdat je er dan zoveel tijd in hebt gestopt en ik heb het gevoel dat ik er dan extra van kan genieten. Twee jaar geleden gingen we met een dagtrip naar Antwerpen en naar het chocolade museum, dat was echt top.’

Met welk bestuurslid zou je de ‘perfect crime’ kunnen plegen en wat is de daad?
‘Ik vind het een moeilijke vraag! Ik denk misschien ook Guido, net als Charlotte. Ik dacht eerst misschien Robbin, maar die heeft echt een veel te sterk moreel kompas, echt een crime zou die niet doen. Guido wel eerder. Ik weet niet zo goed wat ik zou doen, maar ik denk wel een onschuldige crime. Voor de heftigere daden zou ik denk ik te zenuwachtig worden.’

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Wat een moeilijke vragen. Ik heb laatst hummus ontdekt. Ik weet niet of dat echt een guilty pleasure is, maar ik eet het echt veel te veel. Laatst was er een aanbieding bij de Albert Heijn en toen heb ik meteen drie bakjes gekocht.’

Stel, iemand geeft je nu een olifant. Je mag hem niet verkopen of weggeven. Wat zou je doen?
‘Ik probeer het me echt voor te stellen, de struggle is vooral; waar moet ik hem laten? Mijn eerste ingeving was hem doden, maar dat is misschien te zielig. We hebben best wel een grote tuin, dus misschien dat ik hem daarin zou stallen en wachten tot de buren aangifte zouden doen, zodat hij zou worden opgehaald door de politie. Misschien dat je dan wel wordt veroordeeld voor het houden van een olifant, maar dat is maar een bijkomend probleem.’

 

Dilemma's
Elke kale man die je tegenkomt op zijn hoofd moeten aaien OF ieder nieuw persoon die je ontmoet, moet jouw buik aanraken?
‘Ik denk dan elke kale man die je ziet over zijn hoofd aaien, want zoveel kale mannen zijn er niet en de laatste tijd ontmoet ik heel veel nieuwe mensen, dus als die allemaal mijn buik zouden moeten aanraken is dat wel een beetje ongemakkelijk. Dan liever een ongemakkelijk moment met een vreemde kale man dan met iemand die je net ontmoet.’

Wonen in een huis helemaal gemaakt van glas OF wonen in een huis zonder ramen?
‘Liever allebei niet, maar ik denk toch zonder ramen. Anders kan iedereen bij je naar binnen kijken, dat is toch een beetje jammer…’

Je moet overal een spoor van broodkruimels achterlaten omdat je anders verdwaalt OF je woont met zeven dwergen?
‘Dan maar met zeven dwergen wonen denk ik. Als die gewoon bij je thuis wonen en als je ervoor zorgt dat je geen last van ze hebt. Lijkt mij prima dan.’
Je moet altijd schreeuwen als je tegen iemand praat OF degene die tegen jou praat moet altijd schreeuwen?
‘Degene waarmee ik praat tegen mij schreeuwen. Ik ben niet echt een schreeuwer dus ik zou het denk ik een beetje ongemakkelijk vinden om altijd tegen mensen te schreeuwen. Dan heb ik liever dat iemand anders tegen mij schreeuwt. Ik denk ook dat ik er wel aan gewend zou raken.’

Als je voor een groen stoplicht staat, mag je pas weg als iemand naar je toetert of roept OF je moet iedere lantaarnpaal die je tegenkomt knuffelen?
‘Groen licht. Er zijn veel te veel lantaarnpalen, dus die kan ik echt niet allemaal gaan knuffelen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *