Bloederige cadeautips


Het is weer zover: de meest feestelijke maand van het jaar is weer aangebroken. Met Sinterklaas in aantocht en Kerst in het verschiet, staat deze maand in het teken van feest en gezelligheid. Bij deze feestelijke aangelegenheden horen natuurlijk ook cadeautjes. Het verzinnen van leuke cadeautjes kan soms een lastige opgave zijn. Daarom heeft de Alibi alle leuke criminologische cadeautips op een rijtje gezet.

1. The serial killer coloring book
Wie dacht dat kleurboeken alleen voor kinderen waren, had het mis. ‘The serial killer coloring book’ staat vol met koelbloedige seriemoordenaars en hun kenmerkende objecten die jij met kleur weer tot leven kan brengen. Voor veel van deze seriemoordenaars betekende de dood meer dan alleen een misdaad: de dood was een kunst. Een kunst die ze beoefenden en leuk vonden, net zoals het schilderen van een portret of het inkleuren van een tekenboek zoals deze.
Dit kleurboek is te verkrijgen op Bol.com voor €7,39.

2. The serial killer cookbook
Ter inspiratie voor het kerstdiner is dit het perfecte cadeau om te geven. ‘The Serial Killer Cookbook: Last Meals’ combineert feitjes over seriemoordenaars met de recepten van de maaltijden die deze moordenaars tijdens hun laatste uren aten. Met kleurenfoto's, huiveringwekkende feiten over waargebeurde misdaden en gemakkelijk te volgen stappen, kook je in een mum van tijd geweldige maaltijden. Deze verzameling recepten is zowel heerlijk als verrassend en omvat recepten van het ontbijt tot aan heerlijke desserts.
‘The serial killer cookbook: Last Meals’ is te verkrijgen op Bol.com voor €17,99.

3. De Volksjury
Mocht je je even willen terugtrekken van alle feestdrukte of als je even genoeg hebt van alle irritante vragen van je oom, is dit het perfecte boek. ‘De Volksjury’ is met 25.000 luisteraars per aflevering de op een na grootste True Crime-podcast in Nederland en heeft nu ook een boek uitgebracht. In het boek proberen de vrouwen achter ‘De Volksjury’ op een eigenzinnige manier antwoorden te bieden op vragen als ‘is een uil in staat om iemand te vermoorden?’ en ‘welke mythes bestaan er nu rond mensenvlees?’. Het resultaat is een bloemlezing van de meest intrigerende moordzaken en verdwijningen van de afgelopen decennia. Denk aan grote zaken zoals de Golden State Killer of Andras Pandy, maar ook meer obscure zaken zoals Issei Sagawa of Elisa Lam komen aan bod.
‘De Volksjury’ is te verkrijgen op Bol.com voor €22,99.

4. Code names
Zoek je nog een spelletje om gezellig op sinterklaas- of kerstavond te spelen? Dan is ‘Code names’ de perfecte oplossing. Tijdens het spel liggen vijfentwintig spionnen op tafel. Slechts één speler van elk team weet welke spionnen bij zijn team horen. Met aanwijzingen die bestaan uit één woord moet de speler ervoor zorgen dat zijn team als eerste contact maakt met al hun spionnen. Contact maken met een verkeerde spion kan hierbij zorgen voor een fatale afloop…
‘Code names’ is te verkrijgen op Bol.com voor €14,99.

5. Crimibox
Heb je zin in een unieke activiteit tijdens de feestdagen, dan is de ‘Crimibox’ het perfecte cadeau. Met de ‘Crimibox’ kruip je in de huid van een detective en voeg je wat mysterie toe aan de feestdagen met een onopgeloste moordzaak. De ‘Crimibox’ is een spel, maar zeker geen bordspel! Het is een spel waarbij de grens tussen fictie en realiteit vervaagt. De box bevat alle benodigdheden om een moordzaak op te lossen. Bekijk alle bewijsstukken en start met puzzelen! Houd discussies met je familie en vrienden en ontmasker samen de moordenaar.
‘Crimibox’ heeft verschillende varianten die zijn te verkrijgen op hun eigen site voor €29,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *