De enthousiaste en zorgzame Charlotte Scheffrahn


Zou je jezelf even kunnen voorstellen?
‘Ik ben Charlotte, ik ben 20, ben nu derdejaars criminologie student. Ik kom oorspronkelijk uit Voorburg, in de buurt van Den Haag, maar ik woon inmiddels al iets meer dan een jaar in Leiden. Hier woon ik in een heel leuk huis, met drie erg gezellige huisgenoten! Daarnaast ben ik dit jaar natuurlijk de Voorzitter van CoDe!’

Wat houdt je functie precies in?
‘De functie van Voorzitter is eigenlijk heel vaag maar heel breed tegelijkertijd. Waar het op neerkomt is dat je veel wat kleinere taken hebt, maar wat uiteindelijk dan bij elkaar best veel kan zijn. Ik ben bijvoorbeeld het contact voor andere partijen, zoals andere studieverenigingen. Ik ben ook degene die veel contact heeft met de Universiteit. Hierbij komen dan veel vergaderingen kijken met deze andere partijen of bijvoorbeeld met de assessor. Voor de rest zijn er nog een aantal vage dingetjes, zoals toezicht houden, maar in de praktijk merk ik dat ik daar niet heel veel tijd aan kwijt ben. Daarnaast heb ik natuurlijk nog drie commissies onder me: de Acquisitie, de DNA en de NCIS.’

Wat vind je ervan dat jij een beetje het beeld bent van de vereniging en hierbij vaak het woord moet doen?
‘Ik had verwacht dat ik dat helemaal niet leuk zou vinden. Ik had de functie Voorzitter bij m’n sollicitatie ook niet erg hoog gezet, maar het Achttiende heeft daar goed doorheen geprikt en mij hier wel voor uitgekozen. Achteraf ben ik hier echt heel blij mee! Ik had namelijk helemaal niet verwacht dat ik het echt leuk zou vinden, maar het ligt me een stuk beter dan ik in eerste instantie had gedacht.’

Wat vind je het leukst van je functie?
‘Het leukste van mijn functie vind ik dat ik van alles een beetje meekrijg. Ik weet van alles wel wat er speelt, zowel binnen als buiten het Bestuur. Ik heb veel contact met mijn medebestuursleden en ook met veel anderen die te maken hebben met CoDe, zoals de Universiteit zelf of andere studieverenigingen. Soms voel ik mee een beetje een insider, met alle informatie die ik heb, dat vind ik leuk.’

Wat doe je naast je bestuurstaken?
‘Ik moet zeggen: de laatste tijd niet heel veel. Ik had het behoorlijk druk met veel activiteiten en borrels, dus daar was ik veel avonden aan kwijt. Voorheen sportte ik heel veel en deed ik veel aan dansen, maar dat heeft nu een beetje stil gelegen. Ik probeer het inmiddels wel langzaam weer op te pakken. Voor de rest doe ik veel gezellige dingen met m’n huis: samen eten, borrelen, een huisfeestje hier en daar en probeer ik, nu ik weer wat vrije avonden heb, af en toe weer mijn VVV’tjes te zien of inderdaad weer lekker te gaan sporten.’

Waar keek je het meest tegenop aan het begin van het bestuursjaar?
‘Ik denk dat ik het heel lastig vond om mijn rol te vinden binnen mijn functie, omdat ik niet had verwacht dat ik het zo leuk ging vinden als dat ik het nu vind. Ik moest vooral heel erg zoeken naar hoe ik het alles het beste kon doen. Inmiddels lukt dat steeds beter, maar aan het begin was dat wel een dingetje.’

Wat heb je tot nu toe al geleerd van je bestuursjaar?
‘Ik denk sowieso het samenwerken binnen het Bestuur, omdat je zoveel met elkaar te maken hebt. Wij grappen ook wel eens naar elkaar van ‘we zien elkaar echt te veel’, maar daar leer je wel heel erg veel van. Ik leer nu goed hoe ik daar mee om moet gaan en hoe ik dat het beste aan kan pakken. Ik denk dat dat ook goed is voor mijn werk later.’

Wat is de leukste activiteit die je tot nu toe met CoDe hebt mee gemaakt? En naar welke kijk je het meeste uit?
‘Ik heb veel leuke dingen meegemaakt met CoDe. Waar ik het meest naar uitkijk is toch wel de skireis, omdat ik zelf ook nog nooit op skireis ben geweest, dus het lijkt me heel leuk om dat mee te maken. Eén van de leukste dingen die ik heb meegemaakt met CoDe is de alternatieve SPIOn-reis van vorig jaar. Ik had dit ook deels zelf georganiseerd, omdat ik toen in de SPIOn zat. Dat waren drie dagen met allemaal leuke activiteiten en deze bevielen bij iedereen heel goed. De commissie zelf was ook echt heel leuk, dus dit was wel echt een hoogtepunt voor mij.’

Met welk bestuurslid zou je de ‘perfect crime’ kunnen plegen en wat is de daad?
‘Oehhh, lastig! Ik denk met Guido, omdat ik denk dat een groot gedeelte van de rest te eerlijk is en dat die dan te snel zouden opbiechten. Maar ik denk dat Guido wel sneaky kan zijn. Ik denk dat ik met Guido wel een bank zou kunnen overvallen of zoiets. Guido is soms ook wel van de gekke ideeën, dus als ik iets zou moeten doen dan zal hij als eerste roepen “laten we een bank overvallen!” en dat ik dan zou zeggen “ja, doen we!”.’

Als je jezelf in drie woorden zou moeten omschrijven, welke woorden zouden dit zijn en waarom?
‘Dit zijn altijd zulke moeilijke vragen! 3 woorden… Enthousiast. Ik denk dat als ik iets echt leuk vind dat ik daar heel enthousiast over kan zijn en kan vertellen. Ik ben, denk ik, ook best wel zorgzaam. Dat heb ik ook vaak te horen gekregen van het Bestuur, omdat ik het toch altijd wel belangrijk vind dat het met iedereen goed gaat en dat iedereen zich fijn voelt. Voor de rest… Moet ik even over nadenken. Ik denk dat ik misschien ook wel open ben. Ik waardeer het erg als mensen open naar mij zijn en dat ik ook open naar hen kan zijn.’

 

Dilemma’s

Zou je liever deelnemen aan een datingshow of aan een survivalprogramma?
‘Ik denk aan een datingshow. Ik weet niet of een survivalprogramma mij echt zou liggen, omdat je zo afhankelijk ben van wat je vindt en van de mensen waarmee je bent. Het lijkt me best leuk om te zien hoe zo’n datingshow in elkaar zit. Zoiets als First Dates lijkt me echt hilarisch, maar dit betekent niet dat jullie mij mogen opgeven hoor!!’

Een crush hebben op je schoonvader of schoonmoeder of dat je schoonvader of schoonmoeder een crush op jouw heeft?
‘Liever allebei niet haha. Ik denk dat als ik zou weten dat mijn schoonouders een crush op mij zou hebben, dat ik me dan heel ongemakkelijk zou voelen als ik daar ben, want dan heb ik het niet meer zelf in de hand. Dan zou ik misschien toch eerder zelf een crush op één van hen willen hebben. Weet je wat het ook is? Als je een crush hebt, dan vind je het ook niet erg om die mensen te zien. Het is niet gezond, maar toch!’

Of de gedachten van anderen kunnen lezen of in de toekomst kunnen kijken?
‘Ik denk dat ik liever in de toekomst zou kunnen kijken. Ik denk niet dat ik altijd zou willen weten wat iedereen denkt. Als ik dat weet zou ik daar de hele tijd mee bezig zijn en helemaal gek worden. Dus ik ga dan toch voor in de toekomst kunnen kijken. Het lijkt me wel leuk om een beetje te weten wat er gaat gebeuren.’

Altijd al je keuzes door iemand anders laten maken OF je moet altijd voor iemand anders al zijn/haar keuzes maken?
‘Ik kan er echt niet tegen als ik geen keuzes voor mezelf kan maken. Wat dat betreft kan ik soms best wel een control freak zijn, dus dan zou ik liever de keuzes voor iemand anders maken.’

Prater of luisteraar?
‘Dat hangt een beetje af van de situatie. Ik denk dat ik over het algemeen wel een prater ben, zoals ik net zei vind ik openheid heel belangrijk en ben ik zelf ook open, maar in bepaalde situaties, als het nodig is of als anderen dat fijn vinden, kan ik ook een luisteraar zijn. Ik ben een combinatie van beide.’

Heb je nog een toevoeging?
‘Ik vond het een leuk interview! De dilemma’s waren wel lastig, maar wel heel goed.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *