Griezeliger krijg je het haast niet


Halloween is the one night of the year that everybody can watch a lot of horror movies and no other person can say anything about it… 

Als je aan Halloween denkt dan komen angstaanjagende en bloederige verhalen toch wel als eerste naar boven. Maar wat als deze verhalen echt bleken te zijn? Hieronder heeft de Alibi een drietal griezelige verhalen geschreven die iedereen de stuipen op het lijf jaagt. 

Kathy hobbs

Helderzienden, iedereen kent ze wel, maar niet iedereen gelooft erin. De toekomst voorspellen via een magische glazen bol of via vage voorgevoelens. Het is ook moeilijk te geloven als je overal wetenschappelijk bewijs voor wilt, maar wat zeg je tegen een meisje als ze stellig beweert dat ze niet ouder zal worden dan zestien jaar? Dit meisje is Kathy Hobbs. Van jongs af aan had ze al veel stress en sprak ze met doodsangst over haar eigen dood. Deze angst was zo groot dat ze eenzaam door het leven ging en soms zelfs niet het huis durfde te verlaten. Op de dag van haar zestiende verjaardag werd ze echter opgelucht wakker, aangezien ze nog steeds leefde. Ze was niet meer angstig en ging weer naar buiten zoals elke normale tiener. Alles veranderde in de nacht van 23 juli 1987, drie maanden na haar zestiende verjaardag. Om 23:00 uur vertelde Kathy aan haar moeder dat ze even een boek ging halen bij de supermarkt. De winkel was dichtbij en Kathy ging alleen aangezien haar vrienden niet in de buurt waren. Haar moeder schrok rond 03:00 uur wakker door een nachtmerrie waarin ze een harde klap tegen het hoofd kreeg. Ze kon Kathy nergens vinden, waarna ze snel contact op met de politie die een uitgebreid onderzoek startten. Uit de winkelbonnen van de supermarkt bleek inderdaad dat Kathy een roman daar gekocht had om 23:17, maar verder was er geen bewijs te vinden. Iedereen dacht dat Kathy ontvoerd was en dit bleek niet alleen het geval te zijn… Negen dagen na de start van het onderzoek had een geoloog het lichaam van Kathy gevonden in een afgelegen veld. Op het veld waren bandensporen gevonden en stenen die opgedroogd bloed droegen. Kathy was vermoord door harde klappen tegen het hoofd, net als in de droom van haar moeder. Haar moordenaar is echter nooit gevonden. Ondanks dat Kathy haar zestiende verjaardag wel heeft meegemaakt, was haar angst dat ze niet ouder zou worden dan zestien jaar gegrond. 

Mysterieuze moord op Elisa lam

De dood van Elisa Lam roept nog steeds veel vragen en speculaties op. Was ze vermoord, was het zelfmoord of was ze dan misschien toch bezeten? Elisa checkte in op 28 januari 2013 in het lugubere Cecil Hotel in Los Angeles. Dit hotel stond bekend om meerdere moorden en zelfmoorden. Elisa belde elke dag met haar ouders om ze op de hoogte te houden van haar dag, maar op haar uitcheck-dag, 31 januari, belde ze niet en konden haar ouders haar ook niet bereiken. In de tijd hierna begonnen mensen in het hotel te klagen over het water. Het zou er een gekke kleur hebben en het zou raar hebben geroken en gesmaakt. Een medewerker ging hierdoor kijken in de waterreservoirs op het dak van het hotel. Daar vond de medewerker iets, wat hij zeker niet verwacht had: het lichaam van Elisa Lam. Na onderzoek bleek ze hier al achttien dagen dood in de liggen, wat betekende dat de andere hotelgasten maar liefst achttien dagen water gebruikten waar een lichaam in lag te rotten. Het vreemde aan dit verhaal was dat het eigenlijk onmogelijk was voor een gast om op het dak te komen, laat staan het waterreservoir. Dit is niet het enige vreemde aan haar tragische dood. De politie gaf beelden vrij van het bezoek van Elisa aan de lift van 1 februari. Op deze beelden is te zien dat ze meerdere knoppen begon in te drukken en zich begon te verstoppen in een hoekje. Wanneer de deuren niet sloten, liep ze meerdere malen uit de lift en maakte ze gekke handgebaren waarna ze uiteindelijk de lift verlaatte en de deuren dan wel sloten. Meerdere theorieën zijn over haar gedrag naar buiten gekomen, waaronder dat ze probeerde te vluchten voor iemand die haar achtervolgde. Anderen dachten dat ze onder invloed was van drugs en een andere groep was ervan overtuigd dat ze bezeten was… Had het incident in de lift een verband met haar dood? Niemand weet het. 

Zodiac killer

‘’This is the zodiac killer speaking’’. Dit is de openingszin van de brieven die deze seriemoordenaar naar verschillende kranten stuurde. Deze brieven waren ondertekend met een kruis door een cirkel waarachter hij het aantal slachtoffers had vermeld. De Zodiac killer was vooral geïnteresseerd in romantische paren die iets meer afzondering van de hectische wereld zochten. Uit al zijn brieven bleek dat hij claimde 37 mensen te hebben vermoord, maar de politie heeft maar vijf slachtoffers zeker aan hem kunnen verbinden. Voor de Zodiac killer was het echt een kat en muis spelletje waar hij erg van genoot. De meeste brieven waren gecodeerd, maar een aantal zijn ontcijferd. Zo zou hij geschreven hebben: ‘’I hope you are having lots of fun in trying to catch me’’ en ‘’I like killing people because it is so much fun’’. Griezeliger kan je het haast niet hebben. Het was dan ook een race tegen de klok voor de politie om deze moordenaar te vangen. Na veel onderzoek en het vaststellen van verschillende verdachten bleef het hierbij. De politie kon de identiteit van de Zodiac Killer tevergeefs niet met zekerheid vaststellen. 

Bronnen:
https://www.funx.nl/news/lifestyle/0d95b86a-5db3-4cd4-95d8-e5c85667af48/deze-3-creepy-onopgeloste-moorden-blijven-je-gegarandeerd-bij
https://www-reddit-com.translate.goog/r/UnresolvedMysteries/comments/9p4zqa/kathy_hobbs_insisted_she_wouldnt_live_past_16_she/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=nui,sc
https://unsolvedmysteries-fandom-com.translate.goog/wiki/Kathy_Hobbs?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=nui,sc
https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Death_of_Elisa_Lam?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=nui,sc
https://jamiebaeyens.wixsite.com/coldcasecrimes/single-post/2017/08/14/wie-deed-het-elisa-lam
https://www.britannica.com/biography/Zodiac-killer
https://nl.wikipedia.org/wiki/Zodiac_Killer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *