Het afscheid van de Alibi 2020 – 2021!


Na een jaar strijden, research doen, teksten schrijven, teksten herschrijven en een hoop bloed, zweet en tranen, is het dan toch echt zo ver: het einde is voor de commissies in zicht. Binnenkort zullen de commissies vervangen worden door nieuwe, frisse gezichten met veel nieuwe en creatieve ideeën. Voordat er tijdens de volgende ALV echter officieel gewisseld zal worden, kijkt de Alibi nog een keer terug op het jaar dat er toch wel een voor in de geschiedenisboeken is geworden.

Het afgelopen jaar
Hoewel ieder commissielid de fysieke vergaderingen miste, werd er binnen de Alibi een ontiegelijk gezellige meidengroep gevormd, waarbij iedereen zeker van elkaar genoten heeft. Jammer dat we niet samen naar epische CoDe-feesten konden gaan, maar met ‘de volgende vergadering verkleed’ als straf wanneer de notulen niet waren gelezen, maakte de Alibi van verschillende vergaderingen toch nog een feestje. Naast heel veel gezelligheid, waren onze vergaderingen ook zeker efficiënt. Het hielp hierbij wel erg dat alle leden al vanaf het eerste moment super enthousiast waren en het aan ideeën nooit ontbrak. Misschien is online vergaderen wanneer er weinig tijd beschikbaar is dus nog niet zo’n slecht idee! Een vereiste is dan natuurlijk wel dat alle commissieleden aanwezig zijn; niet dat bijvoorbeeld de voorzitter compleet door een vergadering in de ochtend heen slaapt en pas ‘s middags weer tot leven komt…

Waarom de Alibi een epische commissie is
Nu denken jullie natuurlijk, dit klinkt allemaal leuk, maar wat moeten wij met deze informatie? Daarop is maar één juist antwoord te geven: ook lid worden van de Alibi natuurlijk! De Alibi is een hele leuke, niet tijdrovende commissie die je gemakkelijk naast je studie kan bijhouden. Het gerucht gaat dat de vergaderingen zelfs zo efficiënt zijn, dat ze vaak maar 15 minuten duren. De efficiënte vergaderingen worden aangevuld door epische commissie-uitjes, wat natuurlijk ook logisch is met zoveel leuke, slimme leden. De onderwerpen waarover geschreven wordt, kunnen daarnaast zelf worden gekozen, waardoor je al je creativiteit (of gebrek aan creativiteit) goed kwijt kan. Ook is dit dé manier om meer te leren over allerlei (actuele) onderwerpen. Je kunt je volledig verdiepen in de daden van Breivik, of duikt in het duistere verleden van de Leidse seriemoordenares. Van quizzen tot interviews tot een pas gepleegde moord, niets is te gek. Kun je op de borrels ook een keertje meepraten 😉

De toekomstplannen van de Alibi
Hoewel we het liefst natuurlijk lid zouden blijven, moeten ook de leden van de Alibi verder. Zo is Quita in Groningen gaan wonen en bezig met het afronden van haar master Forensische Criminologie. Naar verdere toekomstplannen is ze zelf ook heel erg benieuwd, maar een commissie binnen CoDe gaat ‘m voor haar helaas niet meer worden. Isabelle en Celine zijn aan hun laatste jaar van de bachelor Criminologie begonnen en hopen dit jaar hun scripties in te leveren. Toch is er natuurlijk altijd ruimte voor de gezelligheid bij CoDe, dus wie weet zie je hen aankomend jaar wel als commissielid of op een van de fantastische CoDe activiteiten! Ook Merel gaat dit jaar een poging doen om haar bachelor af te ronden. Ze is wel bereid om andere (leuke) dingen daarvoor even op een laag pitje te zetten. Eva is sinds dit jaar lid bij DAC, dus haar tijd zal vooral daar naartoe gaan. Heel af en toe zal ze ook wat tijd vrij maken om te studeren. Lisa is daarentegen van plan weer flink aan de bak te gaan na een intensief bestuursjaar. Naast wat crimi-vakken volgt ze dit jaar ook nog twee vakken Bestuurskunde en gaat ze proberen haar studie weer op orde te krijgen, maar dat gaat helemaal goed komen!

Ranking the Alibi
Eén van de meest legendarische activiteiten was toch wel de ‘Ranking the Alibi’. Daarom hebben wij voor jullie een paar vragen uitgelicht.

Wie van de commissieleden belandt later in de gevangenis?
De naam die hier het vaakst werd genoemd, was Merel. Tijdens de commissie-uitjes kwamen een aantal van Merel haar (ietwat) beschonken nachtelijke avonturen aan het licht. De kans dat ze een keer wordt opgepakt voor openbaar dronkenschap of iets dergelijks is dus aanzienlijk. Daarnaast is Eva iemand die het belangrijk vindt om op te komen voor de rechten van anderen. Daardoor zou zij maar zo per ongeluk in een rel terecht zou kunnen komen, waardoor ze een nachtje in een cel zou moeten spenderen.

Wie belt er als eerste af bij een (niet-coronagerelateerde) ‘verkoudheid’?
Door haar drukke agenda kan (en mag!) Lisa waarschijnlijk af en toe best een avondje voor zichzelf gebruiken. Dan is zo’n ‘verkoudheidje’ best handig. Quita heeft het daarnaast altijd druk met van alles en nog wat, zoals een verhuizing naar het verre noorden (Groningen). Hierdoor moest de commissie soms heel even wachten. De laatste die hier echter zal afbellen, is waarschijnlijk Merel. Zij heeft bijna de helft van de vergaderingen met flinke hooikoorts bijgewoond.

Wie is de mama van de groep?
Quita heeft gewoon een soort ‘moederlijke vibe’ (en niet omdat ze de oudste van de groep is ;)), maar als coördinator was Lisa ook wel een beetje de mama. Beiden wisten de Alibi goed in toom te houden.

Wie vergeet het vaakst haar toekomstige kinderen van school te halen?
Zowel Eva als Isabelle werden hier vaak genoemd. Waarschijnlijk zal Isabelle na al het roeien doodmoe in slaap vallen op de bank. Haar toekomstige kinderen staan dan echter nog te wachten op het schoolplein… Dat past ook wel een beetje bij Isabelle haar chaotische kant. Eva heeft daarnaast naar eigen zeggen (momenteel) niks met kinderen, dus dit zou haar wel eens kunnen gebeuren. Andere commissieleden vullen aan dat Eva soms ook een beetje een dagdromer kan zijn. Het zou dus maar zo kunnen gebeuren dat Eva met haar gedachten ergens anders is, waardoor ze haar kinderen helemaal vergeet. We denken daarentegen wel dat ze een hele leuke moeder zou zijn ;).

Wat in dit artikel niet mag ontbreken
Lisa: Heeeel veel credits naar de Alibi!!!
Eva: Lees allemaal alle super leuke en interessante artikelen op de website (www.alibicode.nl)!
Merel: Ik wens iedereen dit jaar veel succes met studeren en natuurlijk allemaal genieten van het studentenleven dat langzaam weer begint!
Quita (aan de Alibi): Jullie gaan het vast super doen! 😉
Celine: Zoals dit artikel (en in al onze artikelen) te zien is, is de Alibi een super leuke commissie. Dit is je kans om daar ook onderdeel van te worden!
Isabelle: Ik wens iedereen heel veel plezier in het nieuwe CoDe-jaar! Hopelijk tot op een van de activiteiten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *