De Studentenquiz


Na een jaar lang enkel online onderwijs zijn de fysieke contacten weer even wennen. Ben je nog steeds het type student die je voorheen was? Of ben je door het coronajaar totaal veranderd? Of is dit überhaupt je eerste studiejaar en weet je nog helemaal niet welk type-student je bent? Vul snel de Studentenquiz in en kom erachter welk type student je bent!

1. Hoe laat kom jij je bed uit?
a. Ik ben altijd erg vroeg uit de veren
b. Ik heb altijd wel iets te doen in de avonduren, dus duik er vaak ’s ochtends pas in
c. Ik blijf vaak net iets langer liggen, maar de tijd die ik heb, gebruik ik effectief!

2. Hoe vaak zien medestudenten jou bij colleges?
a.Ik volg al mijn colleges. Zeker na zo’n coronajaar ben ik toe aan fysiek contact!
b. Ik pak af en toe wel een werkgroep mee, maar het meeste kijk ik lekker online vanuit bed terug
c. Bij het grootste deel ben ik aanwezig, al skip ik de colleges van 9:00u wel graag!

3. Hoe is je woonsituatie?
a. Ik woon nog thuis bij mijn ouders en reis heen en weer voor colleges
b. Ik woon samen met 8+ huisgenoten, waarbij er altijd wel iets te doen is in onze fusie, naast onze standaard huisavond!
c. Ik woon in een klein studentenhuis, waar iedereen lekker zijn eigen ding doet, maar de kamerdeuren openstaan voor gezelligheid

4. Wat vind je van verenigingen?
a. Code is voor mij meer dan genoeg <3
b. Ik ben naast CoDe ook zeer actief bij een studentenvereniging!
c. Ik wil naast CoDe misschien nog een vereniging. Of dat een sport- of studentenvereniging wordt, ben ik nog niet over uit

5. Hoe ontbijt je in de ochtend?
a. Ik sta ruim op tijd op, zodat ik genoeg tijd heb om te ontbijten voor mijn colleges beginnen
b. Het liefst ontbijt ik zo uitgebreid mogelijk, maar vaak krijg ik door de kater niet veel naar binnen
c. Vaak gooi ik snel nog iets in mijn tas, zodat ik nét op tijd ben voor het college en dan kan ik tijdens het college mooi ontbijten

6. Hoe ziet jouw vrijdagmiddag eruit?
a. Lekker even bijkomen van de drukke week bij mijn ouders
b. Vrimibo? Ik ben zeker van de partij!
c. Vaak bestaat deze uit een powernapje, zodat ik ’s avonds weer energie heb voor iets gezelligs!

7. Hoe ga jij om met je lening?
a. Ik hou mijn inkomsten en uitgaven goed bij, dus ik hoef niet te lenen
b. Voor elk feestje staat ome DUO garant!
c. Ik leen wel bij om te kunnen genieten van het studentenleven, maar het grootste deel komt op mijn spaarrekening terecht

8. Als je een feestje hebt, dan…
a. Kijk je liever een film in bed, dan dat je gaat feesten
b. Ga jij als een van de laatste -veelal slingerend op je fiets- naar huis
c. Ben jij zeker bij, maar niet tot laat, want je hebt de volgende ochtend college om 9u

9. Ben je gestrest rondom tentamens?
a. Tentamenstress? Nee, ik heb altijd alle kennis paraat!
b. Ik vergeet af en toe wel eens een tentamen, dus dan kun je er ook niet over stressen
c. Wanneer het tentamen nadert, merk ik altijd dat ik net te laat begonnen ben met studeren

10. Hoe zorg jij dat je to-do lijstje aan het eind van de dag gedaan is?
a. Ik doe honderd dingen tegelijkertijd en stop niet voor het lijstje afgewerkt is
b. Ach, waar ik vandaag geen zin in heb, kan morgen weer… of volgende week…
c. Vaak stel ik alles uit tot het einde van de dag en dan vind ik tóch dat ik er mee aan de slag moet

11. Wat vind jij van presenteren voor je medestudenten?
a. Ik ben stressbestendig, dus ik vind het niet zo bijzonder
b. Vaak maak ik de presentatie een dag van tevoren, maar het presenteren gaat me goed af
c. Ik ben meestal wel zenuwachtig, maar het gaat altijd beter dan verwacht!

12. Waar studeer je het liefst?
a. Ik studeer altijd in de bieb, daar is het stil en kan ik me volledig concentreren
b. In bed, dat scheelt weer aankleed-tijd waardoor ik langer kan slapen (én zo kan ik powernappen tijdens het studeren, win-win!)
c. Op mijn kamer, maar als mijn huisgenoten te luidruchtig zijn, ga ik gerust ergens anders heen

 

 

Jij bent….

Meeste A – ...de Boekenwurm!
Jij bent hardwerkend, perfectionistisch en duikt graag in de boeken. Jij wilt elk tentamen zo goed mogelijk maken en grijpt dan ook alle handvatten aan om het hoogste cijfer eruit te kunnen slepen. Gelukkig voelt het voor jou niet écht als studeren, want de tentamenstof vind je (meestal) super interessant! Je haalt hierbij het maximale uit jezelf in je studietijd en zult als een carrièretijger afstuderen. Dit alles klinkt dus als een echte (toekomstige) Honours College-student en er zullen vast en zeker mooie kansen op je pad komen!

Meeste B – ...het Feestbeest!
Studeren? Daar heb je in de toekomst nog genoeg tijd voor! Jij vind het nu vooral belangrijk om te genieten van het studentenleven en alles wat er in te beleven valt, ook daadwerkelijk mee te maken! Je hebt altijd de gekste verhalen over het feestje van de nacht ervoor en kunt niet wachten om nieuwe verhalen mee te maken. Helaas kom je daardoor niet veel aan studeren toe, maar hé, zolang je je diploma binnen 10 jaar haalt, worden je OV-kosten gewoon vergoed!

Meeste C – ...de Studenten-10-student!
Jij wilt graag al je tentamens halen, maar wel met de minimale moeite. Je vind het niet erg om te moeten studeren, maar je wilt niet dat je sociale leven er onder lijdt. Gelukkig kun je met een paar uur minder slaap en het volgen van hier en daar een college, gewoon lekker naar de CoDe-borrels en alsnog een 6 halen voor al je tentamens! Als je er dan even bij stilstaat dat een 6 voor een tentamen eigenlijk een studenten 10 is, studeer je wezenlijk cum laude af! Bonuspunt: je hebt er geen borrel voor hoeven missen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *