Maak kennis met het 19e f.t. Bestuur!


Kunnen jullie elkaar even kort voorstellen en een leuke eigenschap/feitje over deze persoon benoemen?

Laura introduceert Robbin (Commissaris Onderwijs & Carrière). Robbin komt uit Groningen en is net jarig geweest, dus hij is nu 20 jaar. Een leuk feitje over Robbin is dat hij praktisch een wandelende meme is. Er zijn namelijk echt enorm veel stickers en memes van Robbin gemaakt.

Robbin introduceert Marije (Secretaris). Marije komt uit Friesland en is 20 jaar. Marije is allereerst een droogkloot, maar vooral ook enorm onhandig. Ze stoot zich overal aan en valt altijd over van alles.

Marije introduceert Charlotte (Voorzitter). Charlotte komt uit Voorburg en is 19 jaar. Ze is echt de bestuursmama van de groep. Foute TV-shows zijn haar guilty pleasure.

Charlotte introduceert Isa (Commissaris Media). Isa is 20 jaar en komt uit Raalte. Isa is de echte student onder het bestuur. Ze zit ook als enige bij een vereniging (buiten CoDe natuurlijk!) en geniet echt met volle teugen van het studentenleven.

Isa introduceert Guido (Commissaris Activiteiten). Guido komt uit Tiel en is 19 jaar. Guido is het feestbeest zonder ruggengraat binnen het bestuur. Dat zorgt wel altijd voor een hele leuke escalatie avond!

Guido introduceert Laura (Penningmeester). Laura is 20 jaar en komt uit Soest. Laura is wel een beetje de Marie-Claire van het bestuur. Ze heeft altijd een haarclip in en praat alleen maar met afko’s (oftewel afkortingen) #HDP.

Wat zijn jullie guilty-pleasures? Er mag aangevuld worden!

"K3!". Dit is niet alleen de grootste, maar ook een gemeenschappelijke guilty-pleasure (met name Oya lélé)! Verder hebben sommige van ons, naast de standaard guilty-pleasures zoals slechte TV-series (Ex on the Beach of Too Hot to Handle zijn wel de favorietjes), wat bijzondere guilty-pleasures. Zo houdt Isa van de gouwe ouwe euroknaller hamburgers van de McDonals: hoe goedkoper, hoe lekkerder. Hier mag je haar zelfs ’s nachts voor wakker maken! De guilty-pleasure van Guido is ‘gewoon’ bakken trekken, haha.

Zijn jullie allemaal blij met jullie functies? Of had een andere functie jullie stiekem ook wel leuk geleken en zo ja, waarom?

Bijna iedereen had zijn of haar functie wel op nummer 1 of 2 staan, dus over het algemeen zijn we heel blij met onze functies. Alleen Charlotte had haar gekregen functie wat lager gezet. Ze geeft aan dat ze niet wist of ze wel geschikt zou zijn als voorzitter en vond de functie zelf ook gewoon een beetje vaag. Haar nummer 1 was eigenlijk de functie van Commisaris-Activiteiten, maar ze is uiteindelijk wel heel blij met het voorzitterschap!

Kijken jullie ergens heel erg naar uit voor het komend bestuursjaar?

Naar alles wat EIN-DE-LIJK weer kan! We kijken echt uit naar de Code-Feesten en borrels, evenals naar het eerstejaarsfeest lekker aan het begin, maar ook zeker naar het Gala! Daarnaast mag onze eigen CoBo ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. We hebben zoveel leuke verhalen hierover gehoord, dat we niet kunnen wachten om het zelf mee te maken!

Zien jullie ergens tegenop in het komend bestuursjaar? 

Bestuursvergaderingen online zijn wel vroeg, maar die kunnen nu gelukkig nog lekker vanuit bed bijgewoond worden. Isa ziet in ieder geval enorm op tegen de vroege (fysieke) bestuursvergaderingen. Naast het (algemene) slaaptekort, zijn ook de kosten die bij een bestuursjaar komen kijken nog wel een klein minpuntje. Laura kijkt daarnaast nog een beetje op tegen de Algemene Leden Vergadering omdat ze daar natuurlijk veel financiële zaken moet presenteren en daar dan ook vragen over kan krijgen. Ze vindt het dan wel spannend dat ze overal een antwoord klaar voor moet hebben. De rest van het bestuur is er in ieder geval van overtuigd dat ze het kan!

Zijn jullie van plan bepaalde dingen anders aan te gaan pakken dan voorgaande besturen? En zo ja, wat dan?

Er is een hele goede basis gelegd door voorgaande besturen. Daarnaast zul je vaak wel dingen veranderen of aanpassen gedurende het jaar waar je nu niet zo snel aan denkt. Soms worden er ook dingen meegegeven uit het oude bestuur die zij niet zo prettig vonden, maar waar zij niet aan toegekomen zijn om dat aan te passen. Die dingen neem je dan natuurlijk ook mee. Een vaststaande verandering op de laatste 2 besturen is wel de herintroductie van de wintersportcommissie!

Wat is het belangrijkste dat jullie bereikt willen hebben aan het eind van jullie bestuursjaar?

Allereerst dat we geen heftige ruzies met elkaar hebben gemaakt, haha. Daarnaast vooral dat je kan terugkijken op een mooi en succesvol bestuursjaar waar we (hopelijk dan) enorm van hebben genoten. In zo’n druk jaar laat je het genieten soms even achterwege omdat je stress gaat hebben, maar het is absoluut nog steeds belangrijk om er dan achteraf dubbel van te genieten als je (hopelijk) alles hebt gedaan wat je van te voren wilde doen. Ons beleidsplan waarmaken is dus ook echt een doel voor ons. Daarnaast hopen we natuurlijk dat er veel animo is voor activiteiten en dat de leden achteraf mega enthousiast zijn. Lang verhaal kort: we hopen dat volgend jaar echt het Corona-Comeback jaar gaat worden, waarbij we zoveel mogelijk kunnen doen wat we zelf willen doen, maar wat ook voor onze leden heel leuk gaat worden.

Wat zouden jullie geleerd willen hebben aan het eind van jullie bestuursjaar?

Iedereen zal vast (organisatorische) vaardigheden ontwikkelen in de loop van het jaar, maar er zijn natuurlijk wel persoonlijke wensen. Zo zou Laura graag meer stressbestendig willen worden en Isa zou graag willen leren om zich aan haar planning te houden. Verder wilt Guido graag een normaal slaapritme krijgen, maar aangezien dat niet echt gaat lukken aankomend jaar, gaat hij voor het vroege opstaan! Charlotte hoopt in ieder geval open en transparant om te gaan met de rest van het bestuur en zich daar eventueel in te verbeteren zodat ze dat ook mee kan nemen in de toekomst bij een vaste baan.

Wie van jullie zal als eerste …...?

…. met een kater een bestuursvergadering bijwonen?

Isa roept zelf heel hard Guido, maar de meerderheid is toch echt wel van mening dat Isa de eerste gaat zijn. Zij heeft namelijk, gezien haar levendige studentenleven, de grootste kans om met een kater te eindigen, haha.

…. door een bestuursvergadering heen slapen?

In koor: GUIDO!. Dit is namelijk al gebeurd. Hij heeft er zelf helaas geen actieve herinnering aan.

…. zijn of haar functie het moeilijkst vinden?

Wij denken Laura, aangezien penningmeester een lastige functie is, waar eigenlijk niemand anders van het bestuur iets van gaat snappen.

….  een 10 halen voor een tentamen?

Robbin doet nog steeds honours, dus van hem wordt heel wat verwacht. Aan de andere kant heeft Laura al wel eens een 10 gehaald!

….  een vak wat je volgt, tóch skippen?

Isa gaat wel dingen volgen, maar heeft het met haar functie erg druk en ziet dit jaar meer als een jaar om op andere dingen te focussen. Het zou dus niet zo gek zijn als zij als eerste tóch een vak laat vallen. Ook van Charlotte zou niet worden opgekeken, omdat ze altijd álles uitstelt, dus waarom geen vak? 😉

….  een CoDe-lid regelen?

*Ongemakkelijk gelach en verschillende blikken worden uitgewisseld*

De naam die het meest voorbij komt is die van Isa, al zou ook van Laura niet worden opgekeken. Er heersen in ieder geval hoge verwachtingen van Isa en Laura!

Willen jullie tot slot nog iets kwijt aan onze lezers?

Kom naar de activiteiten, want we hopen iedereen veel te zien. Wij hebben er heel veel zin in en gaan er alles aan doen om een topjaar neer te zetten. Hopelijk tot volgend jaar, 19 VO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *