De meest bizarre daden


Nu de zon het overgrote deel van de dag aanwezig is, is het alweer bijna tijd om de tuinstoel uit te klappen en een lekker kleurtje te krijgen. Hierbij kan leesvoer natuurlijk niet ontbreken! De Alibi heeft een aantal bizarre daden voor je op een rijtje gezet, zodat je je zeker niet hoeft te vervelen tijdens het zonnen. Daden die te bizar zijn om te verzinnen, maar toch echt zijn gebeurd. Zit je al helemaal in spanning? Lees dan snel verder over deze bizarre daden!

Jon Venables & Robert Thompson
Als je terugdenkt aan de tijd dat jij 10 jaar oud was, zal je waarschijnlijk denken aan tijden dat je leuk met je vriendjes of vriendinnetjes aan het spelen was op school. Voor Jon Venables en Robert Thompson zag 12 februari 1993 er niet uit zoals je een dag van een 10 jarig kind verwacht. De twee jongens uit Liverpool besloten te spijbelen van school en naar het winkelcentrum te gaan. Bij het winkelcentrum was op dat moment ook de nog maar 2 jaar oude James Bulger met zijn moeder aan het winkelen. De moeder van James stuurde hem, in verband met de drukte, bij een winkel naar buiten om daar op haar te wachten. Buiten stonden echter Jon en Robert die James meegelokt kregen en brachten hem naar de kanaaloever. Daar probeerden Jon en Robert James het water in te duwen. James was echter nog bang voor het water en durfde niet dichtbij genoeg te komen. Jon en Robert besloten daarop om kleine James op zijn hoofd te laten vallen, waarna ze tegen omstanders lieten blijken dat James bij hen hoorde en in orde was. Ze gingen met James aan de wandel en onderweg schopten en stompten ze de tweejarige James. Geen van de omstanders die de jongens onderweg tegenkwamen ondernamen daadwerkelijk actie om hen te stoppen en zo konden ze doorgaan met het mishandelen van kleine James. Na lang wandelen kwamen de jongens bij een spoorweg aan, waar ze James hard toetakelden. Met verschillende zware voorwerpen, zoals een baksteen of een ijzeren staaf van 10 kilogram, werd James op zijn hoofd geslagen. James raakte buiten bewustzijn, wat voor Jon en Robert het teken was om de kleren van kleine James uit te trekken. James werd achtergelaten op het spoor onder puin, waar de jongens hoopten dat een trein kleine James zou overrijden zodat de dood op een ongeluk leek. James was echter al overleden voordat enige trein zijn lichaam doormidden had kunnen rijden.

Enriqueta Martí
Als je een fan bent van Twilight of the Vampire Diaries, dan past deze vermeende moordenares zeker wel in jouw straatje! Enriqueta Martí wordt in Spanje namelijk ‘la Vampira del Carrer Ponent´ genoemd. Enriqueta opende in 1909 haar eigen bordeel in Barcelona, waarbij ze niet-begeleide kinderen uit armere delen van de stad ontvoerde en hen prostitueerden aan de rijken. Wanneer de kinderen in Enriqueta’s ogen ‘uit-geprostitueerd’ waren, werden ze vermoord. Volgens de verhalen gebruikte Enriqueta daarna het vet, bloed, haar en de botten van haar 3 tot 15 jarige slachtoffers om wondermiddeltjes te maken. Deze wondermiddeltjes varieerden van zalfjes tot drankjes en zouden helpen tegen verschillende ongeneeslijke ziektes en veroudering. Tot haar klantenkring zouden zelfs bejaarde miljonairs horen! Hoewel Martí uiteindelijk wel is gearresteerd, is ze nooit berecht voor haar daden. Nog tijdens haar proces is ze in de gevangenis door medegevangenen vermoord. Sommigen beweren dat haar rijkere klanten hiervoor hebben gezorgd, zodat de details van haar misdaden nooit bekend zouden worden…

Edmund Kemper
Met een IQ van 145 is Edmund ‘Big Ed’ Kemper een van de intelligentste seriemoordenaars die de wereld ooit heeft gekend. Dit maakt zijn daden echter minder gestoord, want op 4-jarige leeftijd voerde hij al bizarre seksrituelen uit op de poppen van zijn zus. Op 10-jarige leeftijd begroef hij zijn kat levend, waarna hij het hoofd van het dode huisdier afsneed en tentoonstelde op een stok. Als 15-jarige jongen had hij zijn eerste moorden op zijn naam: hij vermoordde zijn oma en opa, na een ruzie met zijn oma, in koelen bloede met een jachtgeweer. Na een korte gevangenisstraf van 6 jaar werd Edmund vrijgelaten en 2 jaar later pakte hij het moorden al weer op. In een tijdsbestek van iets minder dan een jaar vermoordde hij nog 6 universiteitsstudentes en een gymnasium leerlinge. Hij pikte hen op met zijn auto terwijl zij aan het liften waren, waarna hij ze meenam naar een verlaten terrein en ze vermoordde. De toen 23-jarige Edmund liet de lijken niet in het bos liggen, maar nam ze mee naar huis en had -al dan niet met een afgehakt hoofd- seks met hun lijken. Vervolgens sneed hij de lijken in stukken en dumpte deze in vuilniszakken op de berg de Loma Prieta in Noord-Californië. Edmund beschrijf in de tv-serie Mindhunter dat zijn meesterwerk de moord op zijn moeder en diens beste vriendin was. Naar eigen zeggen vermoordde hij zijn moeder toen ze lag te slapen met een hamer, onthoofdde hij het lijk en had hij orale seks met het afgehakte hoofd. Na de seks gebruikte hij het hoofd van zijn moeder als dartbord, sneed hij haar tong en strottenhoofd eruit en deed die in de afvalshredder. Kort nadat Edmund het lijk van zijn moeder in de klerenkast had verstopt, nodigde hij haar beste vriendin uit voor een etentje. Nog voordat ze het voorgerecht op had, wurgde Edmund haar. Zij bleek zijn laatste slachtoffer, want Edmund gaf zichzelf daarna vrijwillig over aan de politie. Het moorden had hem naar eigen zeggen ‘lichamelijk en geestelijk uitgeput’.

Katherine Mary Knight
Katherine Mary Knight werd als een normale vrouw door haar baas en werkgevers aanschouwt. Ze werkte haar droombaan bij de slager en kreeg daar een messenset cadeau die ze vol trots boven haar bed hing. Echter was Knight niet de normale vrouw die de buitenwereld zag. In februari 2000 werd Australië opgeschrikt door de dood van John Price, de man van Knight. Price had al meerdere keren op zijn werk aangegeven, dat als hij niet op werk verscheen hij dood zou zijn. Toen Price een dag niet op werk verscheen, gingen daarom gelijk alle alarmbellen rinkelen. Knight had Price ondertussen al met 37 messteken vermoord. Price probeerde tussentijds nog te vluchten, maar hij kwam niet verder dan de voordeur. Toen Price dood was, werd zijn huid door Katherine gevild en zijn lijk opgehangen aan een haak met de bedoeling om hem later op te eten. De gedekte tafel en het afgehakte hoofd van Price in een pan ten tijde van de politie inval, lieten duidelijk de bedoelingen van Knight zien: het voeren van haar man aan haar eigen kinderen.

Ed Gein
Toevallig de film Psycho of The Silence of the Lambs gezien? Deze horrorfilms zijn gebaseerd op de daden van Ed Gein. Al in de jeugd van Gein gingen er verschillende dingen mis, waardoor hij achter liep in zijn ontwikkeling en hij het op een volwassen leeftijd een goed idee vond om net begraven vrouwen op te graven. Hij gebruikte alle delen van de lichamen van de vrouwen, zoals de botten en de huid om voorwerpen mee te maken en de organen en spieren om later zelf op te eten. Gein had verwarde gevoelens voor het vrouwelijke geslacht en wilde op den duur zelf een vrouw zijn. Castratie was niet aan hem uitbesteed: hij vond dat een pak van vrouwenhuid, met borsten en vagina en al, hem voldoende vrouwelijk maakte. Voor deze ‘hobby’ groef hij de vrouwelijke lichamen uit verse graven op. Gein werd steeds vaardiger in het bewerken van de lichamen van vrouwen waardoor hij steeds meer voorwerpen van de vrouwelijke resten kon maken; van trommels bekleed met vrouwenhuid tot schedels die als drinkbekers werden gebruikt. Toen verdween eind 1954 een plaatselijke winkeleigenaar. Een aantal jaar later verdween nog een andere vrouw, waarna de politie Gein op het spoor kwam en zijn bizarre huis gevuld met lichaamsdelen van ten minste negen vrouwen aan het licht kwam.

 

Bronnen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Moord_op_James_Bulger 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ed_Gein 

https://allthatsinteresting.com/edward-gein 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Katherine_Mary_Knight#:~:text=Ze%20pleegde%20de%20moord%20in,Lecter%20en%20The%20Speckled%20Hen

https://af.vvikipedla.com/wiki/Enriqueta_Mart%C3%AD

https://www.shbarcelona.nl/blog/nl/griezelige-verhalen-el-born/

https://historianet.nl/misdaad/criminelen/seriemoordenaars/edmund-kemper-seriemoordenaar-met-de-bizarste-seksrituelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *