Activiteitenbaas Aïsha Maas


Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Ik ben Aïsha, ik ben 21 jaar oud en derdejaars criminologie studente. Ik woon nu al bijna 3 jaar in Leiden, maar kom oorspronkelijk uit een klein dorpje in Zeeland dicht bij de Belgische grens. Dit jaar ben ik Commissaris Activiteiten van het Bestuur van CoDe!

Wat houdt jouw functie precies in?

Als commissaris ben je vooral bezig met het functioneren van de commissies. Ik heb vier commissies onder me: de BoeF, A-Team, CoPS en DOUANE. Daarbinnen ben ik vooral bezig met vergaderen en het plannen, organiseren en bijwonen van activiteiten. Daarnaast houd ik me ook bezig met nevenactiviteiten van het Bestuur zelf, zoals de organisatie van het Leidsch Debat of het bijhouden van de commissie ranking.

Wat doe je in je vrije tijd naast je bestuursjaar, wat nu kan?

Wat nu kan, dat is heel weinig. Ik lees heel graag en dus heel veel. Dat is iets verminderd sinds het bestuursjaar, maar ik probeer het toch een beetje bij te houden. Verder wandel ik nu veel. Met vriendinnen gewoon echt helemaal langs de singels. Dat is echt een mooi stukje van Leiden om dan te ontdekken. Tot slot hoop ik elke keer dat de terrassen weer open mogen natuurlijk!

Wat was voor jou de reden dat je bestuur bent gaan doen en waarom deze functie?

Dat is wel grappig, want toen ik de El CID zelf heb gelopen in mijn eerste jaar waren mijn twee mentoren allebei van het 15e bestuur, namelijk Anne en Myrthe. Ik vond het superleuk en zij vertelden ook super veel over de vereniging. We zijn bij alle studentenverenigingen geweest, maar toen was ik nog erg aan het twijfelen. Vervolgens zeiden zij dat je ook gewoon actief kon worden bij CoDe. Verder heb ik in die week ook mensen van het 16e leren kennen en ja, zo rol je er heel makkelijk in. Ik ben toen de borrel- en feestcommissie (BoeF) gaan doen en dat was gewoon zo leuk dat ik commissies ben blijven doen. Vervolgens leek een bestuursjaar mij heel leuk leek om te doen. Je leert er zo veel van en het is ook gewoon heel gezellig. Al is het nu een ander jaar dan normaal blijft het een verrijking voor jezelf om het gewoon te doen! Ik heb daarnaast bewust voor deze functie gekozen. Ik had zelf met veel plezier in de BoeF en het A-Team gezeten en dat waren altijd al twee commissies die onder commissaris activiteiten vielen. Ik vind het ook het leukste om bezig te zijn met activiteiten organiseren met al mijn commissies. Ik vind het grootste voordeel van veel commissies hebben dat je veel contacten hebt met de andere leden. Elke commissie heeft een eigen groepje, waardoor je in totaal veel mensen leert kennen en dat leek mij echt wel het leukste aan deze functie.

Waar keek je het meest naar uit en waar keek je tegenop aan het begin van je bestuursjaar?

Waar ik het meeste naar uitkeek, was denk ik gewoon om met zijn zessen, als bestuur zijnde, voor iedereen een zo mooi mogelijk jaar neer te zetten binnen de Vereniging. Nog niet eens om wat ik zelf zou leren, maar echt wat we voor de leden konden doen. Wat je er dan voor terug krijgt, is dat zij naar de activiteiten komen en vertellen hoe leuk ze het allemaal vinden. Dat is tot nu toe ook best wel goed gelukt. Waar ik tegenop keek, is heel cliché, maar wel echt het gedoe rondom Corona en dat alles dan online moest plaatsvinden. Daar keek ik soms wel tegenop, maar aan de andere kant spreek je online nog wel steeds de leden.

Wat is de leukste activiteit die je tot nu toe hebt bijgewoond van CoDe?

Goeie… [lange stilte]... Ik denk toch wel de dagtrip naar Antwerpen. Die hebben we vorig jaar voor het eerst georganiseerd en dat was gewoon echt superleuk. Met een groep van 25 waren we met z’n allen in de trein gestapt, zijn we naar een museum geweest, hebben we gewandeld langs het water en het justitiepaleis, en zijn we tot slot lekker uit eten geweest met cocktails. De hele ervaring om alles gezellig met z’n allen samen te doen en dit dan voor de eerste keer te organiseren, dat was toch wel het leukste van allemaal.

Als je de perfecte criminele daad kon verrichten, wat zou dit zijn en met wie zou je dit doen?

Ik denk dat ik met mijn zus samen een moord zou plegen, omdat we inmiddels wel moeten weten hoe we ermee weg zouden moeten komen. Vooral met de hoeveelheid informatie die wij vergaard hebben met boeken lezen en series kijken.

Met welk ander bestuurslid zou je wel een dagje van leven willen ruilen?

Oh wat grappig, hmm… Ik denk wel dat we momenteel allemaal redelijk gelijke levens hebben, maar dan zou ik toch wel een dagje met Hannah willen ruilen. Zij heeft echt een compleet tegenovergestelde functie. Zij is meer met bedrijven, de Acquisitie en gewoon de universiteit bezig, terwijl ik bezig met commissies. Het is dan wel echt leuk om een functie van de andere kant te zien. Daarbij woont zij in een huis met 18 huisgenoten en ik met 4, dus dat is ook een andere kant. Heb je dat ook een keer meegemaakt in je leven!

Wat is het eerste dat je gaat doen als de omstandigheden omtrent corona weer “normaal” zijn?

Gewoon lekker uit eten gaan. Dat heb ik zo gemist! Dat je op je gemak om 19:00u kan gaan zitten en lekker uitgebreid eten, kletsen en een koffietje doen achteraf. Dat is heel anders dan nu thuis, wanneer je dan helemaal een 3-gangenmenu moet bedenken en dat je eerst het hoofdgerecht moet eten omdat het voorgerecht koud is.

Dilemma’s:

Altijd slecht bereik hebben of elk appje dat je stuurt moet je hardop voorlezen?

Ik praat sowieso al tegen mezelf, dus elk berichtje hardop voorlezen vind ik niet zo heel erg. Er komen ook niet veel spannende dingen voorbij, dus ik denk dat ik daarvoor ga.

Iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?

Ik zeg meestal toch wel wat ik denk, dus dan mogen ze dat maar meteen horen. Ik denk toch bijna nooit na bij wat ik zeg, dus waarom niet? Stel je voor dat je hoort wat anderen van jou denken?! Dat zou ik echt niet willen weten.

Je hebt maar één outfit die je je hele leven elke dag aan moet, of je eet elke avond pasta pesto?

Ik heb echt de gruwelijkste hekel aan pasta pesto. Echt, ik ben getraumatiseerd door pasta pesto. Nee ja, doen dan maar één outfit.

Altijd dronken studeren of nooit meer alcohol mogen drinken?

Altijd dronken studeren. Ik denk dat het op zich nog wel moet lukken, zolang je maar niet je concentratie kwijt raakt. Als je een beetje dronken bent, kun je vaak nog redelijk functioneren, dus dan moet studeren wel lukken. Nooit meer alcohol mogen drinken is ook niet reëel. Studeren doe je maar een paar jaar en drinken kan je je hele leven.

Je krijgt “VO” in je nek getatoeëerd, of je moet bij elke slok alcohol dat je neemt hard “VO” roepen?

Hmm… wat naar… het is allebei niet echt wenselijk, haha. Als “VO” dan nog een beetje achter in je nek richting je haarlijn zou mogen staan of achter je oor dan zou ik nog ja zeggen, maar anders roep ik wel gewoon voor altijd heel hard “VO”. Je moet gewoon hele grote slokken nemen, dan hoef je ook niet zo vaak “VO” te roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *