Bestuurslid Britt Polderman


Zou je jezelf voor kunnen stellen?

Ik ben Britt en ik ben 21 jaar oud. Ik ben 3e jaars criminologiestudente en kom oorspronkelijk van het afgelegen maar prachtige Texel. Ik woon nu al een paar jaar in Leiden, echt een stad naar m’n hart! Verder doe ik dit jaar een bestuursjaar bij CoDe!

Wat is jouw functie en wat houdt het precies in?

Ik ben dit jaar commissaris Onderwijs en Carrière. De naam verraadt het misschien al, maar ik houd me voornamelijk bezig met formele dingen binnen commissies. Dit uit zich in activiteiten organiseren die de leden voorbereiden op de arbeidsmarkt en/of inzicht bieden in de toekomstmogelijkheden voor criminologen. Ik heb drie vaste commissies: de BUIT, de CEL en de KMaR. Samen met deze commissies organiseer ik onder andere werkbezoeken, activiteiten voor masterstudenten en voeren we vakevaluaties uit. Hiernaast zit ik ook in een zwevende commissie en dat is de sportcommissie (CSI). Verder heb ik dit jaar nog een bonus commissie: de Dies-commissie. Dat is geen officiële commissie van CoDe, maar bestaat nog omdat de verjaardag van de vereniging vorig jaar niet door kon gaan wegens corona. Tot slot zit ik namens CoDe nog in de Opleidingscommissie van de Universiteit. Hierbij neem ik samen met student- en docentleden deel aan vergaderingen om het onderwijs binnen de opleiding te verbeteren.

Waar keek je het meest tegenop aan het begin van je bestuursjaar?

Ik denk vooral de onzekerheid die de hele situatie rondom Corona met zich meebrengt. We waren vanaf september pas officieel actief als huidig bestuur, maar achter de schermen waren we natuurlijk al langer bezig. We hebben best wel een losse zomer gehad (waar veel kon gelukkig!), maar er waren toch al geluiden over een tweede golf in de wintermaanden dus we wisten eigenlijk totaal niet waar we aan begonnen. Je moet als bestuur namelijk best wel vooruit plannen en dat was nu erg moeilijk. Elke persconferentie zaten we weer in spanning voor de televisie, want elke keer konden de maatregelen verschillen van de keer ervoor. Non-stop die onzekerheid was dus wel echt iets waar ik tegenop zag, maar shout-out naar m’n bestuur, want tot nu toe gaat het best wel goed ondanks dat we wel veel van onze verwachtingen hebben moet bijstellen. We blijven positief met z’n allen en dat houdt het wel leuk!

Wat is jouw favoriete CoDe activiteit?

Dit vind ik wel een moeilijke vraag. Aangezien ik de commissaris van Onderwijs en Carrière ben, moet ik eigenlijk wel een formele activiteit zeggen, maar stiekem houd ik wel heel erg van feestjes, dus ik denk dat de CoDe-feestjes toch wel echt mijn favoriete activiteit is. Als ik dan nog een favoriete formele activiteit mag noemen, zouden dat de lezingen zijn. We hebben best wel verschillende lezingen en ik vind het heel interessant om iemand vol passie over zijn of haar vakgebied te horen spreken.

Wat doe je in je vrije tijd naast je bestuursjaar?
Er mag natuurlijk momenteel niet zoveel door corona, maar ik probeer altijd wel vrienden op te zoeken. Lekker samen eten of spelletjes doen met een biertje erbij. Verder ben ik weer van plan het tennissen actief op te pakken. Ik tennis al van jongs af aan en dat heeft eigenlijk een paar jaar stilgelegen, maar ik heb me nu weer opgegeven voor tennislessen!

Waar kijk je het meest naar uit als straks alles weer mag?

Ik kijk heel erg uit naar dat je dan de stad inloopt en het weer helemaal leeft. Dat je gewoon meteen onder de mensen bent en de terrassen weer vol zitten. Daarnaast gewoon het simpele feit dat je je vrienden en familie weer kunt zien zonder dat je hoeft na te denken over hoeveel mensen je mag uitnodigen en wat de risico’s hiervan zijn. Dus eigenlijk gewoon weer echt mensen om me heen kunnen hebben zonder zorgen, maar ik denk dat iedereen daar wel heel erg naar uitkijkt.

Heb je een tip voor de studenten die nu voor hun studie aan het strijden zijn, maar die helemaal gek worden van het thuis studeren?

Ik heb sowieso heel veel respect voor alle studenten die zich aan het online onderwijs wagen. Iedereen heeft het natuurlijk moeilijk, maar ook de studenten mogen niet vergeten worden. Ik studeer nu natuurlijk niet fulltime, maar ik werk wel gewoon thuis en wat voor mij altijd helpt is om er even uit te gaan. Even een wandelingetje maken, koffie doen met vrienden of een studiegenoot, maar in ieder geval weg van je bureau. Gewoon heel even eruit om daarna weer met een frisse blik aan de slag te gaan. Verder kan ik niet meer zeggen dan: volhouden! Als we Hugo de Jonge mogen geloven dan gaat ons leven er over een paar maanden iets beter uitzien, dus daar houden we ons aan vast haha.

Welke series/films moet je volgens jou absoluut gezien hebben als criminoloog?

Ik kijk niet veel series of films en áls ik ze kijk, zijn het vaak series of films die ik al heb gezien omdat ik niet echt hou van nieuwe series of films kijken. Ik heb toevallig laatst wel de serie Manhunt: Unabomber gezien en die vond ik super interessant en spannend. Ik kijk dus ook niet vaak een nieuwe serie af, maar deze vond ik wel echt heel leuk! Verder vind ik korte documentaires zoals Don’t F**k With Cats of The Mind of Aaron Hernandes van Killer Inside ook wel heel interessant.

Heb je een stiekeme film/serie waar je graag naar kijkt, maar waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt dat je er naar kijkt?

Haha, ja dat kan maar één antwoord zijn en dat is Gossip Girl. Ik heb deze serie echt vanaf de 4e klas van de middelbare school non stop gekeken. Het zijn iets van 7 seizoenen en elke keer als ik de serie af had, begon ik eigenlijk weer opnieuw en dat 6 jaar lang haha. Gelukkig is de serie sinds januari van Netflix, zodat ik eindelijk weer aan een nieuwe serie kan beginnen waar ik hopelijk wel wat van leer haha!

Als de wereld overmorgen vergaat, wat zou je dan morgen nog graag willen doen?

Ik ben niet zo avontuurlijk, dus ik hoef niet te reizen, skydiven of bungeejumpen. Ik denk dat ik gewoon al mijn familie en vrienden zou uitnodigen om gezellig de hele dag samen te zijn. Gezellig eten en een lekkere borrel erbij. Over een kater hoef je je toch geen zorgen meer te maken, want de wereld vergaat de dag erna haha!

Dilemma’s

Zou je liever elke keer als je de lift neemt een liedje moeten zingen óf de rest van je leven de trap nemen?

Ik denk dat ik toch voor die trap ga. Ik woon nu op drie hoog en we hebben hier ook geen lift, dus op zich ben ik het traplopen voor m’n huis al wel gewend. Daarnaast houdt het me ook gewoon een beetje fit!

Zou je liever geen sociale media meer hebben óf elke dag iets moeten posten?

Ik zit op zich best veel op sociale media, maar ik heb het niet per se nodig. Het is eerder dat ik een uur op Instagram zit en dan denk van ‘wat heb ik nou eigenlijk gedaan?’. Daarnaast heb ik nu al moeite met 1x in de twee maanden iets leuks posten, dus elke dag zou me echt niet lukken. Dus dan geen sociale media meer voor mij. Het lijkt me ook we lekker rustig eigenlijk!

Zou je liever nooit meer sokken in schoenen mogen dragen óf nooit meer handschoenen in de winter mogen dragen?

Ik heb het sowieso best wel snel koud, dus zonder handschoenen zou ik de winter niet overleven. Ik koop gewoon hele warme schoenen voor in de winter en dan kan ik toch lekker handschoenen aan!

Liever nooit meer drank mogen drinken of elke ochtend beginnen met een shotje Jenever?

Elke ochtend beginnen met een shotje Jenever. We hebben er bij het bestuur een traditie van gemaakt om iedere maandagochtend de bestuursvergadering te openen met een shotje Ketel1. Het is niet het fijnste wat er op de maandagochtend is, maar het is ook niet het einde van de wereld en zo kan ik toch af en toe gezellig wat drankjes blijven doen.

Liever nooit meer een film mogen kijken óf elke keer als je ergens een toilet doortrekt heel hard WOESHHHHHJ moeten roepen?

Ik houd niet zo van films, dus nooit meer een film mogen kijken is voor mij zeker niet erg, al denk ik wel dat het grappige situaties oplevert als je elke keer ‘WOESHHHHHJ’ moet roepen bij een toilet haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *