Enthousiaste actieveling Meghan Jolij


Zou je jezelf even voor willen stellen?

Ik ben Meghan Jolij, ik ben 21 jaar en ik zit in mijn tweede jaar Criminologie. Ik woon nu al 1.5 jaar in Leiden en daar ben ik heel blij mee, want ik vind Leiden een ontzettend leuke stad. Verder kom ik oorspronkelijk uit Nijmegen en hou ik heel erg van terrasjes pakken met vriendinnen, gitaar spelen, zingen en voetballen.

Wat is jouw functie binnen het bestuur en wat houdt deze functie precies in?

Ik ben penningmeester binnen het bestuur en dat houdt in dat ik me eigenlijk bezig houd met alle financiële zaken van de Vereniging, zoals de contributie, declaraties, maar ook bijvoorbeeld het opstellen en betalen van facturen, dat soort dingen. Verder coördineer ik de penningmeesters van de commissies, waardoor ik ook een beetje meekrijg wat er binnen de commissies speelt en dat contact vind ik heel erg leuk. Daarnaast coördineer ik samen met Hannah de Acquisitie en samen met Lisa de SPION, de studiereis-commissie. Verder zit ik ook nog in de Dies-commissie dit jaar. Dat is nog geen officiële commissie, maar dat doe ik samen met Britt van mijn eigen bestuur en Ruby en Femke van het 17e. Dat hebben we zo gedaan omdat de Dies vorig jaar vanwege corona niet door kon gaan. Daarom hebben we besloten om het dit jaar met twee besturen samen te organiseren en daar zijn wij met z’n vieren verantwoordelijk voor.

'Het leuke aan deze functie is dat je binnen het Bestuur een beetje de enige bent die over dit soort zaken gaat.'

Wat was voor jou de reden dat je bestuur bent gaan doen en waarom deze functie?

Ik vind CoDe sowieso een hele leuke vereniging. Vorig jaar heb ik twee leuke commissies gedaan en heel veel super leuke mensen ontmoet die echt de basis zijn gaan vormen van iedereen die ik ken in Leiden en daar ben ik heel blij mee. Ook vind ik de activiteiten heel erg leuk en toen dacht ik dat bestuur wel een goede volgende stap en leuke uitdaging zou zijn. Wat de functie betreft vond ik het toen ik ging solliciteren eigenlijk heel lastig, want het leek me allemaal heel leuk en ik wist ook niet zo goed wat echt bij mij zou passen. Penningmeester was ook niet mijn eerste keus, maar uiteindelijk ben ik wel heel blij dat ik dit geworden ben. Ik denk dat ik deze functie, in ieder geval deels, heb gekozen omdat ik met een aantal oud-penningmeester heb gesproken en die waren er allemaal super enthousiast over. Door hun persoonlijke verhalen sprak deze functie me wel extra aan boven de andere functies. Het leuke aan deze functie vind ik ook dat je binnen het bestuur een beetje de enige bent die over dit soort zaken gaat. Dat is soms wel lastig, maar ook heel erg leuk.

'We hebben het zo fijn en gezellig met z’n zessen en daar krijg ik heel veel energie van.'

Wat vind je tot nu toe het lastigste aan je bestuursjaar? En wat het leukste?

Het lastigste vind ik denk ik toch wel corona. We moeten heel vaak op het laatste moment onze plannen aanpassen en je weet niet zo goed waar je aan toe bent. Dit geldt al helemaal bij het plannen van de activiteiten, omdat de maatregelen gewoon heel snel kunnen veranderen. Het voelt daardoor een beetje alsof we constant het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn, want je kunt ook niet echt terugvallen op hoe het voorgaande jaren is gegaan.

Het leukste van bestuur doen vind ik wel echt het sociale aspect. Dat is nu door corona misschien wel anders, maar alsnog heb je zoveel contact met alle actieve leden, met andere besturen en met elkaar natuurlijk. We hebben het zo fijn en gezellig met z’n zessen en daar krijg ik heel veel energie van.

'Gelijk de eerste keer dat we met z'n zessen bij elkaar waren voelde iedereen dat het goed zat.'

Waar keek je het meest tegenop aan het begin van je bestuursjaar?

Wat ik helemaal aan het begin spannend vond, was het feit dat we elkaar nog helemaal niet fysiek konden leren kennen de eerste twee à drie maanden dat we kandidaatsbestuur waren, want in maart zaten we nog in lockdown en was alles online. We werden zelfs al ingestemd als bestuur nog voordat we met z’n zessen een keer bij elkaar waren geweest. Dat vond ik wel heel spannend, omdat ik eigenlijk alleen Aïsha kende van het A-Team het vorige jaar, maar de rest kende ik alleen via-via of überhaupt nog niet. Ik was dus heel erg benieuwd hoe dat zou gaan en of we het wel zouden kunnen vinden met elkaar, want als dat niet zo is heb je natuurlijk wel een beetje een probleem haha. Dat is gelukkig helemaal goed gekomen, want gelijk de eerste keer dat we bij elkaar waren voelde iedereen wel dat het goed zat, dus dat was heel fijn. Verder was ik vooral bang dat ik domme dingen zou doen, zoals de pinpas verliezen ofzo haha, maar dat is gelukkig ook nog niet gebeurd.

Als je jezelf in drie woorden zou moeten omschrijven, welke woorden zouden dit zijn en waarom?

Ik denk allereerst actief. In de breedste zin van het woord, want ik hou er heel erg van om druk bezig te zijn en andere mensen in mijn buurt te hebben. Ik zoek ook altijd wel iets om me mee bezig te houden, dus als ik geen bestuur zou doen dan zou ik wel iets anders zoeken, want ik kan niet zo goed stilzitten haha. En verder, zorgzaam? Het voelt heel gek om dat over jezelf te zeggen, maar ik vind het wel altijd heel belangrijk dat het goed gaat met de mensen om me heen. En tot slot enthousiast denk ik, want dat hoor ik heel vaak van anderen. Ik krijg altijd heel veel energie van kleine dingen. Dat kan nog wel eens doorslaan in onhandigheid, waardoor ik dingen doe of zeg zonder er over na te denken, maar over het algemeen is dat positief haha.

Waar kun jij je helemaal aan ergeren bij andere mensen?

Ik erger me best wel snel aan mensen in het OV, bijvoorbeeld als mensen dan naast of relatief dichtbij je komen zitten terwijl de hele coupé leeg is of als mensen muziek gaan luisteren of een serie gaan kijken zonder oortjes in. Dat vind ik echt verschrikkelijk. Helemaal als je dan ook nog in een stiltecoupé zit. Dat gebeurt me echt te vaak haha.

Als je een crimineel zou zijn en je zou gearresteerd worden, voor welke misdaad zou dit dan zijn?

Ik ben waarschijnlijk te veel een watje om echt crimineel te worden haha, maar als ik gearresteerd zou worden, zou het denk ik voor iets met geld zijn, ook gezien mijn functie. Misschien dat ik zou proberen om fraude te plegen, maar waarschijnlijk lukt dat niet, want ik heb geen idee hoe dat moet. Daarom zou ik waarschijnlijk ook gearresteerd worden. Of misschien voor iets waarvan ik niet weet dat het strafbaar is, dat zie ik mezelf ook nog wel doen.

Heb je in het afgelopen corona-jaar nog nieuwe hobby’s of vaardigheden van jezelf ontdekt? Zo ja, welke?

Ik zou willen zeggen dat ik een nieuwe vaardigheid heb ontdekt, maar helaas haha. Tijdens de eerste lockdown hadden we net te horen gekregen dat wij bestuur zouden worden, dus toen was ik ook vooral daar mee bezig. Ik ben wel weer meer gaan wandelen. Dat deed ik vroeger heel veel en dat vond ik altijd heel leuk. Zo heb ik een paar keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en ging ik ook vaak gewoon een stukje lopen. Dat heb ik nu weer een beetje heruitgevonden.

Dilemma’s 

Je mag nooit meer de ontknoping van een film of serie kijken OF je moet overal waar je binnenkomt een schwalbe maken. 

Dan toch maar nooit meer de ontknoping van een film of serie kijken denk ik, want overal waar ik binnenkom een schwalbe moeten maken, zou niet echt goed zijn voor mijn reputatie denk ik. Ik moet als penningmeester best veel gesprekken voeren met (grote) bedrijven, dus het is misschien niet heel handig als iedereen denkt dat ik heel erg incapabel ben haha.

Altijd al je keuzes door iemand anders laten maken OF je moet altijd voor iemand anders al zijn/haar keuzes maken. 

Oeh wat een moeilijke…

[lange stilte]

Ik ben niet zo goed in keuzes maken, dus ik zou dan toch voor de eerste optie gaan, want als ik voor twee mensen keuzes moet maken ben ik de hele dag bezig waarschijnlijk.

Liever op de 46e verdieping van een flatgebouw zonder lift wonen OF iedere keer dat je lacht wordt er 1 euro van je bankrekening afgeschreven. 

Dan toch maar op de 46e verdieping wonen, want als er iedere keer dat ik lach een euro van mijn rekening wordt afgeschreven, dan hou ik geen geld meer over of CoDe zou failliet gaan. Ik hou veel te veel van lachen daarvoor.

Liever gearresteerd worden en 10 jaar in de gevangenis belanden voor iets wat je niet gedaan hebt OF iemand anders wordt gearresteerd en belandt 10 jaar in de gevangenis voor iets wat jij hebt gedaan. 

Jeetje, wat lastig. Nu wil ik natuurlijk die persoon zijn die gelijk zegt dat hij voor de eerste optie zou gaan, maar ik denk dat heel veel mensen toch liever willen dat iemand anders gearresteerd wordt, want 10 jaar is echt veel man. Ik hoop dan gewoon heel erg dat de persoon die gevangenis in moet voor mij een of andere zware crimineel is die allemaal slechte dingen heeft gedaan, zodat het nog een klein beetje ‘eerlijk’ is.

Telkens als je door een deur loopt keihard ‘ding dong!’ roepen OF altijd eerst keihard tegen de deur aan moeten lopen voor je er doorheen mag. 

Gezien het feit dat steeds keihard tegen een deur aanlopen misschien wat onhandig en debiel overkomt en mijn hersenen ook niet veel goeds doet, zou ik liever telkens keihard ‘ding dong’ roepen als ik door een deur lopen, want daar zou ik nog wel wat grappigs van kunnen maken. Ik zou dan gewoon een soort achtergrond verhaaltje verzinnen, zodat mensen er in ieder geval om kunnen lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *