Sportieveling en Feestbeest Hjalmar Eelkema


Zou je jezelf even voor kunnen stellen?

“Ik ben Hjalmar, 21 jaar en ik ben secretaris van CoDe. Ik woon nu al 1,5 jaar in Leiden op de Klikspaanweg en ik zit in mijn derde jaar criminologie. Verder ga ik vaak naar de sportschool. Ik was begonnen met boksen alleen mag dat nu helaas niet meer. Ik was eigenlijk net in het boksen aan het komen en toen mochten contactsporten niet meer vanwege corona, wat wel jammer is. Maar ik ben wel van plan het weer een keer op te pakken.”

Wat is jouw functie en wat houdt het precies in?

“Ik ben dus Secretaris en wat het inhoudt is voornamelijk veel mailtjes sturen en ik houd alles bij wat er binnenkomt en ik zorg er ook voor dat die mailtjes naar de juiste personen gaan. Verder ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van de notulen tijdens de bestuursvergaderingen. En alle bestuursactiviteiten die eraan komen organiseer ik met één iemand anders, maar ze worden in ieder geval allemaal door mij en elke keer een ander persoon georganiseerd. De bestuursactiviteiten zijn bijvoorbeeld de bindingsactiviteiten en dingen als de ouderdag. Verder heb ik nog twee commissies onder mij, de Illegala en de Douane.”

"De voornaamste reden dat ik bestuur ben gaan doen is omdat ik het leuk vind om activiteiten te organiseren."

Wat vind je het leukste van je functie?

“Ik denk dan toch echt wel de bestuursactiviteiten organiseren. De voornaamste reden waarom ik bestuur ben gaan doen is omdat ik het leuk vind om activiteiten en andere dingen te organiseren.”

Wat doe je in je vrije tijd naast je bestuursjaar?

“Boksen als het zou kunnen. Ik probeer zo vaak mogelijk naar de sportschool te gaan, maar dat is tegenwoordig iets moeilijker omdat het bestuur toch wel veel tijd kost. En verder woon ik in een huis met vijftien mensen waarmee we verschillende activiteiten hebben, dus met hun doe ik veel. En aangezien uitgaan niet echt kan, is dat op dit moment het enige feestje dat ik heb. Naast het bestuur werk ik ook bij een merk-kantoor, waar ik administratief werk doe.”

Wat is hetgene wat je het meest mist van niet bestuur zijn? 

“Er zijn geen concrete dingen die ik mis van het niet bestuur zijn, maar waarschijnlijk de vrije tijd. Maar in principe vind ik het niet erg om die tijd kwijt te zijn aan bestuur, want het zijn dingen die ik echt leuk vind om te doen.”

Wat is de leukste activiteit die je bij CoDe hebt meegemaakt?

“Voor mij zijn dat toch wel de korte reizen geweest in mijn eerste en tweede jaar. Ik denk dan voornamelijk die in mijn allereerste jaar naar Praag. Ik was toen eigenlijk nog helemaal niet actief bij CoDe en ik woonde nog niet in Leiden. Door die reis heb ik opeens heel veel mensen leren kennen en dat motiveerde mij ook om vaker naar borrels te gaan en ook om een huis te gaan vinden in Leiden. En nu doe ik bestuur.”

Waar kijk je het meeste naar uit, wanneer de omstandigheden rondom corona weer redelijk normaal zijn?

“Feestjes geven natuurlijk. Gewoon lekker CoDe feestjes geven en iedereen van CoDe überhaupt weer zien, vooral nu we weer in een gedeeltelijke lockdown zitten en alles online is. Ook omdat we nu nieuwe commissies hebben gevormd, is het jammer dat we geen fysieke uitjes kunnen doen.”

Wat was je meest creatieve excuus om ergens onderuit te komen?

“Ik ben meestal gewoon best wel eerlijk en ik maak eigenlijk nooit excuses. Ik kan dat nooit zo goed, dus ik zeg meestal dat ik te laat was of dingen niet heb gedaan. Ik geef het eerlijk toe. Ik heb hierdoor niet echt een creatief excuus. Er wordt dan wel meer op mij afgerekend, maar dat hoort er dan bij.”

Met welk bestuurslid zou je de ‘perfect crime’ kunnen plegen en wat is de daad?

“Ik denk dan met mijn linkerhand Hannah. Ik weet niet precies wat de daad zou zijn, maar ik denk fraude plegen. In het verleden heb ik gezien dat Hannah heel goed is in on the spot een verhaaltje te bedenken om ergens onderuit te komen.”

"Zorg in ieder geval dat je niet al het sociaal contact verliest, dan word je  helemaal gek."

Heb je een leuke tip voor hoe je je tijd kan besteden tijdens een (intelligente of gedeeltelijke) lockdown?

“Ik heb het voordeel dat ik met wat huisgenoten woon, dus ik heb in principe altijd wel genoeg te doen. Maar sowieso zou ik het meest aanraden om iets te gaan doen, ga sporten of spreek dan toch af met andere mensen, maar doe het dan buiten. Ga desnoods een wandeling maken, zorg in ieder geval dat je niet al het sociaal contact verliest, dan word je alleen maar gek.”

Dilemma’s met Hjalmar 

Liever 3 maanden complete lockdown of 1 jaar geen alcohol mogen drinken? 

“Drie maanden complete lockdown. Omdat een jaar geen alcohol drinken wel prima zou zijn als ik geen student was, maar ik vind het toch wel een hele hap uit mijn studententijd wanneer ik het net iets minder naar mijn zin heb op feestjes.”

Liever op de 33ste verdieping wonen van een flat zonder lift of op de 33ste verdieping wonen met lift, maar elke keer als je in een lift staat met iemand, moet je heel dicht tegen degene aan staan? 

“Ik zou dan toch wel liever een lift hebben. Tegen mensen aan staan is niet erg, maar dat is nu natuurlijk een beetje moeilijk. Buiten corona zou ik het er opzich wel voor over hebben, want 33 verdiepingen oplopen lijkt mij echt geen pretje.”

Liever dat iedereen hoort welke muziek je luistert, of nooit meer muziek luisteren? 

“Ik heb echt wel muziek nodig in mijn leven, dus ik heb liever dat iedereen mijn muziek hoort. Misschien voor de mensen om mij heen is het wel erg, omdat ze er wel last van kunnen krijgen, maar ik schaam me niet voor de muziek die ik luister.”

Zou je liever deelnemen aan een datingshow of aan een survivalprogramma? 

“Ik denk wel echt een survivalprogramma. Ik keek vroeger altijd naar Expeditie Robinson toen ik nog thuis woonde met mijn moeder en ik dacht toen ook altijd dat het mij best wel vet zou lijken om te kijken hoelang ik het vol zou houden. Dus daar gaat mijn voorkeur naar uit.”

Zou je liever iedere spin die je ziet opeten of tegen iedere lantaarnpaal je hoofd stoten en vervolgens innig knuffelen? 

“Ik denk dat ik ga voor de spinnen opeten, aangezien het niet veel kwaad kan. In Nederland hebben wij volgens mij geen giftige spinnen. Ook denk ik dat als je je hele leven lang je hoofd moet stoten tegen elke lantaarnpaal, dat toch voor de nodige hersenschade zorgt.”

Als je uitgaat kijken je ouders mee via een live stream of liever je vader bellen om toestemming te vragen om met iemand te regelen?  

“Ik zou liever elke keer mijn vader bellen om te vragen of ik iemand mag regelen, omdat ik denk dat mijn vader het grappig zou vinden en 100% toestemming zou geven. Ik denk dat mijn ouders niet zo blij zouden worden van wat ik allemaal doe op een feestje.”

Wil je nog iets kwijt wat echt opgenomen moet worden in het interview?

“Ik zou alle leden een hart onder de riem willen steken voor de gedeeltelijke lockdown en hou nog even vol, want ik heb het idee dat we binnenkort weer dingen kunnen doen en dat we elkaar weer zullen zien. Ik heb er veel zin in!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *