De ultieme Alibi-kruidnotentest!


Nog eventjes wachten en dan is het weer zo ver: Sinterklaas! Hoewel het feest dit jaar waarschijnlijk anders zal verlopen dan normaal, kan een traditioneel zakje kruidnoten natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe zonde zou het zijn als je al aan het stressen bent over een gedicht dat maar niet wil rijmen of de surprise waar je te laat aan begonnen bent en je er vervolgens achter komt dat de kruidnoten waar je zo’n zin in had, eigenlijk helemaal niet lekker zijn? Daarvoor bieden wij  dé oplossing: speciaal voor jullie hebben wij onszelf opgeofferd om de ultieme kruidnotentest uit te kunnen voeren. Kruidnoot na kruidnoot is onder de loep gelegd, geproefd en beoordeeld. Het resultaat? We hebben de ultieme kruidnoot gevonden! 

De test

Van Delft (de Pepernotenfabriek)

Volgens de panelleden smaken deze kruidnoten precies zoals de ideale kruidnoot zou moeten smaken. Ze zijn luchtig, lekker knapperig en zien er ook nog eens mooi rond uit. Daarnaast roepen deze kruidnoten het echte Sinterklaasgevoel op. Een nadeel is echter de prijs-kwaliteitverhouding: de kruidnoten zijn relatief duur. Toch scoren deze kruidnoten een 8 als eindcijfer. Zeker een aanrader dus als je bereid bent iets meer te betalen!

Supermarkt Dirk

De kruidnoten van Dirk zijn lekker speculaas-achtig. Ze hebben een vaste structuur en zijn relatief knapperig. Ook deze kruidnoten zien er goed uit en zijn mooi bruin. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en wat het decembergevoel betreft scoren deze kruidnoten 4 van de 5 punten. Het eindcijfer voor deze kruidnoten is een 7. Al met al een prima kruidnoot dus.

Jumbo Bakkers Kruidnoten

Deze kruidnoten smaakten volgens de panelleden meer naar een normaal biscuitje. Tevens lijkt het alsof ze nét iets te lang gebakken zijn, waardoor de kruidnoten erg hard zijn. Ze zijn daarentegen wel mooi rond, maar een echt decembergevoel geven ze niet. De prijs-kwaliteitverhouding was wel voldoende. Het testpanel vond deze kruidnoten niet zo’n aanrader en dit merk heeft dus ook het laagste eindcijfer: een 6.5.

AH Strooigoed

Deze kruidnoten smaken goed, maar zijn wel erg zoet. De textuur is lekker luchtig en niet te knapperig. Daarnaast hebben de kruidnoten het perfecte formaat om op te knabbelen en zorgen ze voor een echt decembergevoel. Ook de prijs-kwaliteitverhouding was goed, wat tot een eindcijfer van een 8 leidde. Ideaal dus voor zoetekauwen die houden van luchtige kruidnoten. Bijkomend voordeel: in deze zak zit ook ander suikerwerk! 😉

G’woon 

Deze kruidnoten zijn juist wat minder zoet en smaken lekker naar speculaaskruiden. De textuur is luchtig, maar de kruidnoten zijn wel lekker knapperig. Verder hebben ze de perfecte vorm: mooi rond met een goede bolling. Ook over de geur zijn we erg positief. In de woorden van één van onze testpanel leden: “Bij het lostrekken van de zak laat de kruidnoten geur je neus al genieten!”. Daar komt bij dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. Deze kruidnoten scoren dan ook als eindcijfer een 9: de hoogste score in deze test!

Hema

Tot slot zijn ook deze kruidnoten lekker speculaas-achtig. De textuur is kruimelig maar knapperig. En het decembergevoel? Jazeker, deze kruidnoten krijgen de volle 5 punten. Qua vorm, geur en kleur zijn deze kruidnoten precies zoals ze horen te zijn. Ook hier is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Het eindcijfer voor deze kruidnoten is een 8. Zeker een aanrader dus!

Overige tips

Nu zijn er natuurlijk naast de originele kruidnoten ook nog een heleboel andere smaakjes. Daarom tot slot 3 tips van de redactie.

Allereerst de Truffel Kruidnoten van Bolletje. Deze kruidnoten smaken naar klassieke kruidnoten, maar hebben daarnaast een heerlijke zachte laag van witte chocolade met cacaopoeder. Deze kruidnoten roepen het ultieme Sinterklaasgevoel op en zijn fantastisch te combineren met een kopje thee, koffie of warme chocolademelk.

Ten tweede de Tompouce Kruidnoten van de Hema. Deze kruidnoten zijn weer eens wat anders dan de standaard chocolade kruidnoten en smaken daadwerkelijk naar de roze bovenkant van een tompouce. Ze komen het beste tot hun recht met een lekker kopje koffie of thee erbij!

Tot slot de Roomboter Super Kruidnoten van de Jumbo. Deze kruidnoten zijn net wat groter en vooral kruidiger dan de originele kruidnoten en daardoor perfect te combineren met een kopje herfst- of kaneelthee.

Laat Sinterklaas maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *