Theeleut en gezelligheidsdier Hannah Saberi


Zou je jezelf even voor kunnen stellen?

“Ik ben Hannah Saberi, 21 jaar oud, derdejaars criminologie studente. Ik ben ook tweedejaars bij Njord, één van de roeiverenigingen van Leiden, en ik zit in een super leuke actieve ploeg genaamd ACE. Daarnaast woon ik met 18 gezellige huisgenoten dus lekker druk. Oh en ik kom uit Groningen, maar ik heb ook zeven jaar lang in Iran gewoond. Daar komt mijn vader vandaan en mijn hele basisschool heb ik daar gedaan. Ik ben dus tweetalig opgevoed en hier ben ik heel blij mee.”

"Ik ben tweetalig opgevoed en hier ben ik heel blij mee."

Wat houdt je functie precies in?

“Ik ben als het ware het gezicht van de vereniging, maar mijn takenpakket is eigenlijk heel vaag. Een van mijn taken is toezicht houden om te kijken of het Bestuur goed functioneert, maar ik vertrouw iedereen daar wel heel erg in want ze doen het heel erg goed. Ik houd me bezig met alle dingen die andere verenigingen ook aan gaan, zo neem ik deel aan vergaderingen met andere studieverenigingen in Leiden. Ook ben ik het contactpersoon tussen de faculteit en het Bestuur. Daarnaast heb ik samen met de penningmeester Meghan de acquisitiecommissie onder me. Deze commissie gaat over het werven van nieuwe partners en geld binnenhalen voor de vereniging. Verder heb ik nog een zwevende commissie onder me, de NCIS, die net is begonnen en dat vind ik ook heel erg leuk. En verder vergaderingen voorzitten, agenda’s maken, ALV’s leiden, de praatjes houden en dat soort dingen.”

Wat vind je het leukste van je functie?

“Ik denk dat ik één van de leukste dingen het contact met leden vind. Dat is niet per se functiegerelateerd maar je ziet nu natuurlijk veel minder mensen op de bestuurskamer dan normaal. Als iemand dan toch even een thee of een koffietje komt halen dan vind ik het heel erg gezellig om even met de leden te kletsen. Ik vind een ALV voorzitten ook heel erg leuk en een beetje praatjes houden om mensen proberen te bereiken. Zo moest ik in de EL CID-week, door de aangepaste vorm in verband met corona, hetzelfde introductiepraatje over CoDe zes keer houden voor kleine eerstejaars criminologiegroepen. Het is dan erg leuk om te zien dat er na elk praatje 20 nieuwe volgers op de Instagram van CoDe bij komen. Dan weet je dat ze aandachtig naar je praatje hebben geluisterd en interesse hebben om (actief) lid te worden.”

“Ik denk dat ik één van de leukste dingen het contact met leden vind."

Wat doe je in je vrije tijd naast je bestuurstaken?

“Nu is het iets minder maar ik heb vorig jaar veel geroeid en geborreld op Njord. Daarnaast lekker veel met huisgenoten chillen en met vrienden afspreken (wat nu door corona natuurlijk wel minder is). Af en toe knutseldingetjes maken vind ik ook erg leuk om te doen. Daarnaast een beetje de standaard vrijetijdsbesteding zoals Netflixen. Ik probeer ook wel wat studiepunten te halen dit jaar. Dit doe ik door zes weken lang niks qua studie uit te voeren en dan in de tentamenperiode even twee weken te strijden. Ik heb nog niks van punten terug maar ik ben heel benieuwd of deze tactiek heeft gewerkt. Verder ga ik af en toe een weekendje naar Groningen om mijn familie weer te zien. Dit vind ik ook heel erg belangrijk. Ik heb een zusje die 2 jaar jonger is dan ik, maar ik ben heel close met haar en zij is niet echt van het bellen dus voor haar neem ik met liefde de trein naar het Hoge Noorden.”

Waar keek je het meest tegenop aan het begin van je bestuursjaar?

“Oeh wat een goeie vraag. Toch wel dat het Bestuur en de vereniging echt wel je prioriteiten zijn en dat je daardoor je vriendinnen, ploeggenoten, huisgenoten en familie iets meer aan de kant moet zetten. Ik zie ze wel echt minder dan ik zou willen en dat vond ik aan het begin heel erg lastig, want van het ene op het andere moment is eigenlijk het Bestuur je leven. Daardoor heb je veel minder tijd voor andere dingen die je ook heel erg belangrijk vindt. Iedereen om me heen begrijpt mijn keuze voor een bestuursjaar gelukkig wel en ze hebben er ook begrip voor dat ik daardoor wat minder tijd heb. Dat is heel fijn. Wanneer het mogelijk is, zie ik anderen wel regelmatig, zoals bij een online meeting met mijn ploeg. Maarja je prioriteiten schuiven gewoon heel erg en dat vond ik in het begin wel even wennen.”

Wat heb je tot nu toe al geleerd van je bestuursjaar?

“Ik heb heel erg geleerd dat je goed moet samenwerken. Heel ver aan het begin dacht ik soms zo van: mijn idee is een goed idee en zo moeten we het gewoon doen. Maar zo werkt het in een bestuursjaar helemaal niet. Je moet heel erg goed naar elkaar luisteren en samenwerken, dan merk je ook dat anderen soms eigenlijk veel betere ideeën hebben of dat het samenbrengen van elkaars ideeën ook goed werkt. Door corona moeten we de hele tijd onze plannen aanpassen, dus je moet erg flexibel en creatief zijn. Dat vergt soms best wel veel van je, maar je leert er ook echt veel van!”

"Door corona moeten we de hele tijd onze plannen aanpassen, dus je moet erg flexibel en creatief zijn." 

Wat is de leukste activiteit die je tot nu toe hebt bijgewoond van CoDe?

“Ik vond beide gala’s heel erg leuk. De eerste had ik zelf georganiseerd. Ik was toen een sjaars en ik dacht: wow, het is echt zo goed gelukt! Vorig jaar vond ik het gala ook heel erg leuk, er was zelfs onverwachts onbeperkt sterke drank en dat beviel mij wel. De ‘escalatiesjaars’ (een bijnaam die het Zestiende Bestuur voor mij heeft verzonnen) in mij kwam toen weer even naar boven. Verder vond ik de 12-uursborrel van ons eerste jaar bij CoDe ook echt super leuk. Die heb ik helemaal uitgespeeld en tussendoor boven stiekem even een uurtje geslapen.”

Waar kijk je het meeste naar uit, wanneer de omstandigheden rondom corona weer redelijk normaal zijn?

“Eigenlijk niet echt specifiek iets, maar gewoon een normaal feest kunnen geven of een normale borrel waarbij je heel veel leden in één keer weer kan zien lijkt me heel erg leuk. De feesten van CoDe werden normaal altijd druk bezocht, dus het is erg jammer dat die nu niet door kunnen gaan. Daarnaast lijkt het me heel leuk als iedereen weer normaal op het KOG mag komen. Op de bestuurskamer hebben we nu weinig interactie met anderen leden, terwijl juist dat contact met de leden een groot onderdeel van je bestuursjaar hoort te zijn. Ik kijk er dus echt naar uit dat leden weer naar de bestuurskamer mogen komen en echt uren blijven hangen. Verder lijkt het me heel leuk om de gemiste CoBo’s te mogen inhalen. Dat is ook wel echt een groot deel van je bestuursjaar, omdat je dan gaat netwerken. Dus de gewone dingen die de vorige jaren heel erg vanzelfsprekend leken en nu anders gaan, zou ik weer terug willen.”

Heb je een leuke tip voor hoe je je tijd kan besteden tijdens een (intelligente of gedeeltelijke) lockdown?

“Vind een hobby! Aan het begin van de lockdown heb ik twee weken bij mijn ouders gezeten en toen hebben we veel grote puzzels gemaakt. Ik werd daar heel rustig van. Probeer ook echt een beetje structuur te houden in je leven. Ga niet de hele dag in bed liggen, maar ga elke dag even naar buiten. Ik moest namelijk ook 10 dagen in quarantaine omdat één van mijn huisgenoten besmet was. We mochten natuurlijk niet andere mensen opzoeken maar we mochten wel naar buiten en die frisse lucht helpt echt heel erg om je goed te blijven voelen. Verder, als je wel binnen bent en even wil relaxen, zou ik de serie Suits aanraden. Ik ben daar zelf net aan begonnen en die heeft lekker veel seizoenen, dus dan ben je wel even zoet. Of zoiets als Gossip Girl kan ook altijd wel leuk zijn.”

Met welk ander bestuurslid zou je het liefst in quarantaine willen zitten, als je 2 weken in quarantaine zou moeten en waarom? En waarom?

“Met een eigen kamer zou ik het met iedereen wel overleven. Maar als ik specifiek één iemand moet kiezen dan zou ik voor Aïsha gaan, want die kan heel erg lekker koken. Dan hebben we elke avond lekker eten. Ze maakt bijvoorbeeld hele lekkere courgettesoep.”

Dillemma's met Hannah 

Liever 3 maanden complete lockdown of 1 jaar geen alcohol mogen drinken?

“Toch wel 1 jaar geen alcohol mogen drinken want ik kan er niet tegen om helemaal geen sociale contacten te hebben voor zo lang.”

Liever elke keer huilen als het regent of elke hond die je ziet 2 minuten op handen en knieën achterna kruipen?

“Elke keer huilen als het regent want dan lijkt het alsof je tranen gewoon regenwater zijn”

Liever op de 33ste verdieping wonen van een flat zonder lift of al je digitale communicatie vanaf vandaag vervangen door handgeschreven brieven?

“Toch wel 33 hoog wonen want dan blijft mijn conditie een beetje op peil.”

Liever pas ergens weggaan als iemand dat letterlijk aan je vraagt of elke keer als je lacht wordt er 1 euro van je bankrekening afgeschreven?

“Toch wel die 1 euro dan. Soms ben ik ergens en dan wil ik op een gegeven moment toch wel graag weg, dan vind ik het heel chill om stiekem weg te kunnen sneaken.”

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *