Commissies bij CoDe


De commissies zijn een van de belangrijkste onderdelen van CoDe. Er zijn er in totaal vijftien en in iedere commissie valt er iets te beleven. Dit kan variëren van een kamerkroegentocht tot het samen nadenken over reisbestemmingen. Het einde van het collegejaar- en daarmee ook het einde van het 17e CoDe-jaar komt in zicht. Met het oog hierop hebben wij aan een aantal commissies gevraagd of ze een stukje wilden schrijven over hun leukste ervaringen in de commissies. Op deze manier kunnen studenten, met name eerstejaarsstudenten,  zien hoe leuk het kan zijn om deel uit te maken van een commissie.

 Alibi

De Alibi is om de week verantwoordelijk voor het schrijven van de leukste blogs, artikelen, interviews en vlogs. Dit jaar hebben we een strakke planning gevolgd waardoor de leden telkens weer op de hoogte werden gehouden van alle nieuwtjes. Snel vergaderen is slechts één van de vele kwaliteiten binnen onze commissie. Tijdens ons commissie-uitje bij Suus thuis, hebben we de chefkok uitgehangen met 5-minute craft recepten. Deze waren overigens niet eens heel lastig uit te voeren, maar niets bleek minder waar toen we een met chocola verbrande kerstboom uit te oven haalden. We hebben er gelukkig wel veel om kunnen lachen. Ben jij creatief en vind je het leuk om te schrijven? Kom dan vooral bij de Alibi!

Almaniak

De Almaniak is een commissie die slechts enkele keren per jaar in de CoDe-spotlight staat, maar achter de schermen zitten wij zeker niet stil. We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met het voorbereiden van waarschijnlijk wel de leukste almanak tot nu toe. Om dit voor elkaar te krijgen houden we vergaderingen van tot wel anderhalf uur lang waarin we oneindig discussiëren over kleuren, lettertypes en welke foto’s van de prachtige CoDe leden een plekje in de almanak verdienen. Wil jij het aankomende jaar ook je creativiteit de loop laten en een poging wagen om onze almanak te evenaren? Dan is de Almaniak misschien wel de commissie voor jou!

A-Team

Als activiteitencommissie is het A-Team een lekker ‘actieve’ commissie. Van lezingen van een privédetective tot een dagtrip naar Antwerpen, niets is ons te gek. Het plannen van deze activiteiten levert naast de nodige chaos tijdens de vergaderingen ook gedurende de activiteiten de leukste momenten op, die uiteraard bij de daarop volgende vergaderingen worden vastgelegd in onze prachtige notulen. Zo bleek het cocktails drinken in Antwerpen niet voor alle commissieleden weggelegd, haalde de aankondiging van onze lezing op vooralsnog onbekende wijze de krant en werden in coronatijd de meest bijzondere creaties getekend tijdens ongeëvenaarde potjes Scribbl tijdens de vele gezellige Skypesessies. Ook voor de commissieranking hebben we gestreden en zo hebben we op bijzondere wijzen commissiepunten gehaald die niemand zal vergeten.

BoeF

Om de BoeF te omschrijven komen er veel woorden naar boven: hechte commissie, gezelligheid, verkleden, lachen, bier en natuurlijk borrels en feesten. De BoeF is een commissie die elk jaar weer bestaat uit een groep leuke leden die altijd in zijn voor een gezellig feestje. Om die borrels te organiseren was er elke week een vergadering die dan eindigde met alle juicy verhalen van het weekend. Belangrijk was om niet te laat te komen deze vergadering, want dat resulteerde in een rietadtje. We hebben veel (online) commissie-uitjes en commissiedates gehad, maar het hoogtepunt was natuurlijk het weekendje Breda. Met 3/9 Bredaase meiden in de commissie, was een weekendje Breda uiteraard hard nodig om een beeld te krijgen bij de gekke verhalen. Boeffies dit was een top jaar met de allerleukste commissie!!!

 BUIT

Zoals je wellicht weet bestaat CoDe uit een aantal commissies. Een van deze commissies is de BUIT. BUIT staat voor Beroepsgerichte Uitjes en Informatie Team. De naam zegt het al: de BUIT organiseert beroepsgerichte activiteiten. Zo worden er werkbezoeken georganiseerd maar ook trainingen. Afgelopen jaar zijn we op bezoek geweest bij de Rabobank en de Marechaussee en hebben we een sollicitatietraining georganiseerd. BUIT werkt ook samen met de studieverenigingen van criminologie uit Amsterdam en Rotterdam. Zo organiseren we met deze steden een masteravond. Op deze avond worden bijna alle masters gepresenteerd die relevant zijn voor criminologen. Ook keert de beroepsoriëntatie dag elk jaar terug. Deze dag staat geheel in het teken van kennismaken met het werkveld van criminologen.

Ben je verder benieuwd naar hoe een dag van een werkbezoek eruitziet? Kijk dan even op de Facebookpagina van BUIT

CEL

Wij van de CEL zijn de grootste commissie binnen CoDe! Met zoveel leden betekent het dat er altijd wel iets te beleven valt. Helaas zijn we hierdoor niet altijd helemaal compleet, maar dat weerhoudt ons er niet van om gezellige uitjes te doen samen. Natuurlijk moet er ook nog een beetje serieus gewerkt en geëvalueerd worden. Dit verloopt niet altijd even soepel, maar hier kunnen we achteraf (bijna!) allemaal om lachen. Wij als commissie houden enorm van lekkere hapjes bij onze vergadering, zeker wanneer het overleggen door de vele interessante nieuwtjes wat langer duurt. Onze langste gezellige vergadering, die een klein beetje escaleerde, had dan ook een erg belangrijk onderwerp: de kerst-commissiefoto challenge. Al met al hebben we een top jaar beleefd samen, en hebben we voor ons werk veel waardering van docenten en studenten ontvangen.

CopS

De CopS was dit jaar een ware uitjes-commissie. Een week geen commissie-uitje is een week niet geleefd, was stiekem ons motto. Een leukste uitje kiezen is dan ook lastig, al was het uitje waarbij we bruidsjurken gingen passen wel legendarisch. Hoewel er vele hilarische quotes voorbij zijn gekomen tijdens onze uitjes en vergaderingen, zal er één voor altijd op ons netvlies gebrand zijn. Tijdens een online vergadering voor de ICD moest Quita even iets pakken, maar “ik doe even m'n camera uit, want ik heb geen broek aan.” Tijdens onze vergaderingen was er altijd ruimte om te lachen, mede daardoor duurde onze langste vergadering anderhalf uur, maar gelukkig duurde onze vergaderingen meestal korter dan dat. De kortste vergadering duurde zelfs maar 14 minuten, al kwam dat misschien door het feit dat we daarna een uitje hadden gepland, en daar iets te enthousiast over waren.

DOUANE

Afgelopen jaar heeft de DOUANE een epische reis naar Boedapest georganiseerd. Naast dat het organiseren van de reis zelf een top ervaring was, hebben we ook enorm veel plezier beleefd met de commissie. Door de vele (geëscaleerde) commissie-uitjes, denk aan kamerkroegentocht, centurion, glow-in-the-dark midgetgolf etc, hebben we elkaar goed leren kennen en zijn er ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Lang vergaderen is ook iets waar we zeer goed in waren, vooral omdat de vergaderingen gemiddeld zo'n 20 minuten later begonnen, met o.a. dank aan onze lieve Job. Het mooiste was natuurlijk om, na weken het samen te hebben voorbereid, ook echt samen de reis te ondernemen. Op een paar kleine dingen na verliep alles perfect en hebben we er samen een geweldige week van kunnen maken.

Illegala

Ieder jaar is het jaarlijkse gala een groot hoogtepunt bij CoDe. Dit jaar hebben wij weer samengewerkt met JFV Grotius om het jaarlijkse gala tot een groot succes te maken. Er werd veel vergaderd, gemaild en gebeld en we brachten een bezoek aan de galalocatie. De prachtige locatie, Kasteel Oud-Wassenaar maakte het gala sprookjesachtig en dat was dan ook wel passend in het thema ‘Starry Night’. Op 28 februari ging de muziek aan, de nodigde foto’s werden gemaakt en iedereen danste de avond weg tot in de vroege uurtjes. Het was een sprookjesachtige avond om nooit te vergeten!

KMaR

Het afgelopen KMaR jaar was gevuld met interessante lezingen, trainingen en beroependagen en met mooie masterborrels en LinkedIn foto's. Maar naast al deze leuke en leerzame activiteiten hebben we ook binnen de commissie veel lol gehad. Lekker snacken op de borrel, met een sombrero op feesten in de Nobel of te veel pizza's eten tijdens de vergaderingen. Een tip voor de vergaderingen van de toekomstige KMaR’ers: Wanneer er in de ochtend nog dronken mensen op de BK zitten kan je beter een ander plekje zoeken 😉
Voor onze commissie-uitjes deden we ook ons best. Met een crimibox hebben we een misdaad opgelost en tijdens onze waanzinnige-ultieme-commissie-date-avond hebben we film gekeken in een van de collegezalen.
ME

Wij van de ME zijn afgelopen jaar overal van de partij geweest met de camera in de aanslag. Ons eerste commissie-uitje was een etentje bij Bregje. Wel heeft ons nieuw geplande uitje vanwege corona helaas nog geen doorgang kunnen vinden. Wel hebben we tijdens de vergaderingen ook een hoop plezier gehad, onder andere door de straffen de Vera uitdeelde als iemand de notulen voor de vergadering niet had gelezen. De vergaderingen gingen over het algemeen erg rap, net zoals de nodige rietadtjes die werden getrokken. Ook hadden we veel lol met het bedenken en het kiezen van de winnaars van de fotowedstrijden. Bovendien hebben we hard ons best gedaan om met de ME in de top 5 van de commissieranking te blijven, dit was helaas maar van korte duur..

NCIS

Wij van de NCIS zijn al het hele jaar druk bezig met het organiseren van leuke activiteiten en het eerstejaarsweekend, maar daarnaast hebben we ook veel andere leuke dingen samen gedaan! In januari hebben we een kamerkroegentocht georganiseerd en omdat een goede bodem voor het drinken een must is, hebben we eerst met z'n allen gegeten. Daarna was het tijd voor drank! We gingen langs elk commissielid voor een drankje en spelletjes. De avond was zowel gezellig als chaotisch, maar zo gaan veel van onze commissie uitjes. Onze vergaderingen waren soms net zo chaotisch. Niet iedereen had altijd de notulen gelezen of Rick zat aan tafel met een grote pan met een aardappel erin (het was maar een keer, maar het blijft het waard om te benoemen haha). Toch kwam het altijd goed met onze activiteiten. Het waren weliswaar niet veel en we hadden we er nog veel meer willen organiseren, maar leuk was het zeker! We gaan er nu voor zorgen dat het eerstejaarsweekend, ondanks corona, nog leuker zal zijn.

SPIOn

De SPIOn is de commissie die elk jaar de lange reis mag verzorgen. Dit jaar is het allemaal een beetje anders verlopen maar dat betekent niet dat we er geen leuk jaar van hebben gemaakt. Ons leukste commissie-uitje was een feestje van HSVL en Labyrint met als thema Gender in de blender. Wij kwamen natuurlijk geheel in stijl met de bijbehorende gekleurde plaksnorren. Het mooiste moment blijft het gedetailleerde puddingverhaal van Verena, daar worden nog steeds opmerkingen over gemaakt. We hebben een aantal lange vergaderingen gehad van 1,5 uur. Dit kwam misschien ook wel een beetje door het kletsen en pizza’s eten tussendoor. De kortste vergadering was een half uurtje maar er werd vaak na de vergadering wel doorgekletst. Je kunt je inschrijven voor de SPIOn vanaf je tweede studiejaar dus als het je leuk lijkt om een mooie reis te organiseren, is de SPIOn zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *