CoDe’s Geldmotor


Acquisitie: ac·qui·re·ren, afgeleid van het Franse acquérir (met het achtervoegsel -eren) of daarvoor van het Latijnse 'acquirere'. Acquireren: overgankelijk verwerven, verkrijgen. Onze acquisitie commissie is misschien wel de meest belangrijke commissie van onze vereniging, maar ook het vaagst. Want wat doet deze commissie nou precies en waarom doen ze dit? In dit artikel een snelle acquisitie voor dummies zodat ook deze commissie eens haar moment of shine krijgt.

Acquisitie is kort gezegd het verwerven of verkrijgen van iets. Dit ‘iets’ kan in de breedste zin van het woord worden opgevat, maar voor onze vereniging specifiek houdt het in dat wij bedrijven en organisaties benaderen om samenwerkingen aan te gaan. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld sponsoren, kortingen (want hoe fijn is de boekenkorting!), activiteiten of samenwerkingen waar leden van CoDe baat bij hebben.

Goed, het is dus een fundament van onze vereniging waar wij veel aan hebben. Maar hoe loop je precies acquisitie dan? In eerste instantie is het vooral de bedoeling om een deal te sluiten met een bedrijf of organisatie om jou te helpen, waarvoor jij in ruil ook iets terug doet. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een korting te krijgen, maar in ruil daarvoor reclame maken voor een bedrijf binnen CoDe in de vorm van vermeldingen, posters, flyers etc. Acquisitie lopen is vooral een kwestie van erg veel vertrouwen hebben in je eigen organisatie, en deze zo enthousiast mogelijk verkopen aan de ander (en geloof me dat vertrouwen zit wel goed bij CoDe-leden), daarnaast moet je op een zakelijke en krachtige manier een ‘product’ kunnen verkopen, je moet weten wat voor onderscheid jij kan aanbieden. Maar het allerbelangrijkste blijft dat je enthousiast bent over een samenwerking. En lef hebben, dat blijkt ook nog wel goed van pas te komen: simpelweg een bedrijf opbellen of op bezoek gaan bij een bedrijf en aanbieden wat jij te bieden hebt en er ook iets voor terug vragen.

Kortom, deze commissie is uiterst belangrijk voor het draaiende houden van onze vereniging en om het leven van CoDe-leden een stukje leuker, financieel draaglijker en gemakkelijker te maken! Toch zou ik nog een verzoekje aan de acquisitie commissie willen doen, zouden we misschien een deal kunnen sluiten met een bierbrouwerij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *