Maak kennis met het 18 f.t. Bestuur van CoDe


Kunnen jullie elkaar voorstellen en een leuke eigenschap of feitje over elkaar benoemen?
‘Hannah stelt Britt voor als 20 jarige, tweedejaars criminologiestudent en ze is altijd heel erg precies met het doen van haar afwas. Britt stelt Meghan voor als hun "sjaars". Ze is 20 jaar oud en is altijd heel vrolijk. Meghan stelt Lisa voor als 19-jarige en Lisa kan heel goed zorgen voor de kabouter op haar flesje bier. Dit antwoord riep wat vragen op, maar dit kon gelukkig worden uitgelegd. Lisa stelt Hjalmar voor, hij is 21 jaar oud en hij drinkt tegenwoordig alleen nog maar vodka in plaats van bier, in verband met de calorieën. Hjalmar stelt Aïsha voor: zij is 20 jaar oud en zij is altijd heel enthousiast tijdens het Skypen, ondanks haar slechte internetverbinding. Aïsha stelt Hannah voor: zij is 20 jaar oud en ze is haar favoriete voorzitter.’

Waar kijken jullie het meest naar uit aankomend jaar?
‘Ze antwoorden allemaal samen dat ze het meest uitkijken naar dat alles weer kan beginnen, ze hebben heel veel zin in de (hopelijk zo snel mogelijk) aankomende feesten en borrels, en dan vooral het Eerstejaarsfeest waar de opkomst van alle jaren hopelijk weer hoog is, als altijd’

Waar kijken jullie het meest tegenop aankomend jaar?
Hannah roept heel hard om 10 uur op de bestuurskamer zitten na een lange avond. Britt zegt dat ze er tegenop ziet om Hjalmars bk-dienst over te nemen als hij zich heeft verslapen. Hjalmar zegt dat dit niet zal gebeuren.’

Hebben jullie al concrete plannen voor het aankomende jaar?
‘We moeten nog heel erg gaan kijken wat we kunnen organiseren, met alle maatregelen. Er zal veel moeten worden aangepast in de activiteiten. Meghan benoemt dat ze de Dies alsnog willen vieren, die afgelopen keer helaas niet heeft kunnen plaatsvinden.Hier hebben ze al wat ideetjes voor. Hannah benoemt dat ze vanwege het niet doorgaan van de El Cid een filmpje gaan opnemen voor alle nieuwe criminologiestudenten om ze kennis te laten maken met CoDe.’

Hjalmar, hoe is het om in een vrouwen bestuur te zitten?& vrouwen, hoe is het om met Hjalmar in een bestuur te zitten
Hjalmar zegt dat hij er tot nu toe nog niet zoveel moeite mee heeft, hij denkt dat het wel prima gaat komen. De vrouwen vinden het allemaal heel gezellig om met Hjalmar in één bestuur te zitten, hij past zich prima aan en het maakt ook dat de dynamiek anders is. Ze kunnen goed met hem samenwerken.’

Wat is het belangrijkste dat jullie willen hebben bereikt aan het einde van aankomend bestuursjaar?
‘We willen veel nieuwe eerstejaarsstudenten enthousiast maken zodat ze lang actief blijven bij CoDe, ondanks de coronamaatregelen’

Wat zouden jullie willen hebben geleerd aan het eind van het bestuursjaar?
‘Hannah wil een biertje open maken met een aansteker, zonder gewond te raken, daarnaast wil ze leren om informele en formele aspecten van een bestuursjaar goed in balans te brengen. Meghan is heel benieuwd naar het intensief samenwerken met een bestuur, Britt is het daar ook mee eens. Lisa is ook heel benieuwd naar hoe het is om zo lang met dezelfde mensen samen te werken. Hjalmar hoopt te leren hoe hij beter kan plannen. Aïsha hoopt een goede balans te vinden in alles plannen en regelen en toch haar rust te vinden en een privé leven te leiden.’

Wie van jullie gaat de meeste groei doormaken en waarom?
‘Iedereen is het ermee eens dat dit Hjalmar is, hij gaat hopelijk goed leren plannen en serieuzer zijn, nu is hij vooral altijd aan het feesten en is hij minder vaak aanwezig bij colleges.’

Wie van jullie gaat zijn/haar functie het moeilijkst vinden en waarom?
‘Iedereen denkt Meghans functie van penningmeester, omdat zij het minste hulp kan ontvangen van haar medebestuursleden. Waar de rest nog kan sparren over bepaalde ideeën, kunnen wij haar niet met alles helpen.’

Wie van jullie gaat als eerste in slaap vallen op de bestuurskamer?
‘Aïsha, want die kan echt overal in slaap vallen, dus die gaat zeker genieten van de bank op de bestuurskamer!’

Wie van jullie komt als eerste brak aan op de bestuurskamer?
Dit gaat Hannah zijn, die heeft echt de vreselijkste katers.’

Wie van jullie gaat de meeste bestuurskilo’s krijgen?
‘Britt denkt dat zij dit gaat zijn, omdat ze nu al wat is aangekomen sinds ze weer bij haar ouders is vanwege de corona.’

Wie van jullie gaat als eerste een commissievergadering vergeten?
‘Iedereen roept Hjalmar in koor.’

(Duivelse) dilemma’s:

Nooit meer een kater OF je studieschuld wordt kwijtgescholden na je studie?
Iedereen is het ermee eens dat je studieschuld kwijtschelden wel echt top zou zijn.’

Elke maand één week ontgroening lopen OF nooit meer CoDe feestjes mogen organiseren?
‘Natuurlijk elke maand één week ontgroening, bijna iedereen denkt dat je daar wel aan went, en CoDe feestjes missen is natuurlijk geen optie, vooral omdat Aïsha denkt dat dan haar volledige functie wegvalt. Hannah en Lisa zien de ontgroening iedere maand echter niet echt zitten. Zij zouden dan liever alternatieve activiteiten bedenken.’

Elke dag van de week dezelfde outfit aan OF “VO” in je nek laten tatoeëren?
‘VO in je nek!’

Alleen nog maar kunnen avondeten bij de Downtown OF elk blok een M&T vak volgen?
‘Elk blok een M&T vak is best te doen als je het een beetje leuk vindt en er goed in bent zegt Hannah.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *