Actieveling Ruby Eichelsheim


 

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

"Ik ben Ruby, 21 jaar oud en dit jaar Commissaris Activiteiten. Ik kom uit Bavel, dat ligt vlak bij Breda. Ik ben nu derdejaars criminologie student. Ik heb 2 broertjes van 20 en 17 jaar oud. Ik woon nu al 3 jaar in Leiden in dezelfde kamer, en heb ondertussen al 3 huisgenootjes gehad, maar nu woon ik met Irene."

Wat houdt je functie precies in?

"Ik heb 4 commissies onder me, als Commissaris Activiteiten is het een beetje de bedoeling dat je de wat grotere en drukkere commissies onder je hebt. De BoeF en het A-team zijn commissies waarvan het vaststaat dat je ze hebt, daarnaast doe ik ook de CSI en de DOUANE erbij. Ik houd van sporten en heb vorig jaar ook de CSI gedaan, dus vandaar dat ik die dit jaar ook wel graag wilde. De DOUANE is een reiscommissie en ik houd erg van reizen, dus dat leek me ook een hele leuke commissie om te doen. Over het algemeen heb ik het dus druk met commissies. Ik ben ook vaak het aanspreekpunt voor de leden, veel leden kennen mij en andersom. Als Commissaris Activiteiten houd je de gezelligheid erin bij (informele) activiteiten, zorg je dat feestjes goed bezocht worden en dat iedereen het naar zijn zin heeft."

Wat vind je het leukste van je functie?

"Dat ik zoveel leden zo goed leer kennen en met iedereen een praatje kan maken. Commissaris Activiteiten was qua functie ook mijn eerste keuze."

Wat doe je in je vrije tijd naast je bestuursjaar?

"Ik heb een paar vakken gevolgd, ook om nog wat punten van mijn tweede jaar te halen. Ik sport ook best wel veel nu, ik deed dat iets minder aan het begin van het jaar omdat het toen druk was, maar dat kan ik nu goed inhalen. Ik ga vaak hardlopen bij mijn ouders thuis, want daar kan ik het bos in. In Leiden ging ik vaak de sportschool in toen dat kon, maar nu doe ik thuis vooral oefeningen met gewichtjes."

Waar keek je het meest tegen op aan het begin van je bestuursjaar?

"Ik vind het heel leuk om met de leden om te gaan en overal bij te zijn, maar soms wordt dat wel wat veel voor me. Je wilt natuurlijk zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft en het voelt voor mij ook als de taak van een Commissaris Activiteiten om daarvoor te zorgen. Aan het begin van het jaar vroeg ik me dus vooral af of ik dit wel echt kon. Ik vind het soms wel vermoeiend om een hele avond gezellig te doen, maar achteraf gaat het me best wel goed af en zou ik al die momenten niet willen missen."

Wat heb je geleerd van een bestuursjaar?

"Grenzen stellen aan mezelf, ik vind het moeilijk om dingen uit handen te geven, en een bestuursjaar verplicht je daartoe want ik kan natuurlijk niet alle vier die commissies in mijn eentje doen. En leren om op mensen af te stappen en een praatje te maken, dat kon ik altijd al wel, maar dat gaat nu wel een stuk soepeler. Oh en schijt hebben aan alles, ik doe gewoon lekker wat ik zelf wil."

Wat vind je het allermoeilijkste aan je functie?

"Vanwege de burn-out die ik heb vind ik het soms toch wel moeilijk om alles te combineren. Ik zou eigenlijk minder moeten doen, maar ik wil graag veel en van alles tegelijk doen en dat doe ik dan ook. Het is moeilijk om daar een balans in te vinden. Ik had voor mezelf besloten dat ik het bestuursjaar gewoon voluit mee zou doen en dat ik daarna dan wel ga rusten, maar gelukkig zorgt mijn lieve bestuur ervoor dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem. Daarnaast vind ik het soms ook lastig om bepaalde commissies niet voor andere commissies te stellen als er iets groters bij één bepaalde commissie gaande is. Alles is uiteindelijk wel even belangrijk."

Als je voor een feest één artiest zou mogen boeken met onbeperkt budget, wie zou dat dan zijn?

"Ik zou dan denk ik een dj kiezen, want het blijft toch een feest. Het zou dan een naam moeten zijn die iedereen wel kent en die mensen ook trekt. Lastige vraag, want ik ken helemaal niet zo veel dj’s, maar dan zou ik denk ik voor iemand als Hardwell gaan."

Liever altijd dronken op feesten of nuchter?

"Oh dat is een makkelijke vraag, liever altijd nuchter. Over het algemeen ben ik op de meeste feesten wel nuchter, dus als ik dan helemaal niks mag drinken zou dat weinig verschil uitmaken."

Wat is iets dat niemand van je weet?

"Ik ben best wel open bij bepaalde mensen over dingen, dus ik denk dat er altijd wel iemand is die iets van mij weet. Ik zou hier geen antwoord op weten."

Wie van de bestuursleden heeft je het meest verrast dit bestuursjaar?

"Ik kende alle bestuursleden al voordat we begonnen. Misschien de groei die Janine heeft doorgemaakt als voorzitter. Ik wist al dat ze het kon, dus het heeft me niet zozeer verrast, maar ik ben wel super trots op haar. Hetzelfde geldt voor de rest, ik wist dat iedereen het super goed zou doen en ik ben heel trots op wat iedereen bereikt heeft. Ik denk dan toch dat Patricia mij het meest heeft verrast, omdat zij nu af en toe lekker fel kan zijn. Soms komt deze meid opeens naar voren met een prachtige opmerking en dan denk ik weleens: wow, lekker meid, dat had ik niet van jou verwacht."

Aangezien je bestuursjaar zo goed als ten einde is gekomen, wie of wat ga je het meest missen?

"Pff dit is wel een beetje pijnlijk haha. Ik denk niet zozeer wie, want ik ben er vrij zeker van dat wij elkaar nooit kwijt gaan raken en elkaar meteen weer gaan zien als het kan. Wat ik wel ga missen zijn de CoBo’s (Constitutie Borrels), daar heb ik namelijk best veel van gemist. Ik had gehoopt aan het einde van het jaar en samen met het Achttiende Bestuur er nog een paar mee te kunnen maken, maar voor dit bestuursjaar gaat dat hem niet meer worden. Dus dat ga ik denk ik het meeste missen, en ik vind het jammer dat we de bestuursleden van de andere verenigingen waarschijnlijk niet (snel) meer gaan zien."

Wat zou je aan de volgende Commissaris Activiteiten/het Achttiende Bestuur willen meegeven?

"Nu met de huidige situatie en de moeilijke onzekere tijden, wil ik hen meegeven dat ik er van overtuigd ben dat het allemaal wel goed komt. Je kan superleuke dingen bedenken die wel kunnen en ik weet bijna zeker dat, als het aan het begin van het jaar niet kan, dat in ieder geval halverwege het jaar de normale gang van zaken in zekere mate weer op gang zal komen. Dus wees vooral niet ontmoedigd en namens mijn hele bestuur wens ik het Achttiende Bestuur enorm veel geluk en plezier!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *