Wereldwijde tradities op Valentijnsdag


14 februari, de dag die ook wel bekend staat als de dag van de liefde. Kinderen sturen elkaar anonieme liefdesbriefjes en volwassenen verrassen elkaar met rozen, chocola en/of andere romantische cadeautjes. Dit is hoe wij Valentijnsdag in Nederland kennen. Maar in andere landen houden ze er ook bijzondere tradities op na.

In Wales bestaat er bijvoorbeeld de tradities om lepels te laten graferen om deze vervolgens aan je geliefde te geven. In Duitsland worden er, net als in Nederland, volop kaartjes verstuurd. Op deze kaartjes staan echter geen hartjes, maar roze biggetjes, dit wordt gezien als teken van liefde. In Japan houden ze er ook een bijzondere traditie op na. Het is in dit land namelijk gebruikelijk om niet je geliefde, maar je baas op Valentijnsdag wat extra aandacht te geven. Dus in plaats van een rode roos geven aan de man of vrouw van je dromen, geef je er eentje aan je baas.

Voor de knorrige singles onder ons die elk jaar maar weer zeggen dat ze helemaal niks met Valentijnsdag hebben en dat ze het maar een commercieel gedoe vinden, is er ook een goede plek om heen te gaan, namelijk Estland. In Estland is Valentijnsdag namelijk geen dag om de liefde te vieren, maar om al je vrienden nog eens extra in het zonnetje te zetten.

Als je juist geen genoeg kan krijgen van de commerciële kant van Valentijnsdag moet je in Zuid-Korea zijn. Hier zijn namelijk, naast Valentijnsdag, nog allerlei andere dagen om de liefde te vieren en je geliefde eens even flink in het zonnetje te zetten. Er bestaat bijvoorbeeld een kusdag, een knuffeldag en er is zelfs een dag voor de vrijgezellen onder ons. Op deze dag kunnen zij gaan rouwen om het feit dat ze nog steeds single zijn en hierbij wordt er zelfs zwarte kleding gedragen.

Valentijnsdag wordt wereldwijd dus op allerlei manieren gevierd. Maar over het algemeen wordt het toch gezien als een dag om de liefde van je leven, of misschien wel de toekomstige liefde van je leven eens even goed te verwennen. En voor de eenzame vrijgezellen onder ons, niet getreurd, volgend jaar is er weer een Valentijnsdag!

Bronnen:
https://www.bnnvara.nl/3opreis/artikelen/6x-bizarre-valentijns-tradities-wereldwijd

https://fhm.nl/12-gekke-valentijnsdag-tradities-van-over-de-hele-wereld/

https://mens-en-samenleving.infonu.nl/man-en-vrouw/186762-opvallende-buitenlandse-gebruiken-op-valentijnsdag.html

https://www.zalando-lounge.nl/magazine/zo-wordt-valentijnsdag-over-de-hele-wereld-gevierd/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *