Kaassoufflé liefhebber en bonnetjeshoarder Femke


Zou je jezelf even kort willen voorstellen?
“Ik ben Femke, 20 jaar en dit jaar penningmeester van CoDe. Ik kom uit een klein dorpje vlak bij Zwolle, dus dat is wel een eindje ver weg! Maar ik woon nu in Leiden naast het KOG. Ik zit nu in mijn derde jaar van Criminologie en mijn tweede jaar van Psychologie, dat probeer ik er nog een beetje bij te doen. Verder sport ik niet echt haha.”

Wat houdt je functie precies in?
“Ik ben penningmeester, dus ik doe eigenlijk alle transacties. Ik hou me bezig met al het geld, en alles wat daar mee te maken heeft, dit gaat allemaal via mij. Ik doe daarnaast ook de Acquisitie, dus ik ga in gesprek met bedrijven en kijk of zij met ons samen willen werken, om zo meer inkomsten binnen te halen. Ik organiseer ook nog de grote reis.”

Wat doe je naast je bestuursjaar?
“Op dit moment dus twee studies, maar ik doe maar één vak per blok, dus dat ga ik volgend jaar weer oppakken. Daarnaast doe ik niet zo heel veel, behalve Netflix en lezen.”

Wat is je favoriete ding aan het bestuursjaar tot nu toe?
“Moeilijke vraag! Ik vind denk ik tot nu toe alle CoBo’s echt geweldig. Het is zo leuk om met je eigen bestuur te gaan, en dan met de andere besturen te socializen.”

Wat vind je het minst leuk aan je bestuursjaar?
“Wat ik het minst leuk vind is dat ik alle bonnetjes heb van de pinautomaat en dat wordt altijd in één keer op de rekening geboekt. Dan moet ik gaan uitzoeken wat waar vandaan komt en dat is zo’n rotwerkje! Ik heb al vaker gehad dat het niet klopte en dat ik het honderd keer moest natellen, dat is wel vermoeiend. Het is echter ook wel een beetje mijn eigen schuld dat ik het zo lang laat liggen en dan een hele stapel aan bonnetjes heb.”

Wat zijn de grootste veranderingen die je aan jezelf hebt gemerkt sinds je bestuursjaar?
“In algemene zin mijn sociale vaardigheden, vooral door de Acquisitie. Je leert jezelf heel goed verkopen bij een bedrijf. Ook bij CoBo’s ga je gesprekken aan met mensen die je niet kent. Ik was altijd wel al sociaal vaardig, maar nu nog meer! Ook heb ik heel erg gemerkt dat communicatie tijdens samenwerking heel belangrijk is en daar probeer ik dan ook heel erg op te letten.”

Wat is je favoriete activiteit van CoDe tot nu toe geweest?
“Ik ben nog niet mee geweest op een studiereis, daar werd ik voor uitgeloot, dat vind ik wel jammer. De feesten zijn altijd heel leuk, vooral ook mijn lustrumgala in het eerste jaar, dat was echt geweldig! Ook de kroegentocht in de lustrumweek was leuk!”

Fuck, marry, kill: Patricia, Suzanne en Janine
“Dit kan ik echt niet beantwoorden! Mag ik ze ook allemaal trouwen? Patricia zou ik dan vermoorden, want ik denk dat we haar functie het makkelijkste kunnen overnemen als ze dood zou gaan. Ik snap beter hoe Patricia’s functie in elkaar zit dan die van Suus. Ik zou namelijk echt niet weten hoe ik die van Suus zou moeten overnemen! Dan zou ik trouwen met Janine, vooral omdat wij in het bestuur het meeste met elkaar te maken hebben. En dan fuck Suus.”

Welke commissie geeft teveel geld uit volgens jou, en welke commissie te weinig?
“Te weinig de Mastercommissie, zij hebben nog heel veel geld over. Dan denk ik dat de Gala commissie het meeste heeft uitgegeven, maar daar konden ze zelf niks aan doen.”

Welke snack zou volgens jou jullie hele bestuursjaar omvatten?
“Een kaassoufflé. Iedereen eet zoveel kaassoufflés. We zijn allemaal heel lekker zacht van binnen.” “En heet!”, roept Patricia heel hard terwijl we het interview afnemen.

Wat is je favoriete uitspraak van een van de bestuursleden?
“Die van Janine van vanochtend: “hij was te glad om vast te houden”. Ook: “hoelang ben je met Centurion bezig?” Lieke zei ooit: “zo, wie wil er een zak over zijn hoofd?” Deze heeft heel lang op het quotebord gestaan en ik genoot er elke keer weer van als ik ernaar keek.”

Wat is je favoriete commissie?
“Ik kies er dan eentje uit mijn eigen commissies. Dan ga ik denk ik voor de Acquisitie. Dat is iets wat ik nog nooit had gedaan, ik keek er zelfs een beetje tegenop, omdat het best wel moeilijk is. Gelukkig viel dat achteraf wel mee en vind ik het heel leuk, vooral omdat het zo veel invloed op de vereniging heeft.”

Met wie zou je niet een moord willen opruimen?
“Sowieso niet Suus, Lieke en Ruby, zij zouden alles heel systematisch opruimen. Patricia en Janine blijven dan over, maar ik denk dat ik het dan niet met Janine zou doen, zij zou echt in paniek raken en dan zou het misgaan. Patricia zou denk ik eerder rustiger blijven.” (Janine laat weten het hier niet mee eens te zijn).

Liever altijd alles in muntjes betalen, of de bestuurskamer vanaf 7 uur in de ochtend open tot 00.00 in de avond?
“Alles in muntjes betalen is echt zoveel gedoe, inkomsten in muntjes is wel echt vervelend. Echter, op die tijden open zijn is wel echt heftig. Dus doe dan toch maar in muntjes betalen.”

Liever nooit meer mogen stoppen met het vak Theoretische Criminologie of niet je bachelor af mogen maken?
“Ik vond Theoretische Criminologie een heel leuk vak, dus die wil ik eigenlijk wel mijn hele leven volgen!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *