Een monsterlijke kerstboom: 5 minute crafts, toch niet zo 5 minutes als ze beweren


5 minute crafts, het oh zo bekende YouTube kanaal waarbij er beweerd wordt dat de dingen die zij maken, in 5 minuten te maken zijn. Nu dachten wij als Alibi dat het eens tijd werd om deze belofte te testen. Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te kijken welke van de vele mogelijke creaties de beste zou zijn. Met kerst in het vooruitzicht hebben wij gekozen voor de 5 minute crafts van het filmpje “10 Delicious Christmas Ideas”. Van dit filmpje hebben wij 3 recepten uitgekozen waarvan wij dachten dat wij in staat zouden zijn om er een goede maaltijd van te maken.

Het recept dat wij als eerste hebben gekozen is een kerstboom van bladerdeeg waar volgens 5 minute crafts een spinaziecrème in zou moeten. Aangezien wij die crème niet konden vinden, hebben wij er groene pesto in gedaan. Andere ingrediënten werden in het filmpje niet benoemd, maar wel getoond. Uiteindelijk hebben wij besloten om de volgende producten te gebruiken: bladerdeeg, pesto, een ei en wat grof zout. We hebben een aantal van de stukken bladerdeeg aan elkaar geplakt om dat vervolgens in een driehoek te snijden. Dit deden we twee keer zodat we een bovenkant en een onderkant voor onze kerstboom hadden. Vervolgens smeerden we de pesto op een van de twee driehoeken en legden we de andere driehoek er bovenop. Hierna kwam het lastige werk. Er moesten stroken gesneden worden zodat die gedraaid konden worden waardoor de driehoek op een kerstboom ging lijken. Vervolgens hebben wij er ei op gesmeerd en wat zout op gestrooid.

Dit alles kostte ons een mooie 8 minuten en 41 seconden. Toch niet heel 5 minute crafts. Toen was het ook nog niet klaar, deze kerstboom moest vervolgens nog 10 minuten in de oven. Dus als je denkt even gauw voordat er gasten komen een pestokerstboom te maken, dan ben je al snel 20 minuten bezig. Dit was ons eindresultaat:

Wij vonden dat het redelijk op een kerstboom leek en dat het ook goed smaakte. Ons eindoordeel was dan ook een 7.

Het volgende recept waarbij wij probeerden om het binnen 5 minuten klaar te maken was, wederom, een kerstboom, maar dan van chocola. Hierbij maakten wij weer gebruik van bladerdeeg, maar ook chocola, ei en als topping wat van de chocofantasie van Dr. Oetker. We hebben een aantal stukken bladerdeeg aan elkaar vastgemaakt om er vervolgens een soort driehoek uit te snijden. Dit deden wij twee keer. Daarna hebben wij chocola op een van de driehoeken gelegd en de andere driehoek erop gelegd. Hierna kwam weer het lastige werk, we moesten stroken snijden en ze vervolgens zo vouwen dat het op een kerstboom ging lijken. Dat was nogal lastig en we hebben dan ook meerdere pogingen gedaan. Toen wij deze challenge overwonnen hadden, hebben wij ei op het bladerdeeg gesmeerd en wat van de chocofantasie erop gestrooid.

Dit alles kostte ons 10 minuten en 39 seconden, weer niet al te dicht in de buurt van de beloofde 5 minuten.

Wij waren erg trots dat het nog redelijk op een kerstboom leek en hadden dan ook goede hoop dat wij hier een lekker dessert uit zouden halen. De chocoladekerstboom moest nog 30 minuten in de oven, maar wij besloten daar 20 minuten van te maken.

Toen kwam het. Onze teleurstelling was groots, maar ook zeker onze afschuw. Daar lag het dan, we hadden een klein monster gemaakt die ervoor zorgde dat het hele huis rook naar verbrandde chocola.

Maar we hadden nog een lichte hoop, misschien was het nog lekker. Er zijn meerdere stukjes gegeten, iets dat we nooit meer zullen vergeten. Smaakte het nog naar chocola? Nee. Leek het nog op chocola? Nee. Rook het nog naar chocola? Nee. Alles wat goed zou moeten zijn (de chocola) was fout. Deze ernstige creatie krijgt dan ook van ons een mooie 1, de punt is voor de moeite.

Terwijl het monster in de oven zat, hebben wij onze aandacht gevestigd op het maken van sneeuwpoppetjes van marshmallows. Hierbij waren er alleen zoute stokjes en marshmallows nodig. We regen twee marshmallows aan een zout stokje en staken vervolgens 4 stokjes (voor de armen en benen) in de marshmallows. We vonden dat de marshmallows nog iets misten en besloten er oogjes (chocoladeballetjes) op te duwen. Dit was het resultaat.

Drie schattige marshmallowmannetjes die ook nog goed smaakten. We waren erg blij dat we nog iets hadden om de vieze smaak van de chocoladekerstboom weg te spoelen. Deze mannetjes kostten ons een mooie 4 minuten en past dus zeker thuis bij de 5 minute crafts. Deze marshmallows kregen van ons een 6,5.

Al met al was het een geslaagde kookavond, we hebben genoten van het eten dat wel goed was, niet in 5 minuten, ongeveer 2 uur, maar waren wel blij met wat we uiteindelijk voor elkaar hadden gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *