Mysterieuze praktijken rondom de LA River


De Los Angeles River is een van de bekendste rivieren van de stad LA. De rivier staat bekend om zijn industriële karakter. Ongeveer 450 kilometer van de rivier bestaat namelijk uit een bedding van beton. Ook was de rivier decor voor vele filmscenes, bijvoorbeeld bij Grease en de Terminator. De rivier heeft echter ook een duistere kant. Er worden namelijk met enige regelmaat lijken aangetroffen en de oorzaak hiervan is in lang niet alle zaken bekend.

Zo is er in september 2019 een dode man aangetroffen in een winkelwagentje. De man was volledig verbrand. Het slachtoffer in deze zaak is nog niet geïdentificeerd en de dader loopt ook nog op vrije voeten. De politie is echter druk bezig om te achterhalen wat hier precies is gebeurd.

Een andere mysterieuze gebeurtenis rondom de LA River is de dood van de destijds 14-jarige Elias Rodriguez. In februari 2017 verliet hij school en kwam hij vervolgens nooit meer thuis. Het stormde hevig die dag en Elias werd een aantal dagen later dood teruggevonden bij de LA River. De doodsoorzaak die vervolgens werd vastgesteld is verdrinking en de dood werd bestempeld als een ongeluk. Maar het blijft een mysterie hoe Elias bij de rivier terecht is gekomen en hoe deze verdrinkingsdood plaats heeft kunnen vinden.

Op 20 september 2017 werd de 34-jarige Jason Murphy dood aangetroffen bij de rivier. Murphy was een opkomende acteur en had eerder op de avond nog een filmpremière bezocht. De dood werd door de politie gezien als een ongeluk en daarom is er geen verder onderzoek naar gedaan. De doodsoorzaak was namelijk verdrinking en Jason was volgens de politie niet beroofd. Deze conclusie was echter vreemd want de telefoon van Jason was wel verdwenen. Ook is het vreemd dat de politie met niemand van de mensen heeft gesproken die aanwezig waren bij de filmpremière. Zij waren immers de laatste mensen die Jason levend hebben gezien. De nabestaanden van Jason waren dan ook niet blij met het verloop van het onderzoek door de politie. Zij hebben daarom een detective ingehuurd, deze detective kwam met nieuwe feiten over de zaak. Zo heeft hij mensen gesproken die hebben gezien dat er op de avond van de dood in de omgeving van de rivier een blanke man in een auto werd geduwd. De zaak van Jason is nooit opgelost. Sommigen zijn het met de politie eens en denken dat het een ongeluk geweest, maar anderen denken dat het een uit de hand gelopen overval moet zijn geweest. De familie van Jason is nog steeds op zoek naar antwoorden om het mysterie op te lossen.

De LA River lijkt in eerste instantie dus een vredige rivier die we allemaal wel kennen uit de meest bekende filmscenes. Maar wanneer er word gekeken naar de gebeurtenissen rondom deze rivier blijkt deze toch niet zo vredig te zijn…

Bronnen:

https://www.dailynews.com/2017/02/28/coroner-confirms-body-in-la-river-is-sylmar-teen-elias-rodriguez/

https://medium.com/true-crime-by-cat-leigh/man-found-dead-in-la-river-383eac77077a

https://nl.wikipedia.org/wiki/Los_Angeles_River

https://aqueductfutures.wordpress.com/2013/03/09/los-angeles-river-watershed/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *