Quote kanon Janine Bakker


Zou je jezelf kort willen voorstellen?

“Ik ben Janine, 20 jaar en derdejaars criminologie student. Ik ben voorzitter dit jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Wageningen, maar woon al sinds het eerste jaar van mijn studie hier in Leiden. Ik heb een zus, zij is 1,5 jaar ouder. Zij studeert wel nog in Wageningen. Ik hou van sporten, ik heb ooit klarinet gespeeld, maar die is al een tijdje kapot, dus dat doe ik niet meer. Mijn leven is zo druk dat mijn enige hobby nog Netflix is en ik hou heel erg van koken.”

Wat is jouw functie en wat houdt deze precies in?

“Ik ben voorzitter. Het voorzitterschap is misschien wel de vaagste functie die er is, het is niet echt afgebakend. Ik ben natuurlijk wel tijdens de bestuursvergadering de begeleider, dat bereidt je voor en je maakt de agenda. Ik doe de acquisitie, dus ik ben veel in contact met bedrijven en ik haal sponsoren binnen. We zijn daardoor ook veel in contact met andere vereniging zoals met CDP, van Amsterdam. Die hebben niet echt een acquisitie, dus die proberen we hier af en toe ook mee te helpen. Voor de rest ben ik veel in contact met de universiteit. Ik ben bezig met JSVO, dat is het overkoepelende overleg tussen verenigingen, dus daar gaan alle voorzitters heen. En dat is om belangrijke dingen van de faculteit mee te krijgen en om daarover mee te overleggen. Verder allemaal wat kleine dingetjes die ik hier en daar regel, zoals de ALV. Dat is een beetje in een notendop mijn functie. Ik doe ook alle presentaties trouwens, bij de bachelor uitreiking of bij een voorlichting bij de El Cid.”

Wat vindt je tot nu toe het leukste aan je bestuursjaar?

“CoBo’s zijn wel echt heel erg episch. Wij zijn best wel fel in stickers plakken, dus daar vermaak je je wel heel erg mee. Voor de rest vind ik mijn bestuur het leukste, want we zijn altijd samen en we zijn echt een vriendinnen groep. Er is ook geen gekibbel, je merkt meestal wel snel dat dit gebeurd met zes vrouwen, maar dat hebben wij eigenlijk niet. Dat is heel chill, daar hebben we echt geluk mee! Straks als alle activiteiten komen, gaan er ook nog wel leuke dingen gebeuren. En de acquisitie is ook wel heel gaaf. Dan kom je bij al die grote bedrijven, allemaal heel fancy, dan wordt je behandeld als een volwassene, terwijl ik pas 20 ben. Dat is super gaaf, maar wel spannend!”

Wat vindt je tot nu toe het minst leuke?

“Presentaties, daar heb ik een hekel aan. Ik hou niet zo van voor mensen spreken, iedereen zit zo naar je te staren, ik ben liever iemand die achter te schermen alles regelt. Dat heeft mijn functie ook wel, behalve die presentaties.”

Wat is je favoriete commissie?

“Oeh, wat een kut vraag haha. Moet ik nu eigenlijk de alibi zeggen? Nee haha, de acquisitie vind ik het leukst! Dat is heel chill, het scheelt ook dat we al een tijdje bezig zijn, het zijn mensen die al wat langer rondlopen binnen de vereniging. Wij zijn maar met een kleine groep ook, met zijn vieren plus wij twee, Femke en ik. Het is heel gezellig. We zijn heel actief, je hoeft niet zo aan ze te trekken. Maar ik vind het ook zelf heel leuk om te doen.”

Wat is je grootste blunder wat je tot nu toe hebt meegemaakt in je studie tijd?

“Dan moet ik even naar mijn bestuur kijken. Jongens, wat is mijn grootste blunder? Ik heb er zo veel! We gingen naar de dies borrel van de ETV, en toen pakte ik zo’n aluminium dienblad voor eten, die zijn niet zo stevig. Ik dacht, die gebruik ik wel om 12 bier mee te vervoeren. Nou dat was niet slim, want dat ding klapt zo in elkaar en ik gooi 12 bier over mezelf heen. Er zijn hele leuke foto’s van, maar laten we die maar niet delen! Ik heb nog meer gênante momenten. Ik zeg echt heel veel domme dingen. Dat quote bord in de BK is ook echt voor mij gemaakt. Sommigen zijn echt niet voor herhaling vatbaar. Iedere keer als ik het zeg denk ik ook, shit. Ik heb ooit gevraagd, hoe lang duurt Centurion? Wel gênant.”

Waar kunnen we jou het s nachts voor wakker maken?

“IJs. Wel echt goed Italiaans ijs. Zolang het maar niet malaga is, dat is echt ranzig. Nou ja al het ijs met drank is ranzig. Mijn favorieten zijn echt fruitsmaken. In Wageningen heb je een ijssalon waar ze een soort koekjes ijs hebben, dat is echt het beste. En goed gemaakt kokosijs!”

Wat is je favoriete CoDe moment tot nu toe?

“In ons eerste jaar was het lustrum, toen hadden we op donderdag de kroegentocht. En toen hadden ze als idee dat je met het groepje geboeid werd aan elkaar. Dus je liep met zijn vieren. Ik met Femke, Tim Driebergen en Dieke uit het 13e. Tim had de hele middag al champagne gedronken op een bootje, dus die was best lam. We hebben hem als een soort klein kind aan de hand meegenomen met de kroegentocht. Het was echt een epische avond, we gingen door de hele stad heen. En op een gegeven moment braken de handboeien. En ik was die avond jarig, dat was echt een leuke avond.”

Wat is je droombaan?

“Nee die heb ik niet echt. Iets wat een beetje geld schuift, haha. Ik denk dat ik wel een beetje een leidinggevende functie wil of zo. Maar of dat nou bij een normaal bedrijf is, of dat ik bij de Koninklijke Marechaussee wil , I don’t know. Of misschien de politiek in? Nou ja dat niet, misschien wil ik dan bij het Ministerie gaan werken. Dus het kan alle kanten nog op, ik ben benieuwd.’’

Als je naast criminologie nog een studie zou moeten doen, wat zou je dan doen?

“Ik denk psychologie. Ik vind dat ook wel vaak het meest interessante deel van de criminologie. Ja, dus dat. ”

Als je een onbeperkt budget zou hebben, wat voor CoDe activiteit zou je dan organiseren?

“Ohh dat is moeilijk. Ik zou wel echt iets leuks uit willen gaan zoeken. Misschien de meest epische reis of zo maar dan ook echt ver en dan echt lekker drie weken lang of zo en dan hele gave dingen doen en dat is dan helemaal gratis. De lange reis is ook maar tien dagen en sommige bestemmingen zijn gewoon uitgesloten omdat het te duur is. Ja dan zou ik naar Nieuw-Zeeland, Suriname of Australië gaan. Van die hele toffe bestemmingen maar die eigenlijk niet te duur zijn. Dat zien jullie ook wel voor je, toch?’’

Wat is je favoriete quote van het hele bestuur.

“Mag ik mijn telefoon er even bij pakken? Daar hebben we namelijk een app voor haha. Laatst had ik dat ik per ongeluk appelkut zei in plaats van paardenkut toen ik vroeg of iemand dit aan wilde geven. Dit is niet een hele grappige quote. In Delft, bij de CoBo’s, als besturen daar binnenkomen, lopen ze in een treintje en proberen ze bij het constituerende bestuur te komen. Ze gaan dan heel hard zingen en dan mag je ze strepen. En ik wist dus niet of dat maar met een half glas mocht of met een vol glas. Dus ik vroeg: mag ik dit helemaal vol gooien? Maar je mag dus niet met een heel glas strepen en dat dacht ik dus wel. Dat was een heel grappig moment.’’

Zou je liever elk adtje die je drinkt jenever willen adten of zou je liever tien jaar M&T volgen?

“Ik adt de laaste tijd veel hoor. Maar een heel glas? Ik ben best wel okay in adtjes trekken, maar jenever zou ik denk ik niet trekken. Ik zou er dan echt vanaf liggen hoor. Ik.. tien jaar M&T? ik hoef het niet te halen toch? Dan ga ik het op zo’n manier doen dat ik nooit ga en alleen naar die toetsen. Dat kan ik wel aan. Ja dan denk ik dat ik dat toch liever doe. Dan ga ik in die hoorcolleges en in de werkgroep wel iets anders doen. Daar kan ik nog mee leven. Ik trek een shot al bijna niet, dat vind ik heel vies. Als het nou iets anders sterks was, maar jenever… Jezus wat een vieze troep. ”

Liever elke keer dat je een lezing opent een scheet laten, of elke keer dat je een lezing opent je tekst kwijt zijn.

“Echt kwijt dat je ‘t niet meer terugkrijgt zo maar? Dat is dus echt wel een probleem bij een lezing, moet ik die ook echt geven? Als ik ‘m alleen maar moet openen, dan zou ik dat niet zo erg vinden, want dan zou ik gewoon een half flutpraatje houden of zo. Dus ik denk dat ik dat doe, liever vergeten. Ja, want dan improviseer je gewoon iets.’’

Heb je al eens een keer de wet overtreden en zo ja wat dan?

“Ik heb vast wel een keer iets gestolen, maar nee dat is niet waar. Dat heb ik niet opzettelijk gedaan, dus dan heb ik niets gestolen. Erg hè, het was niet opzettelijk haha. Dus dan heb ik niets gedaan. Nee, ik heb wel eens een keer op de stoep gefietst en ook zonder achterlicht gereden. Overtredingen dus wel, maar ik heb nooit een misdrijf gepleegd. Ik ben best wel braaf. Wildplassen heb ik ook wel eens gedaan.’’

Als je een moord zou plegen, wie van het bestuur zou je het eerste bellen om je te helpen?

“Femke!! Die heeft ook letterlijk als quote “als ik een beetje m’n best doe kan ik wegkomen met een moord’’. Die is ook wel het sterkst van ons denk ik. Ook denk ik dat Lieke wel geschikt is, voor het gestructureerde werk en de hersenen. Daarom is ze ook echt een top secretaris. Die zou gewoon ieder detail opmerken, van oh we moeten het hier nog opruimen en daar en zo. Dus die zou mij helpen en die zou dan ook weer bedenken wie we dan weer moeten bellen om het lijk weg te werken.’’

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *