Meet… Het 17e Bestuur


De Alibi heeft ook dit jaar weer interviews geschreven met alle bestuursleden van CoDe. Omdat het Zeventiende bestuur twee weken geleden gechargeerd is leek het de commissie een leuk idee om ook hen vast even voor te stellen. We hebben ze allerlei soorten vragen en dilemma's voorgelegd. En waar beter dan dit te doen in de stamkroeg van CoDe onder genot van een biertje.

Kunnen jullie elkaar omschrijven?

Janine Bakker (Voorzitter) zegt wat ze denkt en weet wat ze wil. Verder is ze juist ook wel schattig en kan ze niet zo goed tegen bier of jenever, en eigenlijk alle soorten alcohol. Ze is sportief, gaat vaak naar de sportschool. Ze doet het tot nu toe erg goed als voorzitter. Ze bespreekt veel dingen met haar voorganger en werkt georganiseerd. Ze gaat altijd de lijstjes af en neemt goed de leiding. 

Lieke Brugman (Secretaris) is een heel lief en zachtaardig persoon. Ze vertelt leuke en complete verhalen, gaat er soms zelfs voor staan, kan ook goed om zichzelf lachen. Ze is van ons de enige vierdejaars student. Ze werk hard en maakte goede en duidelijke notulen van wat er altijd besproken is. Ze heeft altijd haar zaakjes goed op orde. Daar kunnen wij nog wel eens jaloers op zijn. 

Femke Blokland (Penningmeester) kan heel goed tegen alcohol. Wil altijd alles doen. naast criminologie studeert ze ook psychologie erbij en is ze lid (en actief) bij DAC. Ze is lekker vrolijk, overal voor in, erg enthousiast en gastvrij. Ze is een persoon die met iedereen op kan schieten. Ze kan bijvoorbeeld een kamer inkomen waar ze niemand kent en de kamer uitkomen met allemaal nieuwe vrienden. Ze is al goed bezig met de begroting(en). Ze is erg duidelijk in wat ze aankomend jaar gedaan wil hebben. 

Suzanne Becht (Commissaris Media) heeft al veel ideeën op creatief gebied. Ze staat altijd erg haar mannetje. Als iets niet kan, zegt ze dat gewoon, maar wel op een lieve manier. Ze komt op voor mensen, is zorgzaam en heeft een gevoel voor justice. Waarschijnlijk gaat zij de eerste zijn die gaat brassen en is misschien wel de enige die ermee weg gaat komen. Ze is al veel bezig met komend jaar en heeft al veel ideeën over de site et cetera.

Patricia Burghout (Commissaris Onderwijs en Carrière) komt braaf over maar kan heel los gaan. Ze is heel betrouwbaar, staat voor iedereen klaar en is eigenlijk de eerste persoon waar iedereen naartoe zou gaan met problemen. Helpt erg met tentamens, samenvattingen etc. Volgens haar bestuursgenoten is ze soms een beetje  intimiderend goed georganiseerd (valt mee zegt ze zelf). Ze zorgt altijd voor een goede sfeer en brengt vaak wat rust in de tent als iedereen aan het schreeuwen is. Ze is een typisch Commissaris Onderwijs en Carrière. Ze zit op dit moment al in de opleidingscommissie en kent al relatief veel docenten. Dat zal haar functie wel wat gemakkelijken. 

Ruby Eichelsheim (Commissaris Activiteiten) houdt altijd een gesprek gaande. Houdt niet van stiltes en dat past wel goed bij haar functie. Ze is heel verantwoordelijk en kan heel veel aan. Als alles fout gaat weet ze alles weer op gang te krijgen, ze is een echte strijder. Verder zoekt ze vaak de gezelligheid op en vindt ze het leuk om met activiteiten bezig te zijn. 

Wat zijn precies jullie plannen voor aankomend jaar?

We willen vooral ervoor zorgen dat de vereniging goed blijft draaien. Ook willen we proberen om dingen waar andere besturen mee begonnen zijn, af te ronden. We focussen ons op uitbreiden in plaats van toevoegen. We willen veel eerstejaars trekken en uiteraard de tweede- en derdejaars actief houden. We gaan er een ontzettend leuk jaar van maken. Op persoonlijk vlak willen we door het bestuursjaar misschien wat harder worden en minder soft overkomen als bestuurs zijnde. 

Waar kijken jullie het meeste naar uit?

We kijken niet per se uit naar iets specifieks, maar meer naar het feit dat je met zes mensen de hele vereniging draaiende gaat houden. Daar kunnen we waarschijnlijk het meest trots op zijn. Het is heel leuk om leden te zien die enthousiast worden van CoDe en bijvoorbeeld terug blijven komen naar activiteiten. We vinden het heel leuk dat je met z’n zessen het jaar induikt en eigenlijk een grote familie wordt. Waarschijnlijk gaan we af en toe ook wel gek van elkaar worden hoor. 

Waar zien jullie het meeste tegenop?

Op dit moment de grote hoeveelheid verantwoordelijkheden. Dit zal wel heftig en misschien een beetje intimiderend worden. Je hebt volgend jaar niemand meer ‘boven’ je als het niet meer gaat. Natuurlijk hebben we het Zestiende Bestuur en de Raad van Advies wel, maar wij zijn eindverantwoordelijke. We zien er niet echt tegenop hoor, waarschijnlijk gaat het allemaal wel goed.. Daarnaast zien ze op tegen de bestuurskilo’s, maar ze gaan proberen samen te sporten. Wellicht dat dit een beetje te optimistisch is. 

 

Bestuursdilemma’s

Een eigen sociëteit voor CoDe of een  vier keer zo hoog budget?

Liever een eigen sociëteit. Met het budget zit het wel goed. Met een eigen sociëteit kunnen we ook een ruimere koelkast etc. krijgen voor op de bestuurskamer, zolang we maar niet alle extra kosten voor de sociëteit hoeven te betalen. Femke (penningmeester) neigt iets meer naar een vier keer zo groot budget, daar kan je toch wel veel mee, zoals een nog vettere studiereis organiseren. Maar met een eigen sociëteit kan je meer borrelen aan het einde van de middag.

Liever geen nieuwe eerstejaars of geen studiereis?

Geen studiereis. Eerstejaars zijn nodig voor de commissies en dergelijke en die zijn ook gewoon leuk, anders kan je de commissies niet meer vullen. De BoeF en de NCIS draaien bijvoorbeeld op bijna alleen maar eerstejaars.. 

Helemaal niet ingewerkt worden of dat je voorganger het hele jaar met je meekijkt?

Het antwoord hierop verschilt per functie. Zo zou de Penningmeester niks kunnen als ze niet wordt ingewerkt. De Voorzitter en Commissaris Media zouden liever niet ingewerkt worden, en dat ligt niet aan hun voorgangers. Ze kunnen er niet tegen om constant gecontroleerd te worden. De andere vier hebben liever dat ze wel worden ingewerkt en dat hun voorganger het hele jaar met ze meekijkt. 


Wie zal als eerste?

Te laat komen op bestuursvergaderingen?

Janine. Als ze te laat komt is dit meestal maar een paar minuten, maar ze komt wel vaak te laat. Daarna komt Femke het vaakst te laat.

Zich als een diva gedragen?

Iedereen stemt op Ruby, maar ze vindt het zelf van niet. Haar bestuursgenoten weten dat het niet zo is, maar naar buiten kan ze misschien wel als een diva overkomen, vooral omdat ze de touwtjes lekker strak kan trekken als iets gedaan moet worden. Eigenlijk zijn ze alles 6 niet echt diva’s, vinden ze zelf. 

Een CoDe-lid regelen?

Femke of Patricia. Femke zal waarschijnlijk sneller met een CoDe-lid regelen, maar Patricia moet niet onderschat worden. 

Zeven dagen per week sporten?

Janine, zij sport best veel. Ruby en Lieke zouden het ook nog wel kunnen. Als ze met z’n zessen zouden gaan sporten, zouden ze allemaal wel zeven keer per week kunnen sporten. 

Haar nieuwe penning kwijtraken?

De helft wijst Janine aan, maar ze vindt zichzelf een te grote control freak om haar penning kwijt te kunnen raken. Zelfs aan het eind van de constitutieborrels zal ze focust blijven op haar spullen en helemaal haar penning. Femke is vaak dingen kwijt, maar vindt bijna altijd alles terug. Uiteindelijk denkt iedereen dat Femke het snelst haar penning kwijt raakt. 

Tegen de jenevermeisjes zeggen dat ze toch niet alleen maar water mogen schenken?

Janine en Lieke in ieder geval niet. Waarschijnlijk Femke en Suzanne. Suzanne speelt waarschijnlijk de grootste rol hierin en kan het heel sneaky. Suzanne neemt dus het voortouw en Femke gaat hier snel in mee. 

Een 10 halen voor een tentamen?

Patricia, voor het vak Rechtseconomie heeft ze bijna een 10 gehaald. . 

 

Guilty pleasures

Janine: Love Island kijken, maar dan wel alleen de Engelse versie. Daarnaast neemt ze haar zeezoute rozemarijn crackers  overal mee naartoe. Dat vindt de rest heel fijn en profiteren ze maar al te graag van. Verder eet ze veel ijs, met name Italiaans ijs, alles gaat erin, zolang het maar geen Málaga ijs is. 

Lieke: Bakken, maar dat is eigenlijk niet echt een guilty pleasure. Ze kijkt heel veel romcoms, bijvoorbeeld Alles is Liefde of Alles is Familie, het liefst Nederlandse romcoms. Dit is vooral een tentamenweek ding, verder eigenlijk nooit. Daarnaast eet ze veel chocolade en kijkt ze graag wielrennen op tv.

Femke: Dramaseries kijken zoals Love Island, maar ook Formule 1 kijkt ze al vanaf jongs af aan. Ze eet ook veel waterijsjes, maakt niet uit op welk moment van de dag. Zelfs aan het beleidsplan werken ze met waterijsjes. Femke kan ook lekker gaan op jaren ‘80 muziek en het liedje Sterrenstof. Als dit lied wordt gedraaid is haar avond pas goed. Ze gaat niet weg van een feestje voordat dat nummer is gedraaid en als het niet wordt gedraaid, dan luistert ze hem zelf nog even op de fiets naar huis. Ook maakt ze veel wc-selfies.

Suzanne: Haar bijzonder muzieksmaak, ze luistert namelijk veel Metallica en andere  keiharde rockmuziek, maar komt er wel voor uit dus vindt het niet echt een guilty pleasure. Zelf vindt ze dat ze niet echt een guilty pleasure heeft omdat ze overal voor uitkomt. Ze houdt heel erg van jägerbombs en bordspelletjes spelen. 

Patricia: Feestjes, daar wordt ze heel enthousiast van. Als Femke niet enthousiast wordt van een feestje dan wordt Patricia dat wel. Verder is ze, bij gelegenheden, geobsedeerd met katten, en eigenlijk alle dieren. Zodra ze een kat ziet is ze weg. ’s Avond loopt ze wel eens met haar huisgenoten door de straat op zoek naar katten, zelfs de avond voor dit interview nog. Daarnaast houdt ze van de liedjes van Marco Borsato en van puzzels, met name sudoku’s en andere Japanse puzzels. 

Ruby: Volgens haar bestuursgenoten zijn saucijzenbroodjes haar guilty pleasure, maar ze vindt zelf van niet.. Wel houdt ze erg van gamen en met name van spellen die jongens vaak doen, zoals Assassign Street. Ze kan soms wel een hele dag gamen. Verder luistert ze veel naar Keetpop.

 

Bonusvraag

Wie heeft de beste pokerface tijdens het nemen van een shotje jenever?

Iedereen is er zeker van dat Janine in ieder geval geen goede pokerface heeft en iedereen denkt dat Suzanne die wel heeft. Na het uitdelen van de shotjes blijkt ook daadwerkelijk Suzanne degene te zijn met een goede pokerface.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *