Gedreven Com-act Annemarije van Nijendaal


“CoDe boven al, toch?”

 Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Annemarije van Nijendaal, ik ben 21 jaar oud en vierdejaars criminologie- en tweedejaars rechtenstudent. Ik kom uit Castricum en woon sinds drie jaar in Leiden. Verder heb ik twee broers en een zusje.

 Wat is dit jaar je functie binnen het bestuur en wat houdt deze precies in?

Ik ben dit jaar Commissaris Activiteiten (ook wel com-act) en dat houdt in dat ik eindverantwoordelijk ben voor de Spion, het A-Team, de BoeF, de Cops en de galacommissie.  Daarnaast heb ik afgelopen jaar samen met een commissie het Interfacultair Feest georganiseerd. Ik vind alle commissies heel leuk en we organiseren samen veel verschillende activiteiten. Het betekent wel dat ik heel veel vergader, maar dat wordt intussen wel een beetje minder aan het einde van het jaar.

“Je doet zoveel dingen die je in een normaal studiejaar niet zou doen en dat maakt het gewoon mooi”

Wat vind je tot nu toe het leukste aan het bestuursjaar?

Dat je iets hebt waar je zo intens veel mee bezig bent en dat je met zijn allen een super mooi jaar neerzet. Het leukste aan m’n functie vind ik dat ik samen met de commissie echt concrete dingen heb georganiseerd waar ik heel trots op ben. Zo was de biercantus echt episch, maar ook de studiereis was super tof. Je werkt dan vijf maanden naar de reis toe en als het dan allemaal goed gaat ben je wel echt trots. Je doet zoveel dingen die je in een normaal studiejaar niet zou doen en dat maakt het gewoon mooi.

“Sommige mensen denken dat de brakke ochtenden een nadeel zijn, maar die vind ik juist wel leuk. Dat zijn toch de ochtenden waar je aan terug denkt”

En het minst leuke?

Sommige mensen denken dat de brakke ochtenden een nadeel zijn, maar die vind ik juist wel leuk. Dat zijn toch de ochtenden waar je aan terug denkt. Het grootste nadeel is dat ik minder naar m’n ouders in Castricum kan en m’n vriendinnen daar minder zie. Daarnaast vind ik het vervelendste aan m’n functie dat ik altijd als laatste aan de beurt ben. Dit gebeurt voornamelijk bij de constitutieborrels, maar bijvoorbeeld ook met dit interview. Ik word als laatste geïnterviewd en alle originele antwoorden bij de vraag hierboven zijn al gegeven door m’n bestuursgenoten, dus lijkt het weer alsof ik iedereen kopieer.

 Wat doe je nog naast je bestuursfunctie?
Nienke en ik doen denk ik het wel minste naast ons bestuur, want wij hebben geen vriend dus daar hoeven we geen tijd in te steken. Meestal ga ik gewoon Netflixen en spelletjes spelen met m’n vriendinnen in Castricum. Ik probeer ook nog een beetje mensen te zien die niet in ons bestuur zitten of die niet actief zijn bij CoDe. En slapen, dat vind ik ook wel fijn.  Helaas heb ik geen tijd om naast het bestuursjaar en m’n studies te werken.

“CoDe is gewoon een reeks aan favoriete momenten voor mij”

Wat is je favoriete CoDe-moment?
Er zijn zoveel leuke dingen die ik met CoDe heb gedaan. Ik ben al op drie studiereizen mee geweest en vond de reis die we dit jaar hebben georganiseerd uiteraard wel de leukste, maar ze waren alle drie super gaaf. De liftwedstrijd naar Gent vond ik ook fantastisch en de wedstrijd van afgelopen jaar naar Brussel ook. CoDe is gewoon een reeks aan favoriete momenten voor mij. Het Lam in je Wigwam-feest was m’n minste favoriete moment. Kenners weten wel waarom.

Wat is je favoriete speciaal biertje en wat heeft het met je innerlijk te maken?

Het is wat lastiger geworden om van speciaal bier te genieten na de kroegentocht (red. Sneuveltocht) met m’n voorgangers. Als je niet tien achter elkaar drinkt vind ik La Chouffe heel lekker om te drinken. Brand Imperator vind ik ook heel lekker, maar La Chouffe is toch wel de favoriet, die kan je altijd drinken en is altijd goed. Wat dit met mijn innerlijk te maken heeft vind ik lastig. Het feit dat ik niet kan kiezen tussen speciaal biertjes zegt wel iets over dat ik erg van speciaalbiertjes houd. De keuze voor La Chouffe zegt dan wel weer dat ik goed lastige knopen door kan hakken. Een andere reden waaorm ik La Chouffe zo leuk vind, is omdat het na m’n 21-diner La Chouffe-avond in Castricum was en toen kregen we een heleboel La Chouffe-accessoires. Dit blijft me wel bij dus misschien is dit de reden dat ik La Chouffe zo lekker vind.

Hoe ziet jouw ideale date eruit?

Als Jamie van Wie is de Mol.

“Meedoen is belangrijker dan winnen”

Wat is iets dat jouw bestuursgenoten niet van jou weten?

Ik praat best wel veel over irrelevante dingen dus ik denk niet dat er iets is wat ze niet weten. M’n probleem is gewoon dat ik teveel vertel. Ze weten dat ik dwarsfluit heb gespeeld en dat ik een jeugdtrauma heb van spinazie. Wat normale mensen misschien niet van me weten is dat ik in het weekend echt veel spelletjes speel. Sommige mensen vinden dit lame, maar het is echt heel leuk. M’n favoriete spelletjes zijn Skipbo en Yathzee, dat zijn gewoon echt klassiekers. Ik ben niet heel goed in spelletjes, maar meedoen is belangrijker dan winnen. Kolonisten van Catan en Risk snap ik nooit zo goed. Bij Risk zie ik die missies en dan denk ik dat ga ik toch nooit redden. Als je die missie probeert te volbrengen val je zo door de mand. Iets anders is dat ik series binnen een week uit kan zien. Daardoor heb ik ook al heel veel gezien.

Door welke bestuursgenoot zou je je wel eens voor een dag willen laten aankleden?

Door Nienke. Ik vind zelf wel dat Nienke altijd leuke kleding aanheeft en dat ze er het meest mee bezig is van iedereen. Ik ben heel benieuwd wat ze me aan zou trekken, misschien wel iets heel lulligs. Ik hoop in ieder geval dat ze me geen vuilniszak aantrekt. Nienke heeft een hele gave broek die ik wel aan zou willen. Als ze die aanheeft krijgt ze alleen maar complimentjes en nu doet ze hem bijna niet meer aan omdat ze niet van die complimentjes houdt. Het lijkt me wel leuk om die complimentjes dan te vangen als ik de broek aan heb.

“Je pak is toch een symbool voor je bestuursjaar. Je bloed zweet en tranen zitten erin”

Stel je huis staat in brand wat zou je het eerste redden? (Geen mensen of dieren, die zijn veilig)

Angela’s knuffel uit Oslo die ik heb gekregen zou ik als eerste redden. M’n bestuurspak zou ik ook zeker weten willen redden, ik zou het heel erg vinden als die zou verbranden. Je pak is toch een symbool voor je bestuursjaar; je bloed zweet en tranen zitten erin. De penning wil ik er dan ook graag bij hebben, je wilt immers niet die persoon zijn die haar penning kwijt raakt. Praktisch gezien zou ik ook m’n laptop willen redden, want daar staat echt alles op qua studie en bestuur en als laatste het boek dat ik op mijn 21-diner van m’n bestuursvriendinnen heb gekregen, daar heeft heel veel werk in gezeten en het zou echt zonde zijn als die verbrandt.

Bonusvraag: Wat is je favoriete dier uit de Dierentuin?

Dat vind ik een hele lastige vraag. Toen ik met Anne en Angela in de dierentuin was ging een olifant dansen op de muziek. We gingen ook naar een zeehondenshow en toen zaten we in de spetterzone tussen de gillende kinderen, dat was vreselijk. De panda’s waren schattig maar deden echt geen niets. Die olifant was echt heel schattig, dus ik denk dat dat mijn favoriete dier is.

Dilemma’s

Liever dat op het volgende CoDe feest steeds hetzelfde liedje wordt gedraaid of dat je de volgende lezing zelf moet geven?

Beide opties zijn niet echt voordelig, maar ik zou dan toch voor de lezing gaan. Lezingen zijn vaak iets minder druk bezocht en met het geven van een lezing zou ik minder mensen belasten. Ik zou echt geen idee hebben waar ik de lezing over zou moeten geven. Misschien zou ik hem zo saai maken dat iedereen na een kwartier wegloopt en ik dan klaar ben. Of ik kan een complete lezing geven over hoe leuk CoDe is zodat nog meer mensen actief worden. Een heel feest lang hetzelfde liedje draaien is echt voor niemand leuk, dan gaat iedereen na een kwartier weg. Als ik wel de hele avond hetzelfde liedje zou moeten draaien, zou ik een technonummer kiezen, want dan hebben mensen minder door dat het de hele tijd hetzelfde liedje is.

Liever al je vergaderingen om 9 uur ‘s ochtends of al je vergaderingen in het weekend?

Liever al m’n vergaderingen om 9 uur ’s ochtends. Ik vind het heel lastig om uit bed te komen, maar als ik er eenmaal uit ben gaat het wel. Het is wel heel vervelend na feestjes, maar vaak kan ik ook wel lachen om deze brakke ochtenden. In het weekend wil ik gewoon op de bank liggen bij mijn ouders en niets doen. Ik kom er wel overheen als ik elke doordeweekse ochtend om 9 uur moet vergaderen. Wel ben ik bang dat ik me verslaap.

“Ik had m’n bestuursjaar niet willen missen”

Liever alleen criminologie studeren of alleen Rechtsgeleerdheid studeren?

Criminologie vond ik heel leuk om te studeren, maar ik vind de opleiding Rechtsgeleerdheid leuker. Ik wil na beide bachelors afgerond te hebben graag een master Rechtsgeleerdheid doen en wil ik later liever iets op dat gebied gaan doen. Aan de andere kant, als ik alleen Rechtsgeleerdheid zou hebben gestudeerd zou ik hoogstwaarschijnlijk geen bestuursjaar bij CoDe hebben kunnen doen. Ik had m’n bestuursjaar niet willen missen, dus dan zou ik toch voor enkel criminologie kiezen. CoDe boven al, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *