Zorgzaam Ex-BoeFje Evri Penning


“Door mijn vijf bestuursgenoten en alle commissies heb ik een steady basis gekregen in Leiden met mensen op wie je terug kunt vallen. Deze vriendschappen neem ik hopelijk voor altijd mee.”

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Evri Penning, 21 jaar oud en ik woon in Leiden. Ik kom uit Giethoorn en heb drie broers. Dit jaar ben ik Commissaris Onderwijs & Carrière van het Zestiende Bestuur.

Wat houdt jouw functie binnen het bestuur precies in?
Als Commissaris Onderwijs & Carrière ben ik vooral erg druk met de commissies die bij mijn functie horen: de Buit, de CEL, de Douane en de KMar (Mastercommisie). Met de Buit en de KMar ben ik voornamelijk druk met het organiseren van formele activiteiten, zoals werkbezoeken en activiteiten voor de Masterstudenten. Met de CEL zijn we altijd druk met het evalueren van de vakken en de Douane is dit jaar mijn zwevende commissie, hiermee organiseer ik de korte reis en liftwedstrijd. Het leuke aan mijn functie vind ik dat het een formele functie is, maar ik tegelijkertijd ook informele activiteiten organiseer met de commissies, zoals borrels voor masterstudenten. Daarnaast ben je natuurlijk ook aanwezig bij de informele activiteiten die je bestuursgenoten en hun commissies hebben georganiseerd, dat hoort ook gewoon bij je bestuursfunctie. Dit maakt het allemaal erg leuk.

Wat vind je tot nu toe het leukst aan je bestuursjaar?
Het leukst vind ik de vriendengroep die we gecreëerd hebben. Door mijn vijf bestuursgenoten en alle commissies heb ik een steady basis gekregen in Leiden met mensen op wie je terug kunt vallen. Deze vriendschappen neem ik hopelijk voor altijd mee.

Ik kan heel slecht tegen weinig slaap. Ik slaap altijd en overal.”

En het minst leuke?
Minder slapen. Ik kan heel slecht tegen weinig slaap. Ik slaap altijd en overal, onder alle omstandigheden, zelfs wanneer ik bijvoorbeeld een te zacht luchtbed heb. Door het drukke jaar heb ik weinig tijd om te studeren en de  uurtjes die ik nog vrij heb naast mijn functie moet ik aan mijn studie besteden. Je gunt het jezelf dan eigenlijk niet om te gaan slapen omdat je ook nog wat tijd in je studie moet steken.

“Ik vond het erg bijzonder om in het eerste jaar in je eentje in een onbekende stad te komen en dan zo goed te klikken met je commissiegenoten.”

Wat is je favoriete CoDe moment?
Dat is denk ik het midweekje weg met de BoeF in m’n eerste jaar. Aan het einde van het collegejaar gingen we met de hele commissie een paar dagen naar de Katjeskelder bij Breda. Ik vond het erg bijzonder om in het eerste jaar in je eentje in een onbekende stad te komen en dan zo goed te klikken met je commissiegenoten. We zien elkaar nog steeds en dat is altijd heel leuk, het escaleert gewoon altijd met de BoeF. Daarnaast was de studiereis uiteraard ook heel leuk, en verder was het Lustrumfeest vorig jaar ook heel leuk. Toen wist ik net twee maanden dat bestuur ging doen en zat je nog helemaal in die vibe.

Wat doe je nog naast je bestuur?
Ik roei helaas niet meer bij Njord, maar ik zie m’n ploeggenoten wel af en toe nog. Daarnaast heb ik een vriend, maar die studeert momenteel Diergeneeskunde in Antwerpen. We proberen elkaar wel nog zoveel mogelijk te zien. Verder probeer ik ook nog wat te studeren, maar dat gaat in pieken. In de tentamenperiodes ga ik naar de bibliotheek, maar daar blijft het wel bij. In m’n vrije tijd vind ik het ook leuk om m’n vvv’tjes te zien, vooral met de feestdagen.

 “M’n bestuursgenoten noemen me grappend wel eens salty Evri, omdat ik af en toe scherpe opmerkingen kan maken.”

Hoe zouden je bestuursgenoten je omschrijven?
M’n bestuursgenoten noemen me grappend wel eens salty Evri, omdat ik af en toe scherpe opmerkingen kan maken. Maar ik denk dat ze me ook wel zouden omschrijven als lief, of gezellig, of gewoon normaal. Ze kennen me wel heel goed denk ik. Als ik bijvoorbeeld slaap kan ik heel erg gaan slaapdromen en slaapwandelen. Op bestuursvakantie sliep ik met Nienke op de kamer en schreeuwde ik in m’n slaap dingen als dat de muur eruit moest. Ze weten ondertussen allemaal wel dat ik dit doe, maar enkel Nienke heeft het meegemaakt en de mensen op studiereis inmiddels ook.

“Op dit moment is m’n vader mijn idool.”

Wie of wat was vroeger je idool? En op dit moment?
Vroeger turnde ik en was Sanne Wevers mijn idool. Zij kon heel goed turnen en dat was iets wat ik heel graag wilde. Nu mag ik niet meer turnen door een blessure aan mijn knie. Op dit moment is m’n vader denk ik mijn idool. Hij kan heel goed met bepaalde situaties omgaan en kan alles goed relativeren, dat vind ik heel fijn aan hem.

Wat is je droombaan? Of wat zijn je vervolgstappen na deze opleiding?
Ik ben aan het nadenken over de opleiding tot recherchekundige, maar de kans is klein dat dat gaat lukken. Ik heb aan mezelf beloofd om er deze zomer mee aan de slag te gaan en me er een beetje in te gaan verdiepen. De forensische psychiatrie vind ik ook heel interessant, maar dan moet ik weer allemaal extra vakken gaan volgen en dat is wel een lange weg. Eigenlijk vind ik heel veel dingen leuk, dus ik vind het een lastige keuze.

Als je één wens zou mogen doen, wat zou dat dan zijn?
Voor mezelf een wens doen vind ik lastig. Ik wil heel graag de opleiding tot recherchekundige doen, maar ik ken ook iemand van 22 die kanker heeft, dus dan zou ik liever in het algemeen wensen dat kanker en andere erge ziektes niet meer zouden mogen of niet meer zouden bestaan.

 “Eigenlijk zou ik dus met al m’n bestuursgenoten wel eens een dagje willen ruilen!”

Met welke bestuursgenoot zou je wel een dagje willen ruilen?
Nienke heeft een hele gezellige familie, haar broer en zusjes zijn vaak op activiteiten dus als ik bijvoorbeeld daar thuis zou moeten eten ken ik haar familie al redelijk. Een dag met Vera ruilen zou ook wel chill zijn want dan zou ik me een dag niet druk hoeven te maken om m’n studie, aangezien ze haar bachelor al heeft gehaald. Als ik met Sterre zou ruilen, heb ik opeens een leuke hond, Hero. Vroeger had ik ook een hond en dat mis ik wel. Farah heeft een heel gezellig en actief huis, dus dat zou ook leuk zijn voor een dag. Maar met Annemarije ruilen zou ik ook heel tof vinden, want dan kan ik weer een dagje de BoeF doen dus dat vind ik ook wel heel leuk. Eigenlijk zou ik dus met al m’n bestuursgenoten wel eens een dagje willen ruilen!

Bestuursdilemma’s met Evri

“Als ik echt zou moeten kiezen zou ik dan toch liever de korte reis naar Renesse laten gaan, dat zou wel heel gezellig worden denk ik.”

Liever de korte reis naar Renesse of de liftwedstrijd naar Budapest?
De liftwedstrijd naar Budapest is vrijwel onmogelijk want je kunt daar niet met één dag liften komen. Een korte reis naar Renesse zouden we waarschijnlijk wel eerder vol krijgen dan een liftwedstrijd, dat kost teveel tijd. Maar Renesse past niet helemaal in wat we doen, we kunnen daar geen formele activiteiten doen. Wellicht zouden we onderzoek kunnen doen naar alcoholgebruik onder jongeren en minderjarigen controleren op alcoholgebruik. Dan zou de hele week om alcohol gaan. Als ik echt zou moeten kiezen zou ik dan toch liever de korte reis naar Renesse laten gaan, dat zou wel heel gezellig worden denk ik.

Liever alle aanmeldingen voor activiteiten mondeling ontvangen of de situatie dat mensen zich aanmelden voor activiteiten, maar ze niet op komen dagen?
Dan denk ik liever alle aanmeldingen mondeling ontvangen. Ik kan wel goed dingen onthouden en vind het echt heel vervelend als mensen niet op komen dagen. Je hebt je aangemeld en dan wordt er toch op je gerekend vanuit de commissie.

Liever met één klik alle leden voor een evenement op Facebook uitnodigen of dat er altijd minstens vijftig mensen bij je lezingen zijn?
Soms is het erg lastig de zaal vol te krijgen bij een lezing. Vijftig mensen zijn er best veel, dus dat lijkt me wel mooi. Daarnaast is het ook fijn voor een spreker om een groot publiek te hebben, want die komt hier helemaal heen gereisd. Mensen op Facebook uitnodigen voor evenementen lukt mij niet zelf omdat ik een Samsung heb en het uitnodigen alleen met een Iphone kan, dus ik gebruik altijd de telefoon van m’n bestuursgenootjes. Misschien dat zij wel liever optie 1 zouden kiezen, maar ik ga voor minstens vijftig mensen bij de lezingen.

Benieuwd naar het volgende interview? Binnenkort verschijnt alweer het laatste interview met een bestuurslid van het 16e bestuur, namelijk met de Commissaris Activiteiten Annemarije! Dus houd de website alibicode.nl in de gaten of kijk op de Facebookpagina van Corpus Delicti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *