Uit de hand gelopen 1-aprilgrappen


Afgelopen maandag was het de dag waarop niet iedereen zomaar gelooft wat op internet staat, 1 april! Heb je zelf nog grappen gemaakt? Bijvoorbeeld de klassieke “je veter zit los”? Of heb je het misschien wat grootser aangepakt? De volgende mensen maakten het in ieder geval wel heel bont. Zo bont, dat Winston van New Girl er niks bij is… (voor als je de referentie niet snapt: https://www.youtube.com/watch?v=1yoRBP2My5g)

In verwachting

In 2003 leek het Tori Wheeler een leuk idee om haar vriend te vertellen dat ze zwanger was. Tegen de verwachting in, kon haar vriend hier helemaal niet om lachen. Als reactie daarop dacht Tori dat het grappig was om hem te bedreigen (ze zegt althans zelf dat dat ook een grapje was). Zoals we ons allemaal goed kunnen voorstellen, ervaarde haar vriend dit heel anders dan als een grap en hij dreigde ermee dat hij de politie zou bellen. Toen was de grap voor Tori ook over. Ze sneed hem in zijn keel en beet hem twee keer. Haar vriend overleefde dit wel, maar had zeven hechtingen nodig. Tori werd gearresteerd.

Een aanslag op de lachspieren

Deze is in het bijzonder interessant met het oog op de studiereis. Een Israëlische inlichtingenofficier pakte op 1 april 1986 de kans om de sfeer omtrent het conflict in het Midden-Oosten eens ehmm.. met humor te verlichten. Hij creëerde een nep nieuwsbericht waarin stond dat de leider van de Amal (een sjiitische organisatie) ernstig gewond was geraakt bij een aanslag op zijn leven. Als snel werd het al in het Hebreeuws en het Engels door de media gerapporteerd. Het veroorzaakte een onmiddellijke heropleving van de spanningen in de regio. De anonieme officier is berecht in de militaire rechtbank.

Niet om van in de lach te schieten

Angela Timmons was een medewerker op een school in South Carolina. Op 1 april besloot zei om een grap uit te halen met haar dochter. Ze stuurde haar dochter het bericht dat ze schoten hoorde op de school en dat ze zich aan het verstoppen was om in leven te blijven. Toen Angela niet reageerde op de berichtjes van haar dochter, schoot haar dochter te hulp door de politie te bellen. De politie ging zo snel mogelijk naar de school, waar ze erachter kwamen dat er helemaal geen schietpartij was. Angela verklaarde dat het allemaal een grapje was en dat ze wel vaker dit soort grappen had uitgehaald op 1 april. Ze werd gearresteerd en vervolgd.

 

 Toch geen hart van steen?

In 2016 dacht Ray Jordan wel een hele ongevoelige grap uit te halen. Hij ging op zijn knieën voor zijn vriendin, Lisa Estevez, in New York en vroeg haar ten huwelijk. In haar onvoorstelbare vreugde opende ze het doosje waar de ring in zou moeten zitten, maar deze was leeg. Op een briefje met de tekst “April Fools” na dan. Ze werd woedend en pakte het geweer van haar toch-niet-verloofde die om wat voor reden dan ook gewoon op de bank binnen handbereik lag en schoot hem één keer door zijn hart. Ze werd aangeklaagd voor moord. Dit bericht werd door verschillende nieuwswebsites gerapporteerd, maar bleek uiteindelijk afkomstig te zijn van notallowedto.com. dit is een website die nepnieuws plaatst en die afhankelijk is van luie journalisten. Geloofde je het verhaal? Dan hebben wij je nog even goed te pakken met deze verlate 1-aprilgrap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *