Gezellige en veelzijdige Sterre Gravendeel


"Het leukste vind ik toch wel dat je met z’n zessen een heel eigen jaar neerzet waarin je samen zo succesvol mogelijk de vereniging probeert te leiden"

Stel jezelf even voor
Ik ben Sterre Gravendeel, ik ben 20 jaar oud en derdejaars Criminologie student. Oorspronkelijk kom ik uit Woerden maar sinds twee jaar woon ik in Leiden. Naast dat ik lid ben bij CoDe ben ik ook tweedejaars lid bij Augustinus.

“Officieel ben je als Commissaris Media ook een beetje de computer nerd van het bestuur, maar dat ben ik eigenlijk helemaal niet”

Wat is jouw functie binnen het bestuur en wat houdt het precies in?

Dit jaar ben ik Commissaris Media binnen het Zestiende bestuur. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het beheren van de social media en de CoDe-website. Verder hou ik mij bezig met het maken van algemeen promotiemateriaal en heb ik vier hele leuke commissies die ik coördineer: Alibi, Almaniak, ME en NCIS. Heel officieel ben je als Commissaris Media ook een beetje de computer nerd van het bestuur, maar dat ben ik eigenlijk helemaal niet. Je krijgt wel eens vragen vanuit het bestuur en daar weet ik lang niet altijd het antwoord op.

Wat vind je het leukste of minst leuke aan het bestuursjaar tot nu toe?

Het leukste vind ik toch wel dat je met z’n zessen een heel eigen jaar neerzet waarin je samen zo succesvol mogelijk de vereniging probeert te leiden, en dat heeft natuurlijk zijn ups-and-downs. Terugkijkend op het bestuursjaar tot nu toe vind ik het super tof om te zien wat we samen allemaal hebben bereikt. Het is soms wel heel druk en komen activiteiten minder goed uit, maar als je er dan eenmaal bent heb je daar geen last meer van en is het altijd ontzettend gezellig.

“Het leukste vind ik toch wel dat je met z’n zessen een heel eigen jaar neerzet”

Wat doe je nog naast je bestuursfunctie?

Zoals ik al zei is het dus best wel druk dit jaar, dus doe dus niet heel veel naast het bestuur. Af en toe probeer, met de nadruk op probeer, ik nog wat vakken te volgen en gelukkig heb ik dit jaar Strafprocesrecht kunnen halen. Elk weekend streef ik wel nog terug naar Woerden te gaan om even uit te rusten en mijn familie te zien. Daarnaast vind ik het ook belangrijk zoveel mogelijk mijn cordial nog te zien op de maandag of vrijdag.

Wat is iets wat weinig mensen van je weten?

Ik vind het zelf niet echt een hele gekke eigenschap maar volgens Annemarije is het dat wel. Ik vind het dus best wel leuk om kip te snijden. Als ik kip ga eten haal ik dus altijd ongesneden kip. Annemarije heeft misschien ook wel gelijk hoor, ik ben nog niet veel soortgenoten tegen gekomen die deze eigenschap met mij delen. Daarnaast heb ik ook nog een grote liefde voor natuurdocumentaires. Nu moet ik wel zeggen dat ik vaak in slaap val tijdens de documentaires, maar het werkt in ieder geval rustgevend.

Wat is je favoriete commissie?

Haha, heel fijn als je eigen commissie dit soort vragen voor je verzint! Ik kan natuurlijk niet kiezen want ze zijn allemaal heel verschillend. Alibi houdt zich natuurlijk vooral bezig met schrijven en de Almanak met ontwerpen, de ME met het maken van de foto’s en de NCIS organiseert activiteiten voor de eerstejaars. Allemaal totaal wat anders dus, wat ook heel leuk is. Ik vind oprecht alle commissies even leuk en kan dus echt niet kiezen!

“Dit komt denk ik doordat ik het nu zo druk heb, dan waardeer je de rustige momenten heel erg”

Wat maakt jou het meest gelukkig op dit moment?
Op dit moment (van het interview) zou het me heel gelukkig maken als ik nog iets langer had kunnen doorslapen vanochtend. Ik ben überhaupt dit jaar slaap meer gaan waarderen. Over het algemeen zijn het de kleine dingen die me op dit moment gelukkig maken. Gewoon lekker op de bank liggen Netflixen, een keer zelf kunnen koken of gezellige dingen doen met mijn zusje of cordial. Dit komt denk ik doordat ik het nu zo druk heb, dan waardeer je de rustige momenten ook heel erg.

Wat voor eigenschap van iemand in je bestuur zou jij graag willen hebben?

Hmm… dat is een lastige vraag. Allemaal hebben ze eigenschappen die ik graag zou willen hebben omdat ik ze zelf wat minder heb. Annemarije is heel geduldig en precies. Nienke heeft veel doorzettingsvermogen. Vera is altijd super enthousiast. Farah heeft een hele fijne nuchterheid. Evri is heel relaxed in stresssituaties. Ik denk als je al deze eigenschappen samen zou voegen dat je dan echt een super persoonlijkheid hebt.

Waar ben je het meest trots op van dit jaar?

Wat we dit jaar voor het eerst hebben opgezet en wat daardoor toch een beetje ons kindje is, is de wintersport. Toen we met zijn zessen net wisten dat we dit jaar samen het bestuur zouden vormen waren we het al snel over eens dat we graag een wintersport wilde organiseren. Daar samen over nadenken en zorgen voor een goed idee was al heel erg leuk. En dan denk ik dat we een hele toffe week hebben georganiseerd waar iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Dat is wel iets om trots op te zijn.

“Trots dat we een hele toffe week georganiseerd hebben waar iedereen het naar zijn zin had”

Waarmee kun jij je bestuursgenoten mateloos irriteren?

Nou hier hebben we het toevallig laatst nog met elkaar over gehad. Ik denk dat ik niet veel specifieke karaktertrekken bezit wat hen mateloos irriteert. Behalve misschien dat ik soms wat ongeduldig kan zijn en ik dan wat minder gezellig ben. Maar ook wanneer ik Nienke soms probeer te helpen met een penningmeester probleem, wat ik eigenlijk helemaal niet begrijp, kijkt ze mij wel eens aan van is dat nodig. Maar ik geloof dat ze stiekem ook wel blij is met mijn onhandige meedenken af en toe.

Wat is je favoriete CoDe-moment?

Vorig jaar heb ik met de DOUANE de korte reis naar Dublin georganiseerd. Deze reis zal mij altijd bijblijven als vijf hele toffe dagen. Het was gewoon een goede combinatie van de mensen en de stad dat het zo’n geweldige ervaring heeft gemaakt. Daarbij komt ook dat het heel leuk was om de reis te organiseren. Hij is volgens mij al drie keer genoemd ondertussen, maar onze eigen CoBo is ook een hoogtepunt die ik nooit meer zal vergeten  

“De reis naar Dublin met de DOUANE zal mij altijd bijblijven”

Bestuursdilemma’s met Sterre

De almanak maken in Word of op alle activiteiten foto’s maken met een slechte telefoon?

Oei, de Almanak in Word wordt wel echt heel moeilijk. De kwaliteit van de camera was eerder minder goed en dan merk je toch dat mensen minder snel de foto’s bekijken. De activiteiten zijn natuurlijk toch het hele jaar door dus dan is het wel echt jammer als de foto’s niet goed zijn. Dan kies is er denk ik toch voor om dan maar een jaar met de commissie te strijden en de Almanak in Word in elkaar te flansen, maar wél met goede foto’s.

Liever een uur moeten wachten tot Photoshop opstart of een dag van tevoren een promotie-aanvraag krijgen?

Zoals ik eerder al zei ben ik dus een beetje ongeduldig. De computers in de BK doen er al heel lang over om het programma te openen dus als dit altijd een uur zou duren dan word ik echt gek. De promotie-aanvraag een dag van tevoren ontvangen is vervelend, maar ik vind het leuk om het in elkaar te zetten. Als ik er dus tijd voor heb, vind ik het prima om dat in een dagje te doen.

“Tegen bier kun je gewoon geen nee zeggen”

Nooit meer kip nuggets of nooit meer bier?

Tegen bier kun je gewoon nee zeggen. Zeker in een bestuursjaar bij al die activiteiten is bier een makkelijke, en vooral goedkope, keuze. In de trant van het klimaat en dat het beter is voor de dieren zal ik dan met pijn in mijn hart de nuggets moeten opgeven. Maar het is geen makkelijk keuze hoor!

Benieuwd naar het volgende interview? Binnenkort verschijnt weer een interview met een bestuurslid van het 16e bestuur, namelijk met de Commissaris Onderwijs & Carrière Evri! Dus houd de website alibicode.nl in de gaten of kijk op de Facebookpagina van Corpus Delicti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *