Valentijnsmoorden


Heb je Valentijnsdag weer overleefd? Mooi! Dat heeft helaas niet iedereen kunnen zeggen in het verleden. En dan bedoel ik niet dat ze als ongelukkige single de zwijmelfilms op televisie niet meer aankonden, maar dan heb ik het meer over de letterlijke betekenis.

Paul Gibson

Het eerste verhaal gaat over een man genaamd Gibson. Op Valentijnsdag besefte zijn vriendin dat het een goed moment was om hem te vertellen dat ze hem niet meer zag zitten en dat ze uit het gedeelde appartement zou vertrekken. Toen zijn, inmiddels, ex-vriendin naar de auto liep, pakte hij zijn semi-automatische wapen en schoot op de auto waar zijn ex-vriendin in was gestapt. Naast zijn ex-vriendin zaten er ook een man, twee passagiers en een meisje van drie in de auto. Een van de passagiers werd door een kogel geschampt en de ex-vriendin overleed nadat ze vijf keer door een kogel was geraakt. Eerst verdedigde Gibson zichzelf in de rechtbank, maar dat leek hem al vrij snel toch geen goed idee meer. Ondanks dat hij een advocaat had ingeschakeld, kreeg hij toch levenslang. Hieronder zie je de mugshot van Gibson, onder andere huilend omdat zijn vriendin het had uitgemaakt.

Dawn Dixon-Bey

Het leek in de relatie van de 43-jarige Dawn met haar man niet helemaal goed te gaan, omdat meerdere getuigen hebben gezegd dat ze Dawn tijdens ruzies hebben horen dreigen om haar 49-jarige vriend neer te steken. Maar liefde maakt blind, en blijkbaar ook doof, dus haar vriend bleef gewoon bij haar. Op een dag, een Valentijnsdag, waren Dawn en haar man bezig met verhuizen. Toen ze weer terug in hun oude huis waren, voegde Dawn de daad bij het woord en stak haar vriend twee keer in zijn hart. Ze claimde dat ze het gedaan uit zelfverdediging, maar op basis van een medische specialist en het feit dat hij verder geen verdedigingswonden had naast de twee steken in zijn hart leek dit de jury onwaarschijnlijk. Ze werd veroordeeld tot 35 tot 70 jaar gevangenisstraf.

Shaun Warrick

Shaun Warrick had nog maar kort een relatie met zijn slachtoffer toen zij vermoedelijk de relatie afbrak. Haar nichtje probeerde contact tussen Shaun en het slachtoffer te voorkomen. Shaun besloot om met twee vrouwen naar het huis van zijn ex-vriendin te gaan. Hij trapte de deur in en terwijl de twee vrouwen buiten wachten beschoot hij zijn ex-vriendin en haar nichtje meerdere keren, die daardoor kwamen te overlijden. Shaun had geen eerdere veroordelingen voor enige vorm van gewelddadige misdaden. Shaun leek alles te doen om de doodstraf te krijgen, maar uiteindelijk kreeg hij levenslang.

John Hamilton

John was een dokter die zijn vrouw overlaadde met cadeaus. Toen hij op Valentijnsdag thuis kwam tussen operaties door, vond hij zijn vrouw op de badkamervloer, gewurgd met twee van zijn stropdassen en met haar hoofd zo erg kapotgeslagen dat delen van haar hersenen te zien waren. John ging weer terug naar zijn werk om te proberen zijn vrouw te redden, maar dat had helaas geen nut meer. Leef je al mee met John? Dat deed denk ik iedereen wel. Totdat de politie bewijs vond dat zijn vrouw op zijn telefoon had gezien dat hij meerdere keren gebeld had met een topless danseres en ze van plan was van hem te scheiden. In de rechtszaal haalde John een expert aan die zei dat de bloedspetters die op John te vinden waren het verhaal ondersteunden dat hij zijn vrouw heeft proberen te redden. Toen de expert onder ede gevraagd werd of de aanklagers iets hadden gemist in hun onderzoek, vertelde de expert dat er ook bloedspetters waren gevonden aan de binnenkant van Johns shirt. Deze spetters wezen erop dat John wel degelijk zijn vrouw had vermoord. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *